Výmena bedrového kĺbu

Príspevok v téme: Výmena bedrového kĺbu
Julka154

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať, aká je najkratšia doba rekonvalescencie pri výmene bedrového kĺbu (totálna endoprotéza) po úraze. Viem, že to býva približne pol roka + kúpele, avšak je normálne resp. obvyklé, aby lekár uznal ženu za práce schopnú k dátumu presne 3 mesiace od operácie s tým, že kúpele jej neodporučí (odmietne odporučiť)? Pacientka sa stále pohybuje s jednou barlou a nie je ešte úplne sebestačná.

Ďakujem za všetky rady a odpovede.

J.

Julka154

lebo mala úraz v SR, tak ju museli operovať hneď v BA, to nebolo kedy voziť do AT a ani nás to nenapadlo ..uznali ju za práceshopnú k 15.1. a rozhodovali o tom ešte pred vianocami, nahlásená je vo viedni na SVA, v tom čo sídli v centre, nespomeniem si na presný názov ulice teraz ..ak mi hodíš mail, tak ti kľudne napíšem viac, ale nerada by som podrobnosti takto na fóre

Shayleen

A kde je tvoja mama teraz v AT či na SK. Ja žijem v AT možno by som vedela viacej pomôcť. Tvoja mama bola na SK operovana? A prečo sa nedala v AT operovať keď platí platila poisťovňu? Kde je teraz ako práce schopná prehlásenà v AT? Tak to celé dajak nieje ok!

Julka154

vec sa má tak shayleen, že mamča robila v rakúsku a všetko si tam riadne platila, aby dostávala peniaze práve pre takéto prípady. a tí ... chcú ušetriť na slovákoch, tak po 3 mesiacoch napíšu, že žena je práceschopná, aby jej nemuseli dávať peniaze aj naďalej a je im úplne jedno, že ledva chodí. ich lekár ju ani raz nevidel, usúdil tak z lekárskych správ zo SR, z ktorých ju nijaká za práceschopnú neuznala. preto si preverujem veci, či náhodou niekto predsa len nie je "normálne" pracovať s takouto diagnózou po štvrťroku, ale vidím, že naozaj je to proti zdravému rozumu.

Shayleen

Julka :Ďakujem. A tvoju mamu vypísal obvodný alebo ortopéd? Nemôže sa dať vypísať na pn? Pokiaľ ona "nebežì" bez barel by mala byť ešte na pn-ke poprípade niekde podať sťažnosť?

Julka154

no len na trieštivú zlomeninu po páde by už akupunktúra asi nepomohla :)

my sme boli na reha, aj cvičiť a všetko vyzerá dobre, len sme hotové z tej PN, tak sa snažím zistiť čo najviac. mamine držím palce :)

Shayleen

Obyčajnà nehoraznosť. Moja mama cvičí usilovne a viac x denne. Ona ale na reha nechcela ist je to jej 2 OP a ona už vie čo a ako cvičiť

Julka154

ďakujem, presne táto situácia sa totiž stala u nás, preto sa informujem, či je to bežná prax alebo obyčajná nehoráznosť

Shayleen

Tak to ťažko. Moja mama je teraz 1,5 po OP bez reha a chodí ešte po 2 barlach. Minulý týždeň bola na KO a nohu este stále nesmie zaťažovať.