Začiatok po chemoterapii

Príspevok v téme: Začiatok po chemoterapii
Marek12345

Dobrý večer , pred týždňom mi skončil posledný cyklus chemoterapie , pretože som mal nádor na semenníku , dostával som cisplatinu..... Prejdem hneď k otázke ktorá je orientovaná skôr pre odbornejšiu verejnosť ako pre nejaké konšpiračné teórie (nechcem tým nikoho uraziť ;) ) Keďže sa venujem športu , aktívne hrám futbal , chcem sa spýtať po akom dlhom čase od skončenia chemoterapie môžem začať športovať , a hlavne aký spôsob by bol najvhodnejší.
Celkovo som až na stratu vlasov zvládal chemo relatívne dobre a teraz sa fyzicky cítim na 100%. Bez športu som 3 mesiace (s výnimkou , že počas chemo som si bol 2 krát zahrať futbal).
Veľmi pekne Vám ďakujem za rady poprípade tipy ako najlepšie znova začať ,nič neurýchliť a hlavne si nijako nepoškodiť. Ďakujem :)

RNG

oprava, apoaequorin. Osobne odporucam cistenie pecene protokolom dr Berksona a hromadou mikrovlaknin, a odmorenie tela celkove enzymaticky.

Mnohe adaptogeny tu mozu pomoct.

RNG

Nuz vytazky z roznych zliaz v tele, vymrazene, mozno dostat v prirodnej forme na posilne nie funkcie roznych zliaz. Tak je to aj so sisinkou(pineal gland) v mozgu
www.naturalblaze.com
Kalcifikacia zo zappalov znacne nici funkciu tejto zlazy a teda protizapalove a doplnky vitaminov D-3 a K-2 vo vyssich davkach, , co vedia presunut kalcifikaty z makkeho tkaniva do kosti, pripadne apopaequorin, vapnik odchytavajuca bielkovina z morskych meduz tu moze pomoct, tak ako pomaha odstranovat z mozgu aj ine kalcifikaty, co su jeden z dovodov alzheimerovej choroby. Predavane je to pod menom Prevagen.
Niektori lekari skusali aj chelaciu na odstranenie nanosov vapnika tam kde nepatri, a to celkove s uspechom.

dusanuds

Význam šišinky ako endokrinnej žľazy je mimoriadne vysoká. Epifýza hormón – melatonín má široký rozsah účinkov na funkcie rôznych telesných systémov (antioxidant, hormonálne, cievne). Súčasť šišinky je regulácia cyklických rytmov v tele, melatonín má priamy vplyv na spánok, metabolizmus glukózy, cievny tonus a lipidov. Útlak šišinky funkcie je významné posilnenie involutionálnych procesov, čo vedie k urýchleniu starnutia tela, a tak aj pre korekciu a prevenciu porúch hypofýzy, vyskytujúce sa v rôznych chorôb, preto bol vyvinutý “Epiphamin“.

Prispieva k normalizácii systémovému hormonálnemu metabolizmus, má pozitívny vplyv na metabolizmus a imunitu, účinný po chemoterapii a rádioterapii, po intoxikácii.
Obnoví normálnu hladinu syntézy hormónu melatonínu, má antioxidačný účinok a zabraňuje predčasnému starnutiu tela.

Normalizuje spánok a bdenie.
Doporučené pre seniorov zachovať funkciu endokrinného systému.
Kontraindikácie ani vedľajšie účinky neboli zistené.
“Epiphamin” je tiež použitý v adjuvantnej liečbe u pacientov s nádorovým ochorením, najmä v hormón-dependentných nádorov, po rádioterapii a chemoterapii. “Epiphamin” používaný k stimulácii imunity a krvotvorby, na komplexnú liečbu. Väčšina osôb opýtaných pred aplikáciou lieku, ihneď po prijatí a po 20-30 dní užívania, bol pozorovaný výrazný nárast v celkovom počte lymfocytov a T-lymfocytov v krvi, rovnako ako funkčnej aktivity T- buniek. U drogovo závislých pacientov došlo k zlepšeniu svalového tonusu a zlepšenie chuti k jedlu.

Výsledky aplikácie “Epiphamina” spolu s “Hepataminom”, “Pankraminom” a “Renisaminom” u pacientov s rakovinou podstupujúcich chemoterapiu a žiarenia, naznačujú, že použitie “Epiphamina” zlepšuje celkové zdravie, hematologické a imunologické parametre, ktoré bránia rozvoju infekcie a ďalších komplikácií, a zlepšuje kvalitu života u týchto pacientov. Je vhodný pre seniorov pre zachovanie endokrinného systému.

“Epiphamin” sa odporúča pre normalizáciu hormonálneho metabolizmus, regulácia imunity v rôznych formách porušovania (aj po radiácii a chemoterapii), je tiež vhodný pre seniorov zachovať funkciu endokrinného systému.

Deria

Neviem, ci ti nieco hovoria antioxydanty ale tie zohravaju prave po chemoterapii velku rolu. Super, ze si to tak dobre zvladol ale prv, nez zacnes sportovat, by si si mal dat do poriadku imunitny system, ktory je po chemo velmi naruseny. Antioxydanty ako C,E, SELEN a Karoten su schopne perfektne chranit zdrave bunky pred poskodenim a vonkajsimi negativnymi vplyvmi volnych radikalov, ktore su vlastne vsade...vzduch, voda, poda,atd. (rakovina je tiez poskodenie, resp.rozpad bunky) Inac, sportovci by mali tiez brat (a aj beru, hlavne profici, oni vedia preco)vitaminy a samozrejme hlavne antioxydanty ( ale v prirodnej forme!dnes uz dostanes cez net kvalitne), pretoze pri sporte vdychujes do seba ovela viac volnych radikalov, nez napr.pri normalnej chodzi. Okrem toho zdrava strava, stavy z ovocia a zeleniny by mali byt samozrejmostou ale to uz iste vies aj sam. Ibaze to netreba podcenit! Prajem ti vela zdravia.:)

llek

Po ukonceni chemoterapie mozes
zacat sportovat, ale musis sa naucit viac citit signaly svojho tela, ze kedy je dost. Musis respektovat, ked telo vysle signal, ze spomal, zastav,oddychni si. Napriklad, porad sa s nejakym trenerom alebo clovekom, ktory sa veci rozumie, aku zataz si mozes dovolit a ako dlho, treba sa riadit srdcovou frekvenciou. Nesnaz sa prekracovat urcitu frekvenciu, nesnaz sa ist nadoraz. Najma zo zaciatku si daj realny ciel,kolko zvladnes. Nebud sklamany, ked po urcitom vykone budes potrebovat dlhsi cas na regeneraciu. Tak to po chemoterapii je. Svaly, srdce aj pluca potrebuju svoj cas a ty im ho daj. Ak si mlady, tak sa zase dostanes do formy, ale nechci to hned a rychlo. Pomaly dalej zajdes. Pre vyliecenych ludi po liecbe CHT a RT je velmi dolezite aby sa hybali, aby neboli obezni (casto sa to bohuzial neskor stava, ze hodne priberu), aby si drzali dobru kondiciu, mali dobry krvny tlak a podobne.