Alergia na slnko?

Príspevok v téme: Alergia na slnko?
sunnysweetie

ahojte..pred 2týždňami sa mi na tvári a krku vyhodilo niečo také - podobné ekzému.
bola som u lekárky a ona mi na to dala takú vodičku a ešte antibiotikovú mastičku,očnú,lebo to mám aj pri oku :(
zlepšilo sa mi to,ale včera mi to zase "spuchlo".
nemáte s tým niekto skúsenosti???
ja sa len modlím,aby som nemala alergiu na slnko..to by bol môj koniec.
leto totalne milujem a vždy sa naň teším.
máte niekto alergiu na slnko????????
a ako sa vám s tým žije?
ja si neviem predstaviť,že celé leto presedím doma :(((
to vážne neprežijem :(((
mám 22r. a nikdy sa mi nič podobné neobjavilo :(
skúste mi poradiť.
zajtra asi behnem na kontrolu..
ach jaaaaaaaaaaaaaaaaaj

lenusatko99

Ja som dlhé roky nevedela ani že nejaká alergia na slnko existuje a ako s tým bojovať, takže som sa vždy spálila najmä v dekolte a to utrpenie so svrbením... Zvyšok dovolenky som nielen behala ale sa aj kúpala akurát v tričku... Tento rok som študovala fóra a diskusie a na základe toho som vyskúšala krém na opaľovanie eucerin... Mala som iba 25 faktor (špeciálne na slnečnú alergiu lebo majú aj obyčajné krémy na opaľovanie). A musím povedať že to bolo bez problémov :) Kľudne som mohla byť na slnku aj celý deň.... samozrejme výstrih som si natrela viackrát a zvyšok tela stačilo raz... A keď už zhoríte, pomáha Panthenol. Hlavné je byť natretý stále najmä rizikové partie, lebo aj 10 minút môže byť "osudných"... a hlavne na začiatku sezóny, kedy koža ešte nie je zvyknutá na slnko.

smeja007

Ahojte... vstále keď som v bazéne a svieti na mna slnko tak sa vyhádžem v oblasti noh ruk niekedy aj zadku .. Stačí napr. , že vyjdem z bazéna neusuším sa osuškou ale ma vysuší slnko .. potom sa mi spraví ekzém. Brala som aj lieky zodac.. kožná mi dala nejaké maste .. ale vstále neviem na čo mám alergiu . má niekto niečo podobné ? ozvyte sa :)

smeja007

Ahojte... vstále keď som v bazéne a svieti na mna slnko tak sa vyhádžem v oblasti noh ruk niekedy aj zadku .. Stačí napr. , že vyjdem z bazéna neusuším sa osuškou ale ma vysuší slnko .. potom sa mi spraví ekzém. Brala som aj lieky zodac.. kožná mi dala nejaké maste .. ale vstále neviem na čo mám alergiu . má niekto niečo podobné ? ozvyte sa :)

karmonka

Dobrý Deň
Mám len 13 a toto leto som sa silno spálila na druhý deň som si ramená natrela s opalovecím sprejom a na pleciach a na dekolte sa mi spravili menšie pluzgieriky a aj také žlté škvrny jak mapky . Chcela by som sa spýtať čo s tým môžem robiť a čo to vlastne mám doteraz som táke nič nemala .

ywka666

JE TO ALERGIA NA SLNKO....TO URCITE....JA MAM 21 A TIEZ SA MI TO TENTO ROK STALO PRVY KRAT...IDE HLAVNE O TO ABY SI TELO ZASE ZVYKLO PO ROKU NA SILNE SLNKO...NA OKU SOM TO MALA AJ JA:( ALE PRESLO TO....ALE AZ PO VYSE TYZDNI...DALA SOM SI NA MESIAC POKOJ SO SLNKOM A UZ JE TO LEPSIE...VCERA SOM SA OPALOVALA A UZ TO NEMAM....TELO SI MUSI ZVYKNUT NA PRIAME SLNECNE ZIARENIE...MUSIS MENEJ NA SLNKO A PO CASE TO UZ BUDE DOBRE A BUDES SA MOCT OPALOVAT..

viva viva

luuua ide o to aké sú to vyrážky....ak malé skús Fenistil s nejakým kortikoidom (Lokoid, Kuterid), aby sa to zmiernilo...potom skús ak sú hnisavú Pytiol, ale veľmi dobre naozaj zaberá ten Eucerin po opaľovaní proti alergii...ak chceš skús. Ja píšem len to čo mám naozaj odskúšané.....a to som prešla rôznymi formami alergie na slnko.

lucy2784

moj manzel ma alergiu na slnko a vzdy pred letom ci dovolenkou musi chodit do solarka tak 1 x za tyzden na 10 minut..asi po mesiaci/mesiaci a pol prestane a ked ide na slnko tak je to uplne v pohode, ziadna alergia...

luuuua

ahoj tiez sa pridavam.uz niekolko rokov sa mi stava ze v lete som vyhadzana v okoli brucha a hrudniku.vy pisete ze sa vam to stane vzdy po opaleni ale mne sa to vyhadze hned ako zacne byt vonku teplo po zime, niekedy v strede jari a to sa este neopalujem.potom to trva zas az dokym neprestane byt teplo.strasne to svrbi a kedze si to musim raz za cas poskrabat tak to je potom vsetko cervene.co mam robit? Teraz pred tyzdnom som bola nedobrovolne stale na slnku a prvy krat tento rok si dala aj opalovaci krem ,hlavne na chrbat a plecia a tam su vyrazky teraz najsilnejsie.poradte prosim

viva viva

nataly26, skus ten Eucerin proti alergii...a začni brať 1-2 týždne pred dovolenkou nejaké antihistaminiká....mne to naozaj zabralo.