Zeleno - zlte sople a liecba

Príspevok v téme: Zeleno - zlte sople a liecba
DMS

chcel by som sa spytat ako by sa to dalo liecit
mam take zelen-zlte sople...neni ich velmi vela kedze si davam do nosa septanazal a bioparox...+ vecer inhalujem slanu vodu + vit.C ...citim mierne zlepsenie za 2-3 dni ale chcel by som sa spytat ci neviete nejaky domaci recept alebo nieco co by na to mohlo este zabrat alebo pridat k tomu co mam..inak ak si dam septanazal a bioparox nesmrkam skoro vobec
budem rad za kazdu radu kedze mame aj treningy a potrebujem byt co najskor fit
dakujem

lombardo1981

A aký je súvis medzi mojou snahou do teba vštepiť fakt, že potravinové doplnky môžu by pri určitých ochoreniach aj nebezpečné s tvojou utkvelou predstavou o farmaceutickej konšpirácii?
Síce, na jednej strane aj chápem prečo tomu tak je:
Veľká štúdia, ktorá odhalila fiksľovanie zloženia vo výživových doplnkoch. A opäť dokázala, že priemysel je neregulovaný a robí si, čo chce (nahrádzanie účinnej látky menej účinnou prípadne placebom, nevedenie doplnkových látok na etikete, kontaminácia ťažkými kovmi).
www.forbes.com
www.nytimes.com
skeptvet.com
Výsledkom tejto štúdie bolo, že detská nemocnica obmedzila predaj výživových doplnkov vo svojich lekárňach.
www.forbes.com
Ďalšia štúdia odhalila, že vo výživových doplnkoch nachádzajú zakázané farmaceutické liečivá ako je napríklad sibutramín. Tie isté liečivá sa v nich nachádzali aj pred ich zakázaním.
www.medicaldaily.com
www.foodsafetynews.com
www.cleveland.com
Najnovšia štúdia odhalila predošlé problémy (nahrádzanie, kontaminácia a neuvedené pomocné látky). Navyše sa aj sústredila aj účinky, ktoré boli deklarované. Mali vraj liečiť Alzheimera. No to sa nepotvrdilo.
www.livescience.com
Ďalšie štúdie (jedna preukázala prítomnosť salmonely vo výživovom doplnku určeného pre deti).
articles.chicagotribune.com
www.nytimes.com
A ešte jeden veľmi "bezpečný" výživový doplnok s názvom OxyElite Pro.
www.fda.gov
www.fda.gov
www.huffingtonpost.com
www.seattletimes.com
Napríklad pekný príklad ako výrobcovia výživových doplnkov premýšľajú, je tento:
Najskôr prišla efedra, potom efedrín (keďže v tom čase ešte nebol v doplnkoch zakázaný), potom syneferín.
Efedrín a synefrín sú sympatomimetické amíny podobné metamfetamínu (čiže pervitínu). Takže si každý dokáže predstaviť aké sv*nstvo to je.

RNG

lombardo, zialbohu na kazde tvrdenie, aby bolo doveryhodne treba hromadu dat, nie len nieco z internetu alebo sirene medzi lekarmi len tak bez dokazov.
Na potrevinove doplnky je hromada utokov, zvaca nicim nepodlozene, lebo su znacna konkurencioa farmaceutickemu a lekarskemu priemyslu. takze je velmi dolezite ich spochybnit, za kazdu cenu. Ale statistika umrtia sa neda nijak odskriepit, ked pomer smrti na potravinove doplnky bol v USA za minuly rok len 2 a z liekov minimum 400 000 A to ak pri tom, ze su nezodpovedni vyrobcovia co z casu na cas daju aj skodlivy obsah alebo nedostatocny obsah na trh. Ale ako vidiet zo statistiky, nie je to ani zdaleka az tak caste, ako z potravin alebo liekov

lombardo1981

RNG, on to útok nebol. Len som chcela trochu viac zdôrazniť, že by podávanie komplexnejších informácií z tvojej strany neboli na škodu. Predovšetkým tie kontraindikácie s liekmi, inými doplnkami či chorobami. Napríklad, že hloh by nemal brať človek, ktorý užíva lieky na erektilnú dysfukciu. Tzv black cohosh s nesmie kombinovať s hypolipidemikamy, Zyprexou, erthromycínom, kodeínom..., pretože môže dôjsť ku poškodeniu pečene.
Že napríklad taký vitamín C reaguje s antacidami (s Al obsiahnutými v nich), s antivirotikami, estrogénmi, s liekmi na zníženie cholesterol, aspirínu. Že užívanie vitamínu C, selénu a betakaroténu znižujú schopnosť niacínu navyšovať dobrý cholesterol. Napríklad vitamín C dokonca dokáže ovplyvniť niektoré testy (vytvorí falošnú negativitu)... domáci glukózový test, cholesterol, triglycerydy, LDH, bilirubín (buď je zvýšený alebo znížený). Zvýšené užívanie vitamínu C môže spôsobiť hematúriu.
A že napríklad taký jód môže byť pre nefrologického pacienta so zníženou funkciou smrteľný. A platí priama úmera. Čím väčšie zníženie, tým vyššie ohrozenie života.

Kýčera

My Ťa nevidíme, nevieme posúdiť Tvoj zdravotný stav. Máš pravdu, Bioparox je ATB s protizapálovým účinkom, ak si dobre pamätám, tak je určený na liečbu horných dýchacích ciest. Môžeš sa tak vyliečiť, ak Ti hlieny nezatekali a nezatekajú, ale o tom nepíšeš. Ak by predsa, potom potrebuješ ATB/písal si"mám ich veľa", tak som túto možnosť predpokladala/alebo i. