Priatel vyvolava v ludoch neuctive spravanie

Príspevok v téme: Priatel vyvolava v ludoch neuctive spravanie
gulinka

caute, mam priatela, ktory si malo veri a zrejme si ani nevazi sam seba a tym padom vyvolava v druhych take spravanie, ze si ho nevazia a beru ho za blbca.......kazdy s nim "mava" ako keby bol nejaka babka a on si to necha. Co s tym? ako dotycnemu otvorit oci? najhorsie je na tom to, ze uz aj vo mne take spravanie vyvolava nie len v okoli. Nespravam sa uz k nemu s uctou a hneva ma to potom.

gulinka

dixit: dakujem za zaujimavy clanok je tam nieco na zamyslenie sa
slobodna: ja som sa snazila ho podporovat a on sam ma presviedcal ze za to nestoji, sam hovoril ze on je horsi ako ini...ma to v sebe hlboko zakorenene tak som rezignovala

dixit

tak v prvom rade si za každých okolností dávaj pozor, ako sa k nemu správaš ty. a ak sa ti predsa dakedy "šmykne jazyk" alebo čo, tak sa ospravedlň. ty ako jeho partnerka máš byť tá, od ktorej tej úcty dostane najviac. práve včera som toto čítala, tak na inšpiráciu:

www.manzelskyslub.sk

hlavná časť práce je ale na ňom. on si musí svoju hodnotu nájsť a uvedomiť sám, ty ho v tom síce môžeš podporovať, ale nemôžeš to urobiť za neho. myslím, že o tejto téme existuje dosť kníh, skús sa po niečom takom poobzerať. ale neviem, nakoľko také motivačné knihy fungujú, neskúšala som...

Prezyvka055

Mimochodom ak je niekto looser tak je niekto looser s tym sa neda vela narobit. Niektori ludia proste to sebavedomie maju nizsie no.

Slobodna

No takto, sama si sa priznala, že ani ty sama sa k nemu nesprávaš s rešpektom a úctou. Prečo? Ak v ňom ty sama vidíš jeho hodnotu, prečo si ho potom nevážiš a nedávaš mu to patrične najavo? Nemyslíš, že si toho užije v práci dosť a má to ešte aj doma? Chceš mu pomôcť? Tak začni od seba. Možno potom sa mu tie oči otvoria.

Slobodna

Nemôže, na to sú orgány činné v trestnom konaní aby sa takéto veci riešili. Len kto ich naozaj má odvahu riešiť? Radšej stiahne uši, ako tvoj partner a nechá si nadávať.
Myslím, že nedávno sa podobný problém riešil s nadriadeným u colníkov niekde pri ukrajinskej hranici. Spojili sily a riešili to.

gulinka

ide skor o to, ze prosim o radu, ktora by pomohla otvorit JEMU oci aby zistil svoju hodnotu a vzbudzoval u ludi respekt a nie "handru" ......zmena prace to nevyriesi, aj v inej praci by sa podcenoval...

gulinka

no neviete ako je to u armady, ked som pocula ako sa tam podaktori velitelia spravaju k podriadenym skoro mi zabehlo......ked moze podriadenému nadavat do jeb*utych a pod. tak akoze dakujem...a takto to tam maju a usta si otvorit nemozes pretoze ta mozu na karhat a ulozit ti trest alebo aj rovno prepustit

Slobodna

Myslím, že je to systém padajúceho hovna, či ako sa to volá. Každý má nad sebou niekoho, kto ho zdrbe len tak, aby mal krajší deň alebo sa cítil lepšie :)

Prezyvka055

Slobodna ale nie tak napriklad v nejakom komporate je sef aj tak len nejaky pajac nejakeho vyssieho nadriadeneho cize ho len malo ludi uznava tak tam ho mozes mat kludne na salame narozdiel od army.