Spolužitie mužov a žien mi príde také strašne smiešne..

Príspevok v téme: Spolužitie mužov a žien mi príde také strašne smiešne..
sochaslobody

Vám nie? Ako prečo muž a žena musia uzavrieť manželstvo a plodiť potomstvo? Prečo to robia pre túto spoločnosť? Prečo je spoločnosť tak hlúpo nastavená že dvaja partneri musia podľa ostatných uzatvárať sobáš a rodiť decká? Automaticky sa od dvoch ľudí ktorí spolu chodia očakáva že sa zosobášia a budú dávať tomuto šťátu potomkov. Mne to príde strašne smiešne že to tako funguje. Také hlúpe mi to príde. Ja mám frajera ale takto si svoj život nepredstavujem. Máme radi slobodu, voľnosť a nie uzatváranie sa v nejakej domácnosti s deťmi. Prečo to hneď ľudia navôkol od nás očakávajú? A keď im povienme že nebude žiadna svadba ani deti tak sa dívajú s prekvapením až s hrôzou na nás akoby sme spadli z čerešne. Ja sa nemienim poslušne podriaďovať požiadavkám spoločnosti ľudí a štátu tým že budem opakovať to čo oni. Normálne mi príde vtipné že musia dvaja žiť v jednej spoločnosti, variť si, zaspávať, robiť decká, nakupovať spolu, atďˇ.
Čo vy nato?

milli11

Ked mozem napisat za seba, tak ked s nikym nechodim alebo mam vztah a su tam problemy, vtedy tiez netuzim po detoch.

Ked uz mam vztah a prave v pohode, vtedy uz zacinam rozmyslat nad tym, mat deti. Ake by boli, ci by som mala dievca alebo chlapca, ci by bol partner dobry otec. A ja mama. Toto je dovod, kedy by som chcela deti. Dobry partner.

Takisto ma odraza ta strasna bolest, to je na prvom mieste, preco nie, ktoru spominaju zeny, co uz rodili. Strasi ma to, ze neviem ani odhadnut, co je to za bolest, iba som pocula, ze je to hrozna bolest a trva aj niekolko hodin. Ked si predstavim, ze je pre mna utrpenie uz prehliadka u gynekologa, minutove vrtanie zuba dokazem zvladnut s velkym sebazaprenim a celkovo som citlivejsia voci bolesti ako ini ludia v mojom okoli, tak si neviem predstavit, ako by som prezila ten porod.

A tiez ma odraza ekonomicka situacia. Dieta je fakt velky luxus. ked uz by som mala dieta, chcem mu predsa dopriat a aj normalne zit. Nie, ako to teraz vidim, ze rodicia platia velke peniaze uz len na zakladnu skolu, pomocky a potom nemaju peniaze ani na vylet, aby niekam isli s detmi.

A tiez mi ide na nervy, ked v spravach dookola omielaju, ze sa zeny maju poponahlat s otehotnenim porodom. Fajn, ale este nech mi daju radu, ako po materskej prezit z robotnickeho platu a ako sklbit pracu a rodinu.

kiwi

Myslim ze tam nejde ani tak požiadavku spoločnosti, ako opud ssebazáchovy. Jednoducho človek potrebuje lásku, nechce byť sám, ale chce mat rodinu, zázemie potrebné pre prežitie, má geneticky zakodovanu potrebu rozmnožiť sa, odovzdať svoje gény, zachovať ľudské pokolenie. Jednoducho toto je podstata človeka prežiť a zachovat život a toto sa najlepšie dosiahne prave v rodine.

robo-ti

bud rada, ze si si nasla rovnako zmyslajuceho aprtnera a nezaoberaj sa stym ak ta to nezaujima. Neviem síce kolko mas rokov, to by prinieslo ine svetlo do tohto problemu... ale je to tvoja vec... mne rodina a zazemie smiesne nepride

gamm

samozrejme to ci budes mat deti, ci sa vydas je na tebe. jedinou podmienkou je ci ty budes tak spokojna. mozno teraz ano, a casom zmenis nazor. mozno nie. dolezite je neklamat si a byt sama k sebe uprimna. tak isto je podmienkou aby ked budes mat nejakeho partnera s tym suhlasil tiez a bol tak spokojny. inak nemusis nic riesit a bude to vasa vec.

