Stahovanie a rodicia

Príspevok v téme: Stahovanie a rodicia
nestastnaSom

Ahojte.Prosim vas,poradte mi co mam robit.Uz som zufala :/ Moj problem sa tyka rodicov,teda skor mamy.Mam 26 rokov,ideme sa s priatelom brat,chceme prave kupit dom a odstahovat sa,byvat sami.A tu je kamen urazu :/ Mama je uplne nestastna,stale place,ze si myslela,ze zostanem byvat v ich (rodicovskom)dome,ze preco chceme odist,ze kto mi pomoze,ona nebude chodi ku mne domov strazit mi deti ked bude treba...(lebo trucuje) Proste uplne ma psychicky vydiera tymi recami a tym,ze place stale.Teraz byvam este s nimi,mame 2poschodovy rod.dom.Mam este mladsiu sestru(mozno ta tu zostane).A ze kto ich dochova,ako zvladnu vsetko v dome sami atd...Lenze!S mojim priatelom sa mama moc nemusi,nemaju sa moc radi.On tu byvat nechce.Preto sa chceme odstahovat.A dom,co chceme kuput je v tej istej dedine,co byvaju moji rodicia.2-3 km od seba vzdialene.Ale tie sceny,co mama robi su hrozne.Ako ona cakala,ze tu zostanem byvat a dochovam ich.A atd....Ja ju aj chapem,ale tak co mam robit? Rozist sa so snubencom? Koli nim? Alebo sa vydat a on bude v dome sam a ja u rodicov? Prosim vas,poradte mi.Potrebujem pocut nazor nezavislych ludi.Radu,nazor,hocico...pripadne ako ste to vyriesili vy,ak ste taky problem mali tiez :/ Dakujem.

Prezyvka055

A este by som jej aj povedal ze som sklamany z jej spravania a ze ako dospela zena by sa mala nad sebou zamysliet. Ved to nie je normalne toto. A postoj tvojho priatela uplne chapem. Tvoja matka sa nevie spravit ani k tebe nie to este k nemu. Keby ste mali byvat u vas tak sa na mieste tvojho priatela obesim.

Prezyvka055

Od takej matky by som usiel len by sa tak zaprasilo. Uz ma myslim dost rokov na to aby prestala robit sceny ako male dieta v potravinach.

nestastnaSom

Ved to.Ja som cakala,ze budu stastni.Ze sme uvedomeli a nechceme im zostat s priatelom na krku.Ze si ideme zabezpecit vlastne byvanie.Cakali sme podporu.A nie toto.To je chore.Takto ma manipulovat a citovo nicit.Dufam,ze sa nam stastlivo podari dom kupit a v zdravi sa odstahovat...

0vecka

ja to tiez nechapem je to totalne zvratene... rodicia ktory by mali deti pripravit do zivota na nich doslova parazituju a spravaju sa uplne egoisticky... a tomu chlapikovi sa necudujem ze ide na to tvrdo aj jaby som vyuzil kazdu sancu nebyvat so svokrou...

Laura93

to čo je ?? ved to je choré, ako môzu rodičia takto zasahovať do zivota svojim dospelým detom???
ja mam sice len 21 ale tí moji by uz boli najradsej keby som sa osamostatnila a odisla od nich (a to mame tiez velký dom).
NIKDY ale nikdy by som si nedala takto zasahovať do života a dokonca od rodičov.
Predsa niesi ich majetok! Si dospelá zena, ktorá vie čo chce a hlavne riad sa vlastným rozumom, inak to môzes v buducnosti lutovat ;)
vela stastia :)

nestastnaSom

Dakujem za vsetky Vase nazory.Dnes mi snubenec povedal,ze odchadza aj bezo mna.A co mam akoze robit?No ked sa vydam,hadam nebude on v dome a ja u rodicov :-o Chcem odist ,zit a byvat s nim.Napr.dnes so mnou mama nehovori.Ze som ju sklamala.A ona sa nema uz o com so mnou bavit...Je to fakt strasne,ked vas niekto takto psychicky depta :/
Este raz dik za nazory.

ewelin2828

Ja som sa odsťahovala skoro 200 km preč od domova, ale moja mamina vôbec takéto ceremónie nerobila, našťastie :)
A ak by mi niečo vyčítala, citovo ma vydierala nech ostanem, tak ja naozaj neviem čo urobím, ale ty ideš bývať len 3 km od Vašich, čo je nič. Ak budú niečo potrebovať, vieš ich prísť pozrieť každý deň, veď budete ako susedia :)
Normálne jej povedz, že môže byť rada, že idete len kúsok vedľa. Veď v dnešnej dobe mnohé deti odchádzajú za hranice a rodičov v tom lepšom prípade navštívia maximálne raz do roka.
Neboj sa, ona si zvykne, teraz si to nevie predstaviť, ale možno časom aj bude rada, že má doma kľud ;)

0vecka

moji stari sa tesili ked som vypadol z domu... ale podla mna 26 rokov a prestahuje sa len 3km odtial... ja by som tie sceny neriesil a jednoducho odisiel... a nutit manzela byvat u svokry je svinstvo :)

sweater*

Nie kazdy rodic sa tesi, ze decko odchadza ale to nemeni nic na tom ze by si mala urobit podla svojeho uvazenia. Vysvetli jej dovody tak priamociaro ako tu nam ak si to este nespravila. A ako sama vravis 3 kilace je nic vzdialenost. Ona si zvykne a vnucence bude chodit opatrovat sa neboj :). Nic jej nedlzis takze tie vycitky ze co si to za dceru su uplne bezpredmetne. Zivot cez matku prechadza ale nieje jeho vlastnickou, chapes co tym chcem povedat. Takze urob tak ako to citis.

nestastnaSom

Dakujem za nazor.Skutocne ma to uplne deprimuje.Priatel chce odist,ja neviem co robit,lebo chapete-je to mama,bojjm sa o nu.Samovrazedne reci zatial nema,len take psycholog.formulky,aka som dcera,ze ma vychovala a kaslem na nu,ze ich s ocom necham samych vo velkom dome a jej to je luti.Lebo brsr sa odstahoval pred 5timi rokmi,teraz ja odchadzam...och.Kazdy rodic sa tesi,ze deti si najdu vlastne byvanie,postavia sa na nohy a ona mi robi toto :(