Čo to mám s plúcami?

Príspevok v téme: Čo to mám s plúcami?
nikusik213

Zdravím, mám taký problém. Od Nového roku ma trápi suchý a srašne drždivý kašeľ. Mám 17 rokov, trvá to už cca 2 mesiace, lekárka mi najskôr predpísala až troje antibiotiká, sirupy, kvapky, nezabralo nič. Testy krvi boli dobré. Stále strašný záchvatový kašeľ, počas dňa ma to chytí a skoro sa až pozvraciam, cítim čudnú chuť v ústach a niekoľko krát večer som celá spotená, čo ten záchvat nechce prestať. RTG v norme, alergické testy negat. Som úplne slabá a malátna. Bola som na spirometrii a neviem poriadne vydýchnuť, lebo ma to dusí a píska mi na hrudi, inokedy až chrčí. Teraz mám inhalátor EcoBec 2x denne, ale žiadne pokroky už 3 týždne, ževraj ľahká OVP a syndróm drážd. kašla. Stále ma dusí, neviem voľne dýchať, akoby mi v pľúcach niečo bránilo. Minulý rok som tiež kašľala 4 mesicace, medzitým len tak raz za čas. Prosím Vás neviete čo to môže byť? Čierny kašeľ, chlamydie, všetko mi robili testy negat. Žeby astma, alebo niečo viac?

RNG

ATB su ucinne len na rozne bakterie, aj to nie vsetky Zapal v plucach a prieduskach moze byt ale napr z virusov, plesnovych a kvasnycy infekcii( napr aspergillus pneumoniae) z chlamidii pneumoniae, alebo neustale nakazy, co tam donasaju hlieny s prinosnycy dutin, kde sa nakazy mozu zdrzovat aj dlhe mesiace a nic brane ustnwe sa tam nedostane, okrem mozno oreganoveho oleja, ktory je prchavy a vylucuje sa cez sliznice a tak sa dostane aj do tych nakazenych hlienov v prinosnych dutinach alebo v strednom uchu. Viac pozri cez Google.sk pod mojim nickom a slovom infekcie.
Zialbohu atb mnohokrat robia zlu sluzbu, znicia probiotika a tak daju mnohym infekciam vlastne "zelenu"

Slobodna

Mna takyto kasel trapi uz 2 tyzden. Cez den ok, ale v noci zachvaty kasla, bez spanku. Mne dost pomaha uzvlhcenie vzduchu v miestnosti kde spim a nastruhany chren s medom. Vyskusaj, ale u mna je to zapal priedusiek. Inak dost vela ludi ma v poslednom case podobne problemy a kasel pretrvava dost dlho aj po odzneni choroby.

tasty

zápaľ plúč by zistili z krvi, zápalové markery ASLO a CRP by boli vysoké, predpokladám tieto vyšetrenia sa robili

a čo tak testy - protilátky na mykoplazmi, robili sa?