gamm

kvoli statu si deti ludia urcite nerobia. robia si ich lebo je to ich biologicka potreba. to sa mozes potom pozastavovat nad vsetkym zivym lebo vsetko zive sa rozmnozuje, ci pohlavne, ci nepohlavne.
ina vec je ked sa bavime o tom ako tie rodiny ziju a ake maju podmienky. alebo kedy by si mali mladi zalozit rodinu. je fakt ze hlavne na dedinach este stale pretrvavaju zastarale nazory. na druhej strane je pravda aj to ze zenam tikaju biologicke hodiny. moze sa stat ze si zmyslis mat dieta vo veku ked uz to bude problem. co sa podmienok pre rodinu tyka tak na slovensku su povacsinou slabe. netreba ani spominat, skoro kazdy ich pozna. co sa tyka sposobu zivota tej rodiny, ten do urcitej miery urcuju podmienky tejto krajiny, ale aj to je relativne (vid financne podmienky) a do urcitej si ho urcuje rodina sama. napriklad to ci sa manzelia budu striktne drzat zazitych stereotypov medzi muzom a zenou, je predsa na nich. to ci obaja stlstnu a budu sa neznasat to je tiez na nich. atd. je vela veci ktore si mozu zariadit sami. je to zalezitost uvazovania, hodnot, zaujmov, priorit.
takze aj ty sa do znacnej miery mozes zariadit tak ako chces a nemusi mat tvoja rodina tu podobu ako nechces aby mala. neexistuje predsa len jeden model ako zivot v rodine prebieha. a nie vsetko stoji a pada na mnozstve penazi, hoci sa to tak moze javit. samozrejme som si vedomi zlej ekonomickej a socialnej situacie na slovensku.
tym ta nenabadam mat rodinu, len ti otvaram oci ze nie vsetko musi byt nutne tak ako si predstavujes. ale uznavam ze zalozit si rodinu, mat deti tu na slovensku nie je pre vacsinu beznych obcanov med lizat, takze uz to samo moze odradzat.

the truth

nuže... nečítala som komentáre len nadviažem ta tvoju otázku že čo na to

nuž z takého spolužitia vznikla väčšina ľudstva:D asi tak, nikto Ťa nenúti mať deti viazať sa, dnešná spoločnosť je zameraná egocentricky, každý myslí na seba svoje pohodlie, svoju pohodu a prospech.
ja som rada že pochádzam z normálnej rodiny, že som si jednu práve zakladám a moje dieta bude poznat oboch rodicov, bude vediet odkial pochadzaju prarodicia atd.
rodinu som nechcel az ked som spoznal manzelku zacalo to tuzba po spolupatricnosti bezpecnosti istote ze niekto je moja ja som jeho a k tomu uz nalezia aj deti.
neodsudzujem tvoj nazor, lebo si k nemu bola vedená spela a bola vychovaná touto spolocnostou
kto vie ako to bude za par desiatok rokov.
uz dnes su rodiny skladackove, deti nepoznaju svojich rodicov, skumavkove deti, deti vynosene nahradnymi matkami,
tvoj postoj nokimu konkretne neskodi, ale take to vyrabanie deti, skodi tym detom pretoze su uz dopredu pripravene o pravo poznat svojich rodicov, svoj povod a dopredu ide tuzba ludi byt za kazdu cenu rodic, pritom je tolko deti opustenych....

sweater*

MOzno som len nenabral gule nato vykaslat sa na vsetky nezmysli a povinosti co tu mam a ist zit niekam mimo tohto kolotoca kde sa budem citit sucast celku a skodit minimalne ,aspon teda podla mojho.

doubledog

nie su tvoje, lebo sa podla nich nespravas. iba ich deklarujes.

tvoje skutocne nazory su tie, podla ktorých realne zijes, nie tie, o ktorých hovoris.

sweater*

JA mam praveze milujucu rodinu. Odmala som vyrastal lwn z jednym rodicom a videl som co smrt tak blizkeho cloveka sposobi zvysku rodiny. To je dalsi dovod preco sa stranim rodiny. Asi by som sa prilis bal ze o nich pridem. A tiez je tam kopa dalsich dovodov. Vobec po tom netuzim. Mozno tak macimalne mat patrnerku rovnako naladenu nech mi neni samemu smutno :)

sweater*

Nerozumiem co myslis tym ze niesu moje. Ze som sa od niekoho inspiroval? Velmi pravdepodobne. A ano zastavam ich. Ak si nizsie precitas nepisem nic o tom ze by sme sa mali teraz vsetci vykynozit. Pisem ze nechcem mat decka a jeden dovod preco ne je aj toto.