Mykanie telom, strhnutie sa tesne pred zaspaním, nemožem zaspať

Príspevok v téme: Mykanie telom, strhnutie sa tesne pred zaspaním, nemožem zaspať
LOLOTROLO

Dobrý deň, posledných pár dní mam problem zo spánkom. V poslednom čase sa mi čoraz častejšie a intenzívnejšie stáva, že keď zaspávam, konkrétne keď už som v takom polospánkovom stave, že viem, že už zaspávam, mykne mi časťou tela, konkrétne najčastejšie nohou, sem tam rukou, niekedy aj celým telom, alebo len prstom na ruke. Niekedy je to len také slabé myknutie, inokedy ako dnes v noci, mi poskočila celá noha nad posteľ, a spadla naspäť. Každopádne ma to zakaždým prebudí, som v miernom šoku a tep mi vyskoči, no a keby sa to stalo pred tým zaspávaním raz dva razy, tak to nijak neriešim, lenže stane sa, že mi to robí aj hodinu, dva v kuse, a tým pádom nezaspím, sú dni, resp noci, keď je to viac menej ok, ale niekedy je to naozaj neúnosné. Čím to môže byť, žiadne zdravotne problemy nemám, žijem zdravo, cvičim, mam vyváženu a pestrú stravu, nemam žiadné psychycké problémy. Vďaka tomuto problému som posledné dni až chornicky nevyspaty, nervózny a a ked ide noc tak už nemám chuť ani silu zase s tým bojovť a snažiť sa 4,5 hodín zaspať. Ďakujem za odpoveď

LOLOTROLO

Magnezium beriem, unaveny som len s toho ze nespim kvoli tomuto problemu. Normálne mi to vobec ale že vobec nepride ak sa strhnem testen pred spanim od jednaj do rana 6 a potom zaspim na par hodin po dlhom trapeni.Psychicke problemy nemam, nemam stres, nefajčim, nepijem alkohol, kavu tiež nie (cize ziadny kofein). Pravidelna zdrava strava, 4x tyzdenne v posilke. Trva to uz druhy tyzden, jedine co mi pomaha je polka tabletky lexaurinu, po tomoto nemam problem zaspat.

RNG

Stress, problemy s roznymi neurotransmiterami, najma napr GABA, nedostatky spanku a podobne mozu vyvolat mykanie.
Casto pomoze na to napr doplnok vitaminu B-12(sublingual), magnezia, draslika(kalium/potassium), a niekedy aj vapnika.

house

Ja by som to nepodcenoval, moze sa jednat aj o postupny nastup epilepsie.
Ak popijate alkohol v kazdom pripade s tym prestante a rovnako aj kofein v akejkolvek forme.Dajte si urobit dokladnejsie neurologicke vysetrenie.

maruska21

Mykanie, o ktorom pises, je uplne normalne a deje sa vacsine ludom. Pri zaspavani sa tvoje telo zacina postupne coraz viac uvolnovat a dostavas do tzv. hypnagogickeho stavu, ktory je na hranici medzi spankom a bdenim. Svaly sa coraz viac uvolnuju a ochabuju a v tomto stave su uplne prirodzene hypnagogicke krce, kedy mozes pocitovat myknutie istych casti ale aj celeho tela. Niektori ludia dokonca opisuju, ze maju pocit, ako keby spadli z vysky na zem. Je to teda uplne bezne, nemas sa coho obavat :)

BBBBB

Ja to mávam tiež. Je to psychického charakteru. Neurológ mi povedal, že to môže byť jedine od stresu. Pritom nie som nervózna no aspoň si to ja tiež neuvedomujem... Naše telo si robí čo chce :(. Mne tiež pomáha ten magnézium alebo skús levanduľový čaj alebo čaj z citrónovej trávy no pozor ak máš problémy s nízkym tlakom tak opatrne!