Detox a toxíny...

Príspevok v téme: Detox a toxíny...
[zruseny35]

Vela krát som tu čítala ako sa treba "detoxikovať", čo všetko može zaplavovať telo a hlavne že tu "detoxikáciu " netreba podceňovať.
Podla prečítaneho z internetu a niekolkých autorov kníh, je detox potrebný preventívne raz za rok.
Istý autor to robil jedením (len ) jablk 3týždne a nakoniec detoxikácie to "spláchol " 2dcl olivovým olejom rano/večer nech sa mu "premažú črevá"..
Iný autor uvádza,že miluje fastfood-ové jedlá ,tak si dopraje ale zasypáva to "zelenými bobulkami " za dve hrste denne(chlorellou)
Dalsí "detoxikačný expert" opisuje,že toxíny sa tvoria z nesprávnej stravy (vyprážane,prilis častá az pravidelná mäsová strava počas týždna,sladke, a sladene napoje -"žbrindy" ) a málo zeleniny v strave.Denne by sme mali vraj zjest aspon jednu "živú zeleninu alebo ovocie" podla toho kto čo znáša žaludkom,alebo koli alergii ,a má rad.Doležite je ,že to jeme.
Posledný názor,prečo to robiť je, že detox potrebujú zoslabnutý ludia po vyliečení sa z onkologických a iných závažných chorôb,pretože oni fakt boli "zamorený"-liečivami .Nie každý chorý si to ale môže dovoliť,pretože su aj ludia, ktorý denne berú lieky,bez ktorých by nemohli fungovať a tí si detox nesmú ani len predstavovať z dôvodu,že by museli lieky bud vysadiť na určitú dobu-čo si u pacienta po transplantácii radšej ani predstavovať nebudem alebo im ten detox spôsobí vyplavovanie liekov z tela a chorý bude na tom ešte horšie.
Mna by zaujímalo ,prečo si detox robia zdraví ludia,ktorí netrpia ničím-chorobne?Pretože podla tých autorov sa strava dá zmeniť,alebo sa vitamíny dajú nahradiť doplnkovou výživou včas a nie ked už "horí " alebo je neskoro.