Profesorka ma ponižuje

Príspevok v téme: Profesorka ma ponižuje
Bibiana987

Dobrý deň, mám 15 a som prvý rok na strednej. Páči sa mi tam, všetko je super až na to, že profesorka ma takmer každú hodinu uráža, ponižuje alebo má narážky na moju osobu, mám pocit že na mne sedí...Naposledy som mala pocit, že zo mňa pred všetkými urobila nešikovnú kravu, čo neovláda základné činnosti(hodina je praktická),ktoré vie aj malé dieťa, napriek tomu, že som to vedela. Dosť ma to zobralo, dokonca som sa po hodine bola vyplakať a bojím sa ďalších hodín. Tá posledná ma dorazila na toľko, že už v profesorke asi nič dobré nevidím, čomu som sa predtým snažila a to je myslím zlé. Iní profesori so mnou nemajú žiaden problém. Nemám poňatia, prečo sa takto ku mne správa, nebola som drzá, vždy ju pozdravím, učím sa... Neviem čo mám s tým robiť a ak niečo áno, tak sa obávam že to bude len horšie...Viem, že by som si to možno nemala brať tak k srdcu, vykašlať sa na to, ale ja už naozaj nevládzem toto takmer každú hodinu znášať. Prosím, poraďte mi čo s tým...
Ďakujem

lucia238

aj tvoje spoluziacky to predsa vidia, mas svedkov, dohodni sa s nimi, ze ak este raz zarypne, povedz jej normalne, ze co si jej spravila zle, ked ta stale potrebuje ponizovat a urazat, ze uz koli nej nerada chodis do skoly...A este kym ona nieco povie, nech to potvrdia aj spoluziacky , ze ano, aj oni si to vsimli...Myslim, ze pani "profesorka" asi cervena odide..Ak by sa mala chut opat mstit, poziadaj rodicov o pohovor s nou a triednou ucitelkou, tebou, pripadne spoluziackami, ktore by svedcili, ze neklames. V nasej skole bola taka ucka, v kazdej triede si na niekoho sadla..Az raz jedna kocka sa nedala, dokazala, ze na nej sedi a schvalne jej dava zle znamky a mila pani "profesorka " bola poziadana o odchod zo skoly. Nedaj sa nou zastrasit, v jednote je sila.

Kýčera

Ak je to tak ako píšeš, si citlivá a všetko si pripúšťaš. Nie je dôležité, čo Ti kto hovorí, ale vždy pozeraj na to KTO TI TO HOVORÍ! Pani "profesorka" si našla obeť-vybíja si svoju frustráciu na Tebe/ možno doma musí držať hubu, manžel ju bije, má iné problémy,.../, má nízke sebavedomie, je upírka-vysáva z Teba energiu-ja tomu hovorím "chorá vrana". Ty si ešte dieťa, toto si nemôže dovoliť, okrem škol. poriadku existujú aj PRÁVA DIEŤAŤA. Každý, kto Ti tu radil má viac-menej pravdu, ale ľudia sme rôzní. Čo jedného nezlomí, ale nakopne, druhého položí. Preto jej NEDOVOĽ, aby ničila Tvoje psychické zdravie a udupala sebavedomie, postav sa jej, kým ešte nedosiahla svoje. Sú rôzne riešenia Tvojho problému, niektoré tu už máš,... Z toho čo si napísala, Ťa považujem za slušné a inteligentné dievča. Ja by som si doma na papierik napísala všetko, čo ma trápi a pri najbližšej príležitosti by som vstala a priamo sa jej pred všetkými opýtala:"Pani profesorka, prepáčte, ale... A nakoniec:"Chcela by som vedieť aký máte na to dôvod, že sa ku mne chováte takýmto spôsobom?" Prajem Ti veľa šťastia!

Shayleen

Ja by som sa na tvojom mieste porozpravala o tom s rodičmi pokiaľ to ešte nevedia a potom nech tvoji rodičia či už s tebou alebo bez teba s ňou pokecaju u riaditeľky ! Na každý problém je riešenie

zewa

Typicky nas narod. Ako mozete na zaklade jednostrannej vypovede povedat, ze sa nieco udialo tak, ako to mlada popisuje...
Kludne to moze byt tak, ze je vztahovacna, drza a neviemco. To, co jej tu radite jej nikdy v zivote nepomoze. Nemoze zmenit ucitelku. Ale moze sa zacat na veci pozerat inak a prestat revat po kazdej hodine. Zivot je svina, deti zvykajte si na to. Nebude vam kazdy okolo riti chodit a chvalit vas, ked ste nesikovne. Nauc sa, ze niesi dokonala. Povznes sa nad to, zasmej sa na sebe. Urcite je predmet, v ktorom si dobra. To nech ta tesi. Ti rodicia svoje deti uz fakt nic do zivota nevedia naucit, iba revat a chodit sa stazovat. A v dospelosti potom hltaju prasky a zosypavaju sa ako muchy.

poradimtiti

Ja by som zacal tym, ze by som sa jej opytal, ci je normalne, ked sa stredoskolsky ucitel nechava titulovat ako profesor, ci to nie je priznakom jeho frustracie a neschopnosti, kedze profesor zvycajne uci len na vysokej skole a musi ho vymenovat prezident. Jedniducho by som si aj ja rypol - nic horsie akontomas teraz sa ti nemoze stat. Ukaz zuby a ziskas respekt - moja skusenost.

liberta25

ale neprehanaj. mna tiez sloninarka neznasala na zakladke a strednej. a vdaka tomu viem slovencinu a literaturu super. napr. nenavidim, ked ludia pisu prvy krat zvlast. kazdy krat je spolu. a vidim tolko gram. chyb. tiez som sa dostala na masmedialku a to len preto, ze ma neznasali a musela som byt super. ber to ako pozitivum, aspon ja som to tak ponala a som rada.

Bibiana987

Uráža ma tak, že povie, že som neschopná, porovnáva ma s inými, kritizuje ma-tá kritika nie je konštruktívna a proste mi stále dáva najavo svoju mienku, že som úplne ľavá a pred ostatnými ma strápňuje...Papuľovať jej- to môžem rovno odísť zo školy a riešiť to cez triednu, to sa bojím že ma bude mať nerada ešte viac. Nezažili ste niečo podobné? Dá sa to vyriešiť vlastne ešte inak? Najhoršie je, že na to stále myslím a ako mi dáva najavo svoj názor na mňa, mám pocit že sa takou stávam...Proste mi to robí strašne zle a neviem sa zbaviť myšlienok na to.