Poradte ohladom antidepresiv

Príspevok v téme: Poradte ohladom antidepresiv
zufalka28

Zdravim.chcem sa opytat,beriem trittico na noc 1/4 tabletky,atarax 25 mg k tomu na noc a rano serlift 50.Zda sa mi,ze asi to tritico nesedi.mam tocky v hlave.je mi zle.cez den som akasi utlmena.chcem vediet viac o tychto liekoch od tych,co ich brali.ked som sem tam tritico neuzila,nebolo mi tak blbo.
Poradte prosim,cim to moze byt.ci su to dobre lieky.ame maju neziaduce ucinky.zda sa mi,ze aj priberam.bemoze to byt z nich?
Dakujem.

ddana

Mne trittico super zaberá na noc a to ho beriem večer 150mg a Valdoxan 25mg tiež na noc. Musím ich však zobrať okolo 19h večer, aby som sa ráno prebrala na 6h.

Serlifťák

Ahaa, tak takto to vsetko je. Uz rozumiem. Tak preto teraz beries vsetky tieto lieky, lebo su nenavykove, resp. menej navykove. A nevedel som ze rohypnol bol uz zakazany :O Este nedavno ho uzivala moja teta. No tak teraz je tvoja situacia taka, zmiesana. Tazko mne laikovi na to nieco povedat. Za 3 mesiace by mal pomaly zacinat zaberat serlift a mala by si sa citit lepsie. Poznam osobne v rodine vela pripadov kedy im pomohli AD (Elicea, Cipralex,...) aj z horsimi problemami ako ty. Nechcete s lekarkou skusit vymenit tie lieky ? Ved naco su, ked po 3 mesiacoch este nezabrali ? A okrem liekov, by bolo treba zistit pravu pricinu toho vsetkeho, lebo musi to mat pricinu, napr ta tvoja praca, vyzera velm istresujuco a urcite aj je. A chapem ze sa upravit asi neda, ale mozno su nejake metody, nejake cvicenia, terapia svetlom a podobne, ktore dokazu pomoct. Lahko sa o tom hovori, ja viem, mne bolo vela krat povedane, ze mam zacat sportovat a zmenit svoj zivot a nedalo sa. Ale ked su lieky blbost tak co ine ostava. Ale urcite si uz skusala hadam.

zufalka28

Pretoze Rohypnol je uz davno zakazany.pre velmi vela neziaducich ucinkov.a Neurol nemozem.brala som ho kazdy vecer asi pol roka koli nespavosti.aj tak nezaberal...zakazala mi ho.zevraj som uz bola zavisla a neurol mi moze skodit.okrem neho som koli tej nespavosti brala vsetko mozne.gerodorm,oxazepam,lexaurin,zolpidem...mala som fajne mixy.preto mam zakaz uzivat hocake benzodiazepiny.lebo som bola podla Dr.zavisla na nich.a vobec mi nezaberali....lenze po tych jej liekoch mi je akurat tak zle.beriem ich 3 mesiace :/

Serlifťák

Ano, velmi dobre poznam tvoje pocity, ten bezdovodny strach, neskutocny strach to je... Viem presne o com hovoris. Mne prerastal az do paniky, teda uplne telo vyburcovane na maximum az do bezvedomia. Pozri, ja som z tychto troch uzival serlift a atarax. Serlift - ten po 2 mesiacoch zaberal na 100% vsetko vyliecil a stacil mi. Ako dlho to beries ty? Lebo aj na tom dost zalezi. Potom atarax, to je nieco takeho opiatoveho typu - oblbovak proste (ako alkohol) a trittico, to neviem co je vyzera to ako antipsychotikum - taky iny typ antidepresiv, ale tebe to dali len malinku davku a asi tym chceli vyriesit tvoj problem so spankom. Cize v podstate uzivas 2 antidepresiva - serlift a triticco a jeden opiat k tomu - atarax. Ale ocividne ti tieto veci velmi nepomahaju ale este vsetko zhorsuju. To by si nemala nechat tak. Mala by si urcite vsetko povedat doktorke, lebo proste ti nasadila asi nevhodnu liecbu. Serlift urcite neprestavaj brat - to nema ziadne zle ucinky a vysadza sa pomaly. Ale skus vynechat na isty cas atarax a sleduj sa a potom sa vrat a vynechaj trittico. Neco z tychto dvoch ti urcite robi zle. Velmi by ma zaujimalo, preco lekarka zvolila take lieky. Preco ti nedala nieco klasicke a osvedcene ako serlift + neurol/lexaurin, alebo serlift + rohypnol (na spanie).

zufalka28

Ja neviem,preco mi to doktorka vsetko dala.Proste mam depresie,samovrazedne myslienky,sem tam uzkostne stavy a nemohla som spavat.Spavam max.3-4 hodiny.Robim dvanastky,aj nocne.cize to neni sranda.som vycerpana z tej nespavosti.lenze po tych liekoch mam cez den uplny utlm a zvyraznenu uzkost.strasne sa bojim.bez dovodu...co z toho mam prestat brat?

Serlifťák

Ahoj. Ja (muz, 20) uzviam serlift uz asi 3 - 4 roky. Nie vsak neustale, ale z prestavkami (panika a uzkosti sa mi stale po vysadeni vratili). Predpisali mi k nemu aj veci ako xanax, lexaurin, oxazepam a ine opiaty, ale NIKDY som ich neuzival. Jednoducho som to zvladol aj bez toho a ked mi zacal ucinkovat serlift, tak som uz nic ine nepotreboval. Naco ti preboha dali az tolko humusu ? Ved atarax je neskutocny kentus. Bral som to v nemocnici, asi 2 dni som vydrzal a doslova akoby ma niekto otrepal o stenu a poslapal mi mozog. Nebol som schopny ani prezit nie to zit. Ak tvoje stavy niesu typu ze takza psychoza spojena z bipolarnou a disociativnou poruchou a hadze s tebou na posteli, tak ti postaci len serlift (a aj ten je uz dost silny pri tvojich 100mg)!!! Moja max davka bola 75 a vyliecilo mi to tazku panicku poruchu spojenu z depresiou a kontinualnou uzkostou. :) Mozno moje slova zneju hrubo, ale som sakrasticky druh a nemyslim to zle :) Drzim palce.

madlenka

a koľko hodín spíš? nevstávaš veľmi skoro? ja som spala min. 8 hod., ale keď som si dala 1/3, tak som živé sny nemala...keď som si dala 2/3, tak sa mi snívalo dokonca o mojich problémoch...ešte mi napadlo, skús si kúsok ešte odštiepiť s tej 1/3...či tá dávka nie je pre teba vysoká...

zufalka28

Pardon,beriem 1/3 az 2/3 .vacsinou ale 1/3. Proste jednu tu cast.z tych troch dielikov :) uplne zive sny mavam.neviem z coho.a cez den utlm riadny.

musla

mne Trittico zacalo zaberat az po mesiaci dovtedy to bola katastrofa. Beriem 15 rokou Leponex vecer 2 tabletky a v novembri mi dala na velku uzkost to tritico vecer stvrtinku a o hodinu ostatne dve stvrtinky akoze po tom krutom mesiaci kym to zabralo je mi da sa povedat dobre len horsie zaspavam po tych tabletkach aj 3 hodiny to trva. Inac tred tym tritticom som po Leponexe do hodiny spala

madlenka

a to vážne berieš 1/4 trittica alebo to bol omyl? totiž tie živé sny som mala aj ja, keď som si dala 2/3...no ja by som na tvojom mieste AD užívala poriadne, ako ti predpísala Dr. Neboj, keď ti AD poriadne zaberú, budeš spávať ako mimino...len to treba vydržať...a mávaš aj úzkosti? Ja som mala Atarax kvôli nim...v podstate ja netrpím depkami ale prílišnými úzkosťami, neurózou...preto som mala problémy so spánkom...tieto problémy mi dokonca prerástli až do takého panického strachu, že čo ak mi nezaberú žiadne lieky a psychicky sa z nedostatku spánku zrútim :D...takže, vždy keď som mala úzkosti na nevydržanie, dala som si Atarax...inak som fungovala na začiatku s Tritticom a AD, a keď AD zabrali, tak som aj Trittico vysadila...
Neboj, zvládneš to, všetko sa dá prekonať...ak by si chcela bližšie pokecať, kľudne mi tu nechaj svoj mail a ja sa ti ozvem ;)