Osamelosť

Príspevok v téme: Osamelosť
sama

Dobrý večer,
chcela by som sa asi len trochu vysťažovať. Nemám nikoho komu by som mohla povedať, čo ma trápi. Nemám žiadne kamarátky (teda áno mám spolužiačky, ale nikoho takého blízkeho). Mám priateľa, ktorého ale len stále deptám a sklamem. Je zo mňa totálna troska a to mám len 17. Je mi zle zo svojho života a vždy keď to už vyzerá že to bude v pohode tak sa to zasa po pár dňoch vráti a nerozumiem tomu. Ale najviac bolí to, že jedinú osobú, ktorá by pri mne stála vždy (čudujem sa že je ešte so mnou), len ničím a sklamem vždy. A nemám nikoho, komu to povedať. Nikomu neverím a každý kašle na mňa a zo mňa sa stáva introvert. Niekedy mám strašnú chuť sa zabiť a mať pokoj, ale to nie je riešenie. Len chcem svoje šťastie a chcem šťastný vzťah.
Prečo sa musí vždy všetko pokaziť?
Ďakujem, že ste venovali pár drahocenných minút môjmu deprimovanému príspevku, ktorým sa snažím aspoň trochu zmierniť bolesť vo svojom srdci a snáď aspoň tu medzi tisíckami ľudí sa nájde niekto, kto ma aspoň povzbudí a nevykašle sa na mňa (nebudem sa čudovať, keď tu nebude žiadna reakcia,nikdy som nebola pre nikoho zaujímavá a ak aj áno zničila som to).
Prajem Vám všetkým pekný zvyšok nedele aj života. Vážte si ľudí okolo seba a buďte všímaví a ak máte priateľa/priateľku venujte mu/jej čo najviac času a vážte si ich...

sama

Nina. dakujem pekne,pokusim sa spravit,co sa da. Teda..ruca sa mi vztah a mozno bude rozchod,co ma znici a uz mi bude potom jedno.
Bez prezyvky..podla mma je zle aj to,co mam ja a aj to,co ty. Kazdy ma svoje problemy a trapenia a to moje je samota a najma strach o milovanu osobu,ktorej tak ublizujes svojim spravanim a ktora ti moze kazdu chvilu odist. Ty zasa nemas koho..a verim tomu ze by si bola ovela lepsia ako ja,a urcite pride do tvojho zivota niekto,komu bude na tebe velmi zalezat,treba len cas :) drzim palce

Nina.

Ty sa proste musíš prekonať. Musíš prekonať hanblivosť. A zvýšiť si sebavedomie. Najlepšie čo môžeš pre seba spraviť, je prinútiť sa k tomu chodiť čo najviac do spoločnosti a medzi ľudí. Proste sa musíš čo najviac konfrontovať so situáciami s ktorými máš problém. Pri hanblivosti toto funguje najlepšie. Máš strach, že sa strápniš - a stane sa ti to - veľa krát. Stáva sa to totižto každému a to dosť často. Ty si len musíš uvedomiť, že nejaký ten trapas, blbá poznámka, alebo vety vyslovené v nesprávnu dobu, veci, že sa na tebe občas niekto zasmeje, že urobíš niečo trápne - toto sú úplne normálne veci a dejú sa ľuďom každodenne - tvoj problém je to, že ty to berieš ako úplnú tragédiu, lenže na každý trapas sa časom zabudne, alebo sa z neho stane srandovná historka na ktorej sa budeš časom smiať aj ty. Hanblivosť prekonáš jedine tým, že sa budeš proste pohybovať čo najviac v spoločnosti, jedine tak naberieš skúsenosti s ľuďmi a naučíš sa komunikovať. Prípadne ak máš aj medzi priateľovými kamarátmi taký problém, tak keď ste niekde spolu skús si dať trochu vína alebo nejaký poldecák - viac ťa to uvoľní - každopádne je to lepšia voľba ako sedieť doma a nikam nechodiť, lebo sama doma tú hanblivosť neprekonáš a budeš sa do nej ponárať práveže stále viac a viac a taktiež sa budeš utápať v sebaľútosti a to nie je to, čo by si mala od života očakávať. Musíš sa proste prekonať a čo najviac byť medzi ľuďmi - jedine tak sa naučíš s nimi postupne komunikovať a zvládať tieto situácie - je to drina a chce to čas, ale nakoniec budeš sama sebe vďačná a hrdá na seba, že si to zvládla.

bez-prezyvky

Mas 17 a mas priatela, kamaratky ako spoluziacky ok, ja mam 18 a mam len spoluziacky ziadny chalan, ziadny si ani bajk o mna zatial neoprel, takze neviem, kto je na tom horsie? :)

sama

Áno pomôcť priateľovi. Nemusí to byť vždy dievča,komu sa pomáha a len sedí na zadku.
No, bohužiaľ, ja som si nechala pretiecť všetko medzi prsty a dostala som poslednú šancu - buď sa spamätám a budeme na vzťah konečne dvaja a ukážem mu,že o neho stojím alebo už má nové možnosti na vzťah...kým ja sedím ako piča doma chorá a len nás ničím..mám 100 chutí sa rozrevať a zosypať, ale nemôžem...

[zruseny35]

Treaz nechápem-pomocť tvojmu sebavedomiu? či tvojmu chalanovi?
Baba nemá pomáhať chlapcom-to je vzdy naopak.Opora je o niečom inom,slovne "dokážeš to/ dáš to " .

sama

Na ziadnej diskoteke som nikdy nebola. Neviem tancovat,ani sa zabavat a od neho vkuse pocuvam ake su dievcata normalne,smeju sa,vedia rozveselit,atd atd a ja som len napata a necham ho vzdy v problemoch (co je btw pravda). Som len asi prilis hrda a nebavi ma stale ho prosit aby som mu mohla pomoct (kym to bolo v pohode nerobila som nic tak teraz mam vysledok).
Ale kazdopadne,neviem sa uz z nicoho tesit ani sa s nikym zabavat a vsade som neviditelna. S ako ste podotkli sebavedomie je u mna este nizsie ako bod mrazu.

[zruseny35]

K tým kamaratkam-kamky su tu na zabavu.Ty nemas rada diskoteky? Alebo si skus hladat kamošky podla toho čo teba baví-nejaký kružok.Aby ste mali niečo spoločne.Ked aj kurz kreslenia..čohokolvek.
Kamošky su vzdy potrebne,ked ťa sklame laska,aby si sa nezosypala uplne,oni ťa držia nad vodou vtedy.

[zruseny35]

Ahoj.Aká troska?-neprehánas trošku ?
Más skolu ,nevyhodili ťa z nej-čiže si buduješ buducnosť,a potom ťa čaká zamestnanie.
Máš priatela.Nerobíš mu nič zakerne ani zle.Ved sa nestýkas s druhými chalanmi,nepodvádzaš ho, neohováras otvorene pred spolužiačkami aký je "luzer" a pod.Ked ťa nehá,vtedy sa treba zamýšlať nad či si ho sklamala.On je predsa s tebou, nechápem prečo sa takto "odrovnávaš".Alebo sa ti vyhráža ,že ťa nechá?
Len nemáš trosku sebavedomie na mieste. Niesi introvert,taký človek si povie "nepotrebujem ludí,lebo VSETCI su hlupy,sprosty" atd.a žije sociálnymi sieťami,telkou a v knihách...poznám takeho,velmi dobre vidím rozdiel v tebe a v nom.
Nemusíš byt vtipná -toto je priorita chlapcov,aby neboli nudný.Dievča ma byt mile a vypočuť si človeka ,ked už nevieš mat nazor na vec.Ani ho nemusiš vzdy mat, na to treba dozrieť rokmi ,a nie kazdý to ma rad.

sama

Viem,ze ho sklamem a vzdy mi to aj patricne da najavo. A s jeho kamaratmi chodime von,no vacsinou som na smiech a neviem sa s nikym poriadne bavit,ked tam je on hlavne. Som aj dost hanbliva a spoluziacky..necitim sa pri nich dobre,nikomu z nich neverim a ani nemam casu,kedze vsetok svoj cas delim medzi priatela a skolu. A s nim je to aj tak cele divne a nevieme sa spolu zabavit nijako,lebo ja som stale divna,vystresovana a napata a casto sa kvoli mne hadame.