Ja a ta moja vegetarianka

Príspevok v téme: Ja a ta moja vegetarianka
gongo

Ahojte.
Mám otazku, je mozne aby fungoval vztah ja (masozrut) a vegetarianka? Moja priatelka nepapka masko ani ryby proste nič živé, dovod lebo je to zive a ma to pocity, ale je v tom hlbsky problem ked videla zomierat zvierata na bitunku jej to prislo luto tak preto vlastne. Myslite ze nema to bude fungovat? A co ak raz deti? Vychova? Ako to dopadne, to nevie nik ale ci by to mohlo fungovat. Bojim sa toho trošku :)

Biela Kobra

Rozumní ľudia vždy nájdu spôsob, ako spolu vyjsť. Ja varím už roky na dvojako - jedno pre nás, jedno pre moju mamu (starý človek má špecifické stravovacie nároky), pričom môj muž mäso nemusí, ja bez neho neviem fungovať. Takže proste varím pestro a každý si z toho vyberie, čo mu chutí. Čo sa stravovania detí týka, je to pre Vás dvoch ešte vo hviezdach, ale najlepšie to tu zhodnotila suesichan - každý má jesť to, čo mu prospieva. Neboj sa, ak to spolu myslíte vážne, tak sa takáto každodenná drobnosť utrasie. Veľa šťastia.

gongo

Ďakujem. Trosku som sa tak duchovné upokojil. Uvidím nerád predbieham budúcnosť ved neviem ako to bude. A som ten typ co chce mať všetko vopred naplanovane.. Nateraz to nechám tak

doubledog

mozu byt problemy, ale skor takého razu, ze ty jej budes nutit klobasy a ona tebe mungo klicky a budete sa kvôli tomu hadat :)
proste ak budete jeden druhého sa snazit preonacit.
inak to podla mna kludne fungovat moze, ved partneri maju casto rozne zvyklosti.

ale je fakt, ze ohladne deti, tam bude asi spor najvacsi.

suesichan

no to je veľmi smutné, že máloktoré dieťa zje zeleninu. vlastná skúsenosť, neješ ju? to predsa závisí od toho, ako si dieťa naučíš. keď si na rezňoch, tak si 100 % "nutrične v poriadku"? :) šme še pobavili

[zruseny35]

Zalubená žena nemá predsa problem ti ten rezník urobiť-ved aj sportovci predsa maju manželky/nešportovkyne.
Problemik naozaj mohol nastať až ked budete mať deti-asi by bolo fajn si vysvetliť,že detičky to mäsko potrebujú.Máloktore dieťa vobec zje zeleninu.Odkial bude mať istotu,že zjedia všetko preto,aby boli "nutrične v poriadku" ?

suesichan

je to možné, fungujeme tak. ako Deria napísala, varím spoločne bez mäsa alebo dám sebe napr. syr a jemu šunku alebo si spraví, čo chce, sám. o výchove je to na dohode, ja osobne nemám nič proti mäsu, ale ak ho majú moje deti jesť, tak chcem, aby to bolo kvalitné zdravé mäso. inak mám v pláne im pripravovať skôr vegetariánske jedlá a možno nejaké ryby. uvidíme... zase že by som im ho zakazovala jesť, to určite nie. nech sa rozhodnú sami, keď budú starší, či chcú, alebo nie... mne nechýba a ani nechutí.

Deria

Moja kamoska vegetarianka vari pre oboch ale iba ak nemusi varit s mäsom. Ak chce on nevegetarian mäso, musi si ho pripravit sam. Dovod je jednoduchy, protivi sa jej to a potom, tazko je varit, ak sa jedlo neochutna. Varis prakticky odhadom, naslepo.:) Pokial by ti nevadilo, ze bude chciet tvoja zena stravovat vase deti bez mäsa, nevidim problem. Samozrejme musi mat dobre znalosti o vegetarianskej strave pre deti. Ale to by tiez nemal byt problem, pretoze dnes najde o tom dost odbornej literatury.