Je vhodné kamarátiť sa?

Príspevok v téme: Je vhodné kamarátiť sa?
idka1

Chcem sa opýtať čo si myslíte dá sa udržať kamarástvo medzi mužom a ženou? Ide o to, že on ma istý čas balil a ked sa mi už odvážil povedať, že by chcel niečo viac ja som ho odmietla ( mala som sa to vtedy dovody...). Odvtedy už ubehlo pár rokov a už má niekoľko rokov priatelku. Jasne že hned ako sa dali dokopy, tak som sa snažila naš kontakt uplne zminimalizovať ( dovtedy sme boli v kontakte aj napriek tomu, že som ho odmietla, pretože povahovo si sedime), pretože som si myslela, že by to tej babe mohlo vadiť a nebolo by to vhodne. No teraz ked už su tak dlho spolu myslite, že je ok udržiavať znovu kamarástvo?

nikinka22

ja keby som jeho priatelka, urcite by mi to vadilo...uz len z toho dovodu, ze ta niekedy chcel

takze moj nazor je, ze to vhodne nie je

Delete

Je ,,vhodné,, - v živote nič takéto neexistuje a nemala by si to slovíčko takto vnímať.

Ak ti napíšem,že nie je vhodné mať deti alebo súložiť tak čo urobíš?

Všetko je vhodné...inak by si umrela. Zariaď sa vždy len tak, ako chceš ty a podľa toho, čo cítiš. Nie podľa toho, čo je alebo nie je vhodné :)

Slobodna

Kazdopadne zaujimavo vnimas kamaratstvo :) teraz mas cas, mozno sa aj trosku nudis, tak spekulujes. Vies, mozno inych presvedcis a mozno aj samu seba :)

idka1

pre Slobodná: Nie vážne len kamarát ;) To bola len taká hlúpa rečnícka otázka, ktorá mi napadla po prečítaní si vecí čo písali chalani :) Žiadne honenie si ega, tie jeho problemy vo vztahu chcel rozoberať on z mojej strany nikdy neprišla iniciatíva, dokonca na začiatku vztahu a ked mali zlé obdobie a on sa chcel so mnou baviť ja som ho krotila nech sa radšej venuje jej a nech s nou vedie o tom debatu, nie so mnou. Celá táto diskusia vznikla na základe toho že ja som bola cca 3/4 roka mimo SR, pracovne vyťažená takže za ten čas celá naša debata bola len ked sme si gratulovali k narodeninám, viac som proste nestihala takže náš kamarátstky vztah trochu ochladol ( neviem či je to správny výraz :D ). No a teraz ked mám zase volno tak chce zase mať ten kamarátsky vzťah ako predtým a len som sa nevedela rozhodnuť či to bude ok.
Každopádne ďakujem Delete a Skorosenior za užasne rady do života ;) Naozaj ste skvelí a pomohli ste mi :)

Slobodna

Ak by nebol jej kamarát vo vzťahu s partnerkou spokojný, tak by s ňou asi nebol.
Aj stály vzťah môže byť pokojne každý deň zaujímavý a elektrizujúci, nie je potrebné znovu a znovu vyhľadávať niečo nové.

idka na jednej strane tvrdíš, že chceš len kamarátsky vzťah, na druhej strane ale uvažuješ o tom, že by ste sa dali časom dokopy. Ty si ho nechcela, až keď si našiel inú si si uvedomila, že možno aj hej. To nie je láska, len ego. Snažíš sa na to pozerať z pohľadu tej baby? Ťažko, inak by si vôbec neuvažovala o tom, že sa s ním začneš znovu kamarátiť, nerozoberala s ním jeho problémy, ktoré má rozoberať so svojou partnerkou a nie kamarátkou a tíško neuvažovala o tom, že ho získaš. Osobne si myslím, že tvoje kamarátstvo je len zástierka, že si len potrebuješ niečo dokázať. Ak by ste sa aj časom dali dokopy, ty z toho vzťahu odídeš, keď dostaneš to, čo chceš.
Ty si len snažíš sama sebe nahovoriť, že chceš kamarátstvo, ale máš postranné úmysly. Ublížiš tým mnohým ľuďom a v konečnom dôsledku aj sama sebe, ale na to prídeš až potom. Len preto aby si dosiahla niečo, čo si sama odmietla. Ak si to raz odmietla, je to uzavreté. Odmietla si nielen vzťah s ním ale aj kamarátstvo.

alik3

mne sa stalo zhruba to iste, zacalo to asi tak pred desiatimi rokmi. odmietla som ho, lebo som si nebola ista, hned mi prisiel ako kamos, ale velmi rychlo si nasiel inu, s ktorou mal neskor dieta. medzitym sme sa nejak intenzivne nebavili, potom sme sa zacali, ked som sa potrebovala niekomu vyzalovat. cize som to neriesila, prave pre to dieta som si hovorila, ze ved super, uz sa mozme kamaratit, nic nebude chciet, budeme kamosky aj s jeho priatelkou... ale prdlajs. zrejme na mna nikdy nezabudol. s frajerkou sa rozisiel, co mne neskor vycital s dalsimi x vecami, ze ako som ho vyuzivala - pre mna kamaratstvo, pre neho vyuzivanie - vratane, ze bol so mnou na dovolenke atd, co mne pride celkom smiesne. hystericke zachvaty a ine. ale mozem ja za rozhodnutia ineho cloveka? pre mna to bol vzdy kamos, velmi dobry, viac mi proste neslo. cize v prvom rade by som si asi na tvojom mieste ujasnila, ci toho muza chces mat po svojom boku do buducnosti ty sama a podla toho by som sa dalej spravala. lebo moze to dopadnut aj takto. zranene muzske ego je hrozna vec.

skorosenior

Partnera nevlastníme a pokiaľ s nami nechce zostať dobrovoľne treba ho nechať ísť svojou cestou. Partnerstvo má zmysel len ak je z obojstranného záujmu a lásky. Pokiaľ neotráviš svoje srdce nenávisťou a neuzavrieš žiaľom tak väčšinou rýchlo nájdeš niekoho iného ešte lepšieho, minimálne tým že je to nový vzťah lebo každý vzťah je v začiatkoch zaujímavejší a viac elektrizujúci.
"Pro jedno kvítí slunce nesvítí"

Slobodna

Pochop, ze vy kamarati nie ste, nikdy ste neboli a nikdy ani nebudete. Ak jeden chce viac, kamaratstvo sa straca. Mam vela muzskych kamaratov ale nikdy som neriesila, ci sa kamaratit alebo nie. Skorosenior neviem ci by sa ti pacila taka volna sutaz ak by po tvojej partnerke isiel jej kamarat :)

skorosenior

Presne ako doubledog píše - ak máš potrebu to riešiť minimálne si si nie istá citmi.

Kamarátstvo medzi mužom a ženou je len odložený pomer. Môže alebo sa nemusí na pomer zmeniť ale v živote sa obvykle vyskytne obdobie kedy obaja majú o túto zmenu záujem a pokiaľ nájdu odvahu si to povedať bývajú z toho tie najlepšie vzťahy. Potom je už len ľúto stratených rokov.

A to je čo za blbosť o rozbíjaní vzťahov. Je to voľná súťaž, pokiaľ tam nie sú nezaopatrené deti smelo do toho. Nikto si vstupom do vzťahu toho druhého nerezervuje na celý život, dokonca ani manželstvom. Vzťah si treba pestovať, pokiaľ je na obzore lepší (závisí ale na vyspelosti jedinca to skutočne rozoznať) tak je nezmysel ostávať v zlom alebo horšom vzťahu. Dokonca ani nezaopatrené deti nie sú relevantý dôvod pre utrpenie v naozaj zlom vzťahu aj keď deti sú veľmi silným lepidlom.