Zivnost - predlžovanie vlasov

Príspevok v téme: Zivnost - predlžovanie vlasov
zabka07

Ahojte,chcela by som si spravit kurz na predlzovanie vlasov a neskvor by som si chcela otvorit zivnost,vie mi niekto poradit pod aky druh zivnosti tato cinnost spada?Neviem sa dopatrat,ci je to volna zivnost alebo remeselna,teda ci pri otvoreni zivnosti budem musiet preukazat odbornu sposobilost praxou alebo nie.Budem velmi vdacna za kazdu radu :)

adoree

Predlžovanie vlasov bohužiaľ podľa všetkého nie je voľná živnosť. Spadá pod kaderníctvo a to už je remeselná živnosť. Tiež som to riešila v súvislosti s organizovaním kurzov predlžovania. Takže ak si chcete otvoriť živnosť, je treba mať certifikát akreditovaný Ministerstvom školstva. Ak to chcete robiť len kamoške, tak stačí školenie u niekoho kto to vie. Často lepšie než akreditované zariadenia :-)

zabka07

@neries meno uz som to pozerala,ale neviem ci to spada do volnej zivnosti pod sluzby suvisiace so skraslovanim tela alebo do remeselnej zivnosti pod damske,panske a detske kadernictvo,pretoze som na jednom fore citala ze vraj by to mala byt remeselna zivnost.No neviem nezda sa mi to,najlepsie sa asi opytat priamo na urade

NO2

Na ž. úrade ti poradia v priebehu jednej minúty.
Živnosť otvoríš v priebehu 5 minút.
To ostatné uvidíš v rEÁLE.