Ake mozu byt dosledky na zdravie?

Príspevok v téme: Ake mozu byt dosledky na zdravie?
Peter31

Dobry, mam 31 rokov. A chcel by som vediet co si myslite aky moze mat dopad nezdravy zivotny styl na muza ktory fajci a pije alkohol od 15 roku zivota, nespi pravidelne lebo pracuje ako taxikar. Za den vyfajcim aj 15-20 cig, kazdy vecer ked nemam nocnu sluzbu co je tak asi styrikrat do tyzdna idem s kamosmi na pivo, tvrde a raz za tyzden sa spijem tak ze neviem velmi o sebe.
Ake zdrav. tazkosti mozem ocakavat v buducnosti z takéhoto zivota? Moze mi nieco byt? Momentalne nemam nejake vyrazne problemy. Obcas nejaka hnacka, bolesti zaludka, opica :D nachladnutia a tak ale nic vazne. Nechcem nejako vyrazne menit svoj ziv. styl.
Len tak pre zaujimavost viem o muzoch ktori su starsi ako ja a tiez takto ziju a napriek tomu su relativne zdravi a zda sa ze im nic nieje.

Cariboo

Jasne ze to bude mat na vas dopad, uz len praca v noci ma vyrazne negativny vplyv na zdravie cloveka. prehodeny biorytmus, poruchy spanku, bolesti hlavy, to ovplyvnit nemozete kedze je to praca. Nad tym ostatnym sa ale oplati zamysliet, to ze ini su navonok v poriadku neznamena ze nemaju znicene zdravie, mozno by v rovnakom veku pri lepsej zivotosprave vyzerali ovela lepsie.

Navyse z tuhych fajciarov citit permanentny smrad, najma ked otvoria usta. Takisto aj alkohol. A co nato pribuzni, tesia ked pridete domov podparou? :D

ektoplazma

Ahoj, v mojom okolí je veľa chlapov čo majú podobný životný štýl ako Ty. Okolo tej 30 je to ešte fajn, ale napr. tí o generáciu vyššie, tj. 50+ majú problémy so srdcom, tlakom, prostatou, dnou, zníženou imunitou, zvýšené riziko infarktu srdca či mozgu. Nepíšeš ako sa stravuješ, ale predpokladám že šalátiky to moc nebudú :) Pozri, asi to neni bohvie čo, ale ak si šťastný a spokojný, možno síce umrieš skôr ale budeš si môcť povedať že to stálo za to...teda, asi v inom poradí :D...a ak Ťa nedajbože postihne nejaká choroba, budeš si musieť vedieť niesť dôsledky za svoj bujarý životný štýl. Ale už len to, že si sa nad tým zamyslel, je celkom krok k úspechu. Určite by si zvládol zopár tých negatívnych vecí obmedziť (keď už Ťa nemotivuje to zdravie, tak aby si mohol piť a fajčiť dlhšie ;) ) :D

kafe

:D:D kámoškin otec (cca 70tnik), dlhoročný alkoholik (stále pije), fajčiar, kašľal na rodinu, tak on bol na preventívke a okrem toho, že je vyschnutý ako papek, tak je zdravý. Môj otec nepije, nefajčí, dobrák od kosti, má rakovinu hr. čreva. To neni nespravodlivosť. To je o tom, že zdravie nezávisí IBA od životného štýlu, stravy. Ten má tak tretinový vplyv. Je kľudne možné, že zomreš zdravý, rovnako ako že dostaneš infarkt aj ked chrúmeš mrkvu a behávaš 3x do týždňa.
Ak chceš takto žiť, tak si ži. Ja si myslím, že keď ťa to baví, je pre teba dobré presne toto. Vychutnaj si cigaretku naplno, pivko tiež. A rob to s láskou :) to nemyslím ironicky ale úplne vážne. Nemá zmysel sa nútiť do vecí, ktoré ti nesedia, nebavia ťa ALE sú vraj dobré. Pokiaľ neubližuješ druhým, ži si svoj život ako uznáš za vhodné a ako sa ti páči. Veľa zdaru.

anjelik *

Pokiaľ nie si schopný vlastnou mysľou dozorovať zdravé fungovanie všetkých orgánov tvojho tela, je otázkou času, kedy ťa tvoj skvelý a zábavný spôsob života dostane. :o) Dá sa spoliehať na genetiku, osudovú predispozíciu, ale rozumný človek si telo neničí. To, že zdanlivo ti ešte nič nie je, neznamená, že ti nebude niečo už zajtra. :o) Radšej by som hodila spiatočku, kým je čas a nie až vtedy, keď budeš sedieť na onkológii a potom začneš *bojovať* o svoje zdravie. Nezabúdaj, že rakovinou si ty a tak je namieste otázka, kto vyhrá? :oP Ja ťa nechcem strašiť, ani nič podobné, ale spýtal si sa, čiže sám máš pochybnosti, či konáš správne. Nekonáš. :o)

Jana53

No ,nerozumiem tomu,ako si moze niekto takto nicit zdravie....Pozri si napr.obrazky rakovina pluc,alebo hrtana ,vygoogli si...Pochop,ze zivot sa len tak nevypina gombikom,ked uz Ti bude nanic.....tak sa snaz svoje zdravie udrziavat vo forme,co najdlhsie.....To da rozum!Ja ked vidim aj mlade mamicky s kocikom a v dlhych nechtoch cigareta......nechapem....Ked niekto chce viest auto,tak musi mat vodicak,ale ked niekto ma vychovavat dieta,nepotrebuje nic....len zdravy rozum.!Takze si uvedom aj ty,ci chces rodinu,ci tu chces byt aj o 10 rokov a v akom zdravotnom stave......srdce,cievy,pluca,jednoducho sa travis!!!Tak sa zamysli,ci chces nieco menit....Boze moj a co rodina,ktoru mas,vies,ze im ublizujes?Nielen sebe?Ved Ta ma niekto rad,tak sa maj aj TY!!!

a-b-c

podla mna mu su preventivne prehliadky na figu ak nechce zmenit svoj doterajsi sposob zivota a bude kurit a opijat sa ako dan.