Je to len crevna chripka?

Príspevok v téme: Je to len crevna chripka?
viki:ma:krce

Ahojte, vo stvrtok poobede ma zacala suzovat bolest hlavy a pocity nafuknutia. Celu noc som poriadne nespala, zacali sa prejavovat prve krce v bruchu, rano ma dvakrat prehnalo. To sa tie krce uz vystupnovali a prichadzali ako kontrakcie. Bolest hlavy pretrvavala, k tomu sa pridruzila bolest svalov na chrbte. Cely piatok som sa tym trapila, lebo krce boli ozaj caste a velkej intenzity a poobede a vecer som uz mala aj zvysenu teplotu a bolest ocnych svalov. K tomu brucho ako balon. Noc z piatka na sobotu uz bola znacne lepsia, kedze v polohe lezmo na chrbte uz krce odozneli. Dnes je sobota a krce mam "uz len" ked sedim alebo stojim, ale brucho mam stale nafuknute a vetry nikde. Na hnacku som si dala cierne uhlie a popijam harmancekovy a kamilkovy caj a inak jem len suche rozky. Bude to podla vas len crevna chripka alebo je nutne ist k lekarovi?

RNG

Zeleniny mozu mat rozne mikrobialne zamorenia, tu v USA bola napr minuleho roku nakaza nebezpecnou odrodou e-coli(O 157) na ktoru dokonca zomrelo par ludi
en.wikipedia.org
Bezne nakazy su napr z nedostatocne zahriatej/prepecenej hydiny a bravcoveho masa.

Kýčera

Čaj si varila? Rožky nejedz, ale sucháre/ryžové chlebíky,.../, ryžu, mrkvu, sušené čučuriedky,... Neboj, neumrieš, aj keby si nič nejedla viac dní. Nezabúdaj na to, že pri hnačkách si stratila veľa vody, aby u Teba nenastala dehydratácia, pi dočasne minerálky s vysokým obsahom solí, ale NEPERLIVÉ, alebo použi viac soli na jedle. Ak to spôsobil špenát, je to potravinová alergia, ale pozor, môže za tým byť aj niektorá z prísad, kt. si pri príprave použila, či ich kombinácia.

viki:ma:krce

no cierne uhlie som si dala uz vcera po tej hnacke. teraz ma 4x za sebou prehnalo,tak verim ze ma dostatocne precistilo. uz len doplnam tekutiny zatial si proti nej nedavam nic.. co sa stravy tyka,jem len suche rozky,aby som mala aspon nieco v zaludku. myslim ze 3 za cely den by malo stacit pri tejto chorobe. Rozmyslam,ci to nemoze byt zo spenatu,ktory som jedla par hodin pred vypuknutim choroby. pálenku pit nemozem zial kvoli peceni nemozem pit ziaden alkohol este pár mesiacov.

RNG

Len crevna chripka? Lekari toto znacne podcenuju, cest vzacnym vynimkam, ale dne obiehaju cely svet virusy, co sice telo za par dni potlaci, ale su schone posklodit vyrobu kyselin a enzymov v tele a teda zhorsit absorbciu zivin z jedla, co vedie postupne k stovkam roznycyh zdravotnych problemov Travenie a absorbcia je vec dostatku kyselin, enzymov , mikrovlaknin a probiotik.
Co chyba sa da doplnit, ale necakajte od vasho lekara, ze vam to poradi.

Kýčera

Môže to byť chrípka, alergická reakcia, zápal žlčníka,... Takže k lekárovi áno. Skús vydržať bez jedla, nepi bublinky, nežuj žuvačku. Nezaťažuj telo jedlom, ušetríš mu energiu , kt. potrebuje na vylúčenie škodlivých látok z tela, preto si hnačku zbytočne nezastavuj. Ak to už dostaneš z tela von, potom si nasaď čierne uhlie, kt. je určené na elimináciu škodlivín z tela/sú rôzne druhy/. Zacvič si /drepy,.../ brucho stiahni pásom a var feniklový čaj zo semien: 1PL feniklu, 1ČL rasce, 1/2ČL anízu, 0,5l vody, 10 min. lúhuj, popíjaj celý deň, pomôže tiež bylinková pálenka, ak je to žlčník-tak biela čistá pálenka, len sa neopi. V lekárni si môžeš kúpiť Espumisan. Ozvi sa.