Ibuprofén - každý deň

Príspevok v téme: Ibuprofén - každý deň
zed395

Dobry den,mam 18 r. a uz 2 roky trpim kazdodennou bolestou hlavy ( po psychoze) , kedze mi doktor nechce predpisat slabsie opiaty, chcela by som sa spytat, co sa moze stat, ked budem kazdy den( samozrejme, okrem Ad) brat cca 500 mg ibuprofenu( ci uz ibalgin, mig 400 alebo ine) ....moze to poskodit pecen aj v takejto mensej davke? Nechcem pocut teoriu, lebo tu som si uz nasla na internete...je tu niekto taky kto denne berie dlhe roky ibuprofen? Naozaj to az tak poskoduje pecen.. ? Dakujem...

Sandraa

Ahojte, moja 13ročná dcéra si dala 2tabletky naraz ibuprofen 400vku zasebou 2krát.. Čo sa jej môže od toho stať môže sa jej zničiť pečeň alebo obličky alebo môze dostať nejakú vážnu chorobu prosím poraďte mi ešte má len 13rokov... Vo vpred ďakujem.

Laurii85

Čiže sa mi nezničí pečeň ani obličky, môžem byť pokojná??? Lebo ja som si dala naraz 2ibuprofeny.. Naozaj sa mi nič nestane.. Lebo to som počula že sa môže ničiť pečeň od veľa liekov...

zuzi74

Laurii85, reakcia pod tvojim prispevkom bola na zakladatelku temy:-)
Z troch ibalginov alebo ibuprofenov sa ti pecen ani oblicky neznicia, ale snaz sa lieky proti bolesti neuzivat, pripadne co najmenej. A hlavne nikdy na prazdny zaludok.

Laurii85

Ale ja každý deň nepoužívam ibuprofeny len pred včerom som sa dala za sebou 2ibuprofeny 400vku tak od toho sa mi čo môže stať??

bubbbbb

kazdodenne pozivanie ibuprofenu v urcitej davke po dobu min 2rokov ti v prvom rade zlikviduje oblicky, pecen bude nasledovat, preco si to nepovedal/a osetrujucemu lekarovi??

Laurii85

Ahojte, prosím poraďte mi, strašne ma bolí žalúdok a včera som si dala ráno do roboty ibalgin a keď pobede som prišla domov tak som si dala za sebou 2krat ibuprofen 400vku... Može sa mi zničiť pečeň?? Vo vpred ďakujem.

RNG

Samozrejme nie kazdy je vazne poskodeny dlhodobym branim roznych NSAIDs, ale mnozstvo tych co na to nakoniec zomru je neakceptovatelne , pozri na
paulsweet4.typepad.com

zuzi74

Mne na bolesti hlavy pomohol pestrec a cisti aj pecen.
Nebrala som ibalgin kazdy den, ale dost casto, az som sa na to vysr...a zacala skumat, co mi moze pomoct a nie znicit pecen a zaludok.

[zruseny35]

philips má pravdu.Pred ibuprofenom /ibalginom už upozornuju niektorý lekári aj ne-lekári,ma to drvivý dopad na žaludok.
Skus spavať bez vankuša, na dobrej matraci,a piť VZDY 1,5l vody (mieralka,čaj) Uvidíš či sa ti stav polepší...A nesmieš vela spať (cez 9h) a ležať cez den , z ubolenej chrbtice bolieva hlava .