Hnis v dutinách - zub?

Príspevok v téme: Hnis v dutinách - zub?
maxillaris

Mám taký problém. Jedného dňa, po klasickej chrípke a po dobratí antibiotík, mi ráno niečo prasklo v nose, a vytiekol odtial hnis. Toho hnisu bolo vela a tak to smrdelo, že som normálne za sebou ťahala smradlavú clonu :D Hneď som utekala k môjmu obvodnému Dr., ktorý ma poslal na rtg a na ORL. Tam mi spravili punkciu/prerážanie/výplach dutiny, no a naozaj bolo strašné, čo mi z toho nosa išlo. Vrátim sa ale ešte trošku späť. Týždeň pred týmto hnisaním ma pobolieval zub, na ktorom mám upevnený mostík a mala som nad ním aj hnisavý vačok. Ale nebolo to také klasické bolenie zubu, skôr tlak. ORL mi hovorila, že ten hnis, čo mi vyšiel bol zo zubu. Vie to vraj podľa konzistencie a smradu. Nasadila mi atb Dalacin, od dobratia nemám tlaky v zube/zuboch/ďasne, bola som aj na zubnom, robili mi panoramatický rtg, zubom nič nie je, aj mi ho pozerala zubárka, klopala po ňom, nebolí ma, rtg neukázal nič... ORL zas tvrdí, že to zubárka hovorí preto, lebo zubárom sa nechce dávať dole mostík. Moja zubárka je naša rodinná známa, naozaj veľmi dobrá a je to aj dobrý stomatológ, neverím, že by mi klamala, pretože jej sa nechce dávať dole mostík. Ja už nevládzem, mne pri preplachu tej dutiny stále ide strašne smradlavý hnis, brala som aj kvapky antibiotické Pamycon, dnes mi ho dokonca po výplachu aplikovala priamo do dutiny, predpísala mi bioparox a v piatok idem na ďalší preplach. Strašne rada by som sa týmto stredovekým praktikám vyhla, akože nepochybujem, že to pomáha, ale mňa už od toho bolí celý nos, dosť to bolí, nakolko mám už celú sliznicu napuchnutú. Ale dokedy mi to chcú preplachovať? Nemáte niekto podobnú skúsenosť, alebo nejakú radu na to, aby mi ten hnis zmizol? Zabudla som spomenúť, že si na dutinu aj svietim biolampou, mala som pocit, že aj pomáha, ale hnis bol aj tak.

RNG

Citricidal , profesiopnal(ine neodporucam) dostanes v Hoogle a ropztok na kvapky do nosa je 4 kvapky toho citricidalu do 100 ml vody alebo oleja.

RNG

Nakazy v prinosnyc dutinach nie su len bakterialne, na ktore su ucinne atb. Mozu to byt aj ine nakazy, ako plesne a kvasne infekcie(hniloba) na ktore pomaha napr brat oreganovy olej v kapsuliach ako ma napr firma NOW, a preplachovat si to(teda staci kvapkat kvapky roztoku citricidalu) do nosa aspon 3 x denne, c leze s hlavou zaklonenou co najviac dozadu. Odporucam brat aj NAC(acc 2 x 600 az 1200 mg)) a serrapaptazu(3 x 120 000 IU), to pomaha odhalit mnohe nakazy, ktoree sa brania grupovanim dokopy a spolocnym maskovanim
A samozrejme treba brat probiotika co najkvalitnejsie a mnozstvo mikrovlaknin na ich rozmnopzenie.
ATB totiz zniocia probiotika a tym prides o 70% vsetkych obrannycy latok, vcitane tych, co su proti plesniam a kvasnym kulturam.
Takze im das vlastne branim atb, "zelenu"