Prosim, pokrstil by ma niekto?

Príspevok v téme: Prosim, pokrstil by ma niekto?
aaxel

Uveril som v Jezisa Krista, i v Boha, ale neverim v to, co hlasa katolicka cirkev.
Prosim, pokrstil by ma niekto? Staci ak je pokrsteny sam, a veri v Jezisa Krista, teda praktizuje to, co sa od neho ocakava, teda moze aj krstit ostatnych, tak ako prikazal samotny Pan Jezis Kristus. Bezni veriaci nechcu krstit a knazi si kladu podmienky, samozrejme, vstup do cirkvi a pol rocne vymyvanie mozgu katechizmom a tym, co si navymyslali. Kazda cirkev to tak robi, ja ale nechcem cirkev. Pre mna je cirkvou samotny Boh, a jeho Bozie Kralovstvo, ktore nas spaja a to bez podmienok a manipulacie. Jedina podmienka je chciet sa zbavit zleho ducha, a nehresit, neoodelit sa od Boha, ale hladat ho, ctit ho a nasledovat jeho prikazy. No a tie prikazy su milovat, ale kazda cirkev si tam dava to svoje. Napriklad, ja verim, ako aj prvi krestania v reinkarnaciu, neverim vo vecne zatratenie, to by nedavalo zmysel, aby islo nenarodene dieta, ktore zabili pri interupcii do vecneho zatratenia... nechapem, ako moze niekto v nieco take verit. Boh by nikdy nikoho neposlal na vecne zatratenie, to by bol Satan, nespravodlivy. A neverim ani v Bibliu, lebo bola manipulovana.
Pre 99% krestanov tym padom niesom veriaci. Ale ja viem, ze Biblia nieje bozie slovo, ale manipulacia. Ja neverim v Bibliu, ani Jezis v nu neveril. On hovoril, ze mame verit Otcovi a nie knihe. Teda, ze mame verit priamo Bohu, aby sme neboli oklamani. Oni ale veria knizke, ktoru pripravoval clovek, ktory je omylny. Medzi katolikmi sa citim velmi zle, chodim sa pomodlit do kostola, ale som tam velmi opatrny, pred manipulaciou. Oni maju totiz jedinu pravdu, a ta pravdou nieje. takze fanatizmus. A tak to robi kazda cirkev.

Ak by ma niekto pokrstil, budem rad. V Bratislave.
Som 32 rocny muz.
Dakujem.

chretienne

Ježiš povedal svojim apoštolom:

Až príde Syn človeka vo svojej sláve a s ním všetci anjeli, zasadne na trón svojej slávy. Vtedy sa pred ním zhromaždia všetky národy a on oddelí jedných od druhých, ako pastier oddeľuje ovce od capov. Ovce si postaví sprava a capov zľava. Potom Kráľ povie tým, čo budú po jeho pravici: "Poďte, požehnaní môjho Otca, zaujmite kráľovstvo, ktoré je pre vás pripravené od stvorenia sveta. Lebo som bol hladný a dali ste mi jesť; bol som smädný a dali ste mi piť; bol som pocestný a pritúlili ste ma; bol som nahý a priodeli ste ma; bol som chorý a navštívili ste ma; bol som vo väzení a prišli ste ku mne." Vtedy mu spravodliví povedia: "Pane, a kedy sme ťa videli hladného a nakŕmili sme ťa, alebo smädného a dali sme ti piť? Kedy sme ťa videli ako pocestného a pritúlili sme ťa, alebo nahého a priodeli sme ťa? Kedy sme ťa videli chorého alebo vo väzení a prišli sme k tebe?" Kráľ im odpovie: "Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili."

Potom povie aj tým, čo budú zľava: "Odíďte odo mňa, zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom! Lebo som bol hladný, a nedali ste mi jesť; bol som smädný, a nedali ste mi piť; bol som pocestný, a nepritúlili ste ma; bol som nahý, a nepriodeli ste ma; bol som chorý a vo väzení, a nenavštívili ste ma." Vtedy mu aj oni povedia: "Pane, a kedy sme ťa videli hladného alebo smädného alebo ako pocestného alebo nahého alebo chorého alebo vo väzení a neposlúžili sme ti?" Vtedy im on odpovie: "Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste neurobili jednému z týchto najmenších, ani mne ste to neurobili." A pôjdu títo do večného trápenia, kým spravodliví do večného života." (evanjelium podľa Matúša, kapitola 25, verše 31-46)

Starý Zákon, Kniha Sirachovcova, 38, 22:

Nezabúdaj, že niet návratu (pre mŕtveho), a tak jemu (zármutkom) nie si na osoh a len sebe škodíš.

chretienne

aaxel, zaujímavá požiadavka. Odpoviem za katolícku cirkev:

Riadnymi vysluhovateľmi krstu sú biskup a kňaz a v latinskej cirkvi aj diakon. V prípade nevyhnutnosti môže krstiť každý, aj nepokrstený človek, ak má potrebný úmysel a použije trojičnú krstnú formulu. Je to prípad hroziacej smrti osoby, ktorá sa krstí. Potrebný úmysel spočíva v tom, že chce robiť to, čo robí Cirkev, keď krstí.

Ako dospelý by si mal pred krstom prejsť katechumenátom, čiže obdobím, prípravy na krst, ktoré je obdobím uvádzania do viery a kresťanského života, a ktoré má pripraviť na prijatie Božieho daru v krste, birmovaní a Eucharistii.

Axel, zaujímavé by bolo vedieť, ako si sa dostal k viere. Avšak mýliš sa, ak si myslíš, že krstiť môžu za bežných okolností aj laici. Ježiš v evanjeliách dáva moc krstiť svojim apoštolom, ktorí sú vlastne prvými biskupmi: Choďte a učte všetky národy a krstite ich v mene Otca i Syna i Ducha Svätého.

Ak však neveríš Biblii, neveríš Bohu. Sám Ježiš o sebe viackrát povedal, že sa na Ňom malo splniť písmo (St. zákon), starozákonné proroctvá hovorili práve o Ňom ako o Mesiášovi. Ježiš tiež hlásal, že neprišiel zákon zrušiť, ale naplniť. Neviem, prečo si myslíš, že Ježiš neveril Biblii, lebo opak je pravdou. Ježiš povedal: „Nemyslite si, že som prišiel zrušiť Zákon alebo Prorokov; neprišiel som ich zrušiť, ale naplniť. Veru, hovorím vám: Kým sa nepominie nebo a zem, nepominie sa ani jediné písmeno, ani jediná čiarka zo Zákona, kým sa všetko nesplní. Kto by teda zrušil jediné z týchto prikázaní, čo aj najmenšie, a tak by učil ľudí, bude v Nebeskom kráľovstve najmenší. Ale kto ich zachová a tak bude aj učiť, ten bude v nebeskom kráľovstve veľký.“ (Matúš, 5, 17-19)

Neviem, odkiaľ čerpáš informáciu, že prví kresťania verili v reinkarnáciu. Ježiš jasne povedal, že po smrti bude súd, spravodliví pôjdu do neba a nespravodliví do večného zatratenia. Tak to učili aj apoštoli a popretie reinkarnácie je aj v Starom zákone. Dieťa potratené pri interupcii nepôjde do večného zatratenia, lebo by to odporovalo nekonečnej dobrote Boha a cirkev toto neučí.

Axel, z toho, čo píšeš je zjavné, že máš o Ježišovi a Bohu skreslené a neúplné informácie. Ak neprijímaš jeho evanjelium, tak nepoznáš jeho slová ani zmýšľanie a žiješ v omyle. Ježiš túžil po cirkvi, založil ju a noc pred svojou smrťou sa za ňu modlil k Otcovi. On chcel cirkev a vedel, že to bude cirkev svätcov, ale aj hriešnikov. Ale chcel ju a miluje ju, lebo On je jej hlavou a ona je jeho mystickým telom.

Neveríš v to, čo hlásal Ježiš, a to je základnou prekážkou Tvojho krstu.

Deria

aaxel, rozumiem ti a ja to vidim podobne ale preco ti tak zalezi na tom krste, ved verit v Boha mozes aj bez krstu, nie? A Boh miluje vsetkych, dokonca aj neveriacich.

[zruseny35]

axxel....v tejto zime to si ťažko pojde,ono krstí sa v riekach predsa...na hlavu to vraj nieje správne.
Len celkom nemám predstavu KTO by ti ten ukon urobil,ked katolíkov nechceš, babtisti vyplavaju mozgy a nakoniec ťa nepokrstia,aby si si bol vedomý ,že ty Ježisa hoden niesi(len to taja)....a ostatný radi krstia ale v kostole..Niesme v Amerike ale držím ti palce.