Bielkoviny v moči

Príspevok v téme: Bielkoviny v moči
lucusa139

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či nemá niekto podobnú skúsenosť alebo by mi nevedel poradiť. Už asi týždeň mám problém, pri rannom močení mi moč veľmi zapácha - ako pri užívaní penicilínu. Už v minulosti som mala problémy so zápalom močových ciest - avšak teraz ma pri malej potrebe nič nebolí, nepáli. Iba jeden deň som mala neustále nutkanie na malú, no celý ten týžden som unavená a pobolieva ma hlava. Občas ma pichne v pravej strane podbrušia avšak neviem či to má nejaký súvis. Stravujem sa a žijem zdravo, vypijem denne cca 2,5 litra vody. Lekárka mi dnes pri vyšetrení povedala že mám bielkoviny ++, no jej odpoveď na všetko bola, že pokial nemám bolesti pri močení alebo v oblasti obličiek, je všetko v poriadku. Žiadne lieky momentálne neberiem, mám 21 rokov. Vopred ďakujem

Matej

Dobrý deň vitavi.

Oslovujeme vybraných aktívnych prispievateľov nášho fóra ohľadom činností, ktoré portál ZDRAVIE.sk plánuje v budúcnosti realizovať. Všimli sme si aj Vás.

Ak máte záujem o bližšie informácie, kontaktujte nás, prosím, na email: info@zdravie.sk

philips

Vitavi, čoho? :D Čítaš, čo píšeš..?

Zdravá sa správa ináč ako chorá, to je pravda. Ale obličky si nepoškodíš veľkým príjmom bielkovín...

Koho som napadol a ako? To mi skús, prosím ťa, vysvetliť...

vitavi

Philips, prekyselenie glomerulárneho filtrátu.
A súhlasím, zdravá oblička v zdravom tele sa správa ináč, tu ide o vybočenie, prejavom je bolesť.
Ale tebe je zbytočné niečo písať, napádaš hneď, ako niekto povie niečo iné, ako ty máš naučené.

lucusa139

Lombardo1981, neuzivam ziadne lieky, iba moc tak pachne, neviem ten zapach popisat iba sa to podoba na zapach pri uzivani penicilinu. Vo stvrtok poziadam lekarku o vysetrenie z krvi, dnes sa mi bohuzial pridali i bolesti od krizov hore, vystreluje to dokonca do brucha az to zacina byt neznesitelne.

lombardo1981

A teraz som si poriadne prečítala, že užívaš penicilín. Takže to pravdepodobne bude preto. Ale aj tak by som povedala lekárke, či by ti ho neskontrolovala ešte raz. Samozrejme po doužívaní ATB.

lombardo1981

philips má pravdu. Ak by si bola dieťa, tak proteinúria je bežnejšia. Ale i tak by sa malo zistiť o aký typ ide a či sa vlastne nejednalo iba o falošne pozitívny test. Pretože pri lakmusových papierikoch sa to niekedy stáva. Napríklad pri menštruácii alebo inom vaginálnom krvácaní, ak je moč príliš koncentrovaný, pri alkalickom moči, pri užívaní penicilínu, vitamínu C, liekoch ako je acylpyrín, paralen či pri užívaní lieku tensiomin.

philips

Vitavi, blbosť... Prekyslenie čoho konkrétne?
Telo sa takto bielkovín nezbavuje, bielkoviny sa v pečeni odbúravajú a telo vylučuje močovinu, prípadne glutamyl.
Jediné B, kt. sa v moči dajú fyziologicky nájsť sú albumíny, ináč cez zdravú obličku sa iné nedostanú.

vitavi

K poškodeniu filtrácie obličiek dochádza pri prekyselení, zvýšenej koncentrácii H3O+ iónov, a oslabení pletív, ktoré majú zdržiavať živiny. Spôsobujú ho sladkosti, cudzie látky ako chémia, povzbudzujúce látky, živočíšna potrava.
Zvýšená koncentrácia bielkovín je dnes dosť častá, pretože sa uprednostňuje strava príliš bohatá na tieto živiny. Telo sa zbavuje prebytkov, ktoré nepotrebuje aj týmto mechanizmom.

philips

Predpokladám, že moč ti vyšetrila prúžkom..

Bielkoviny do moču sa dostávajú buď pri vysokých koncentráciach krvných bielkovín, pri poškodení filtrácie obličiek alebo pri zápaloch, nádoroch a krvácaní do vývodných močových ciest.
Poruchu filträcie bolesťou necítiš, potrebuješ ďalßie vyšetrenia krvi a moču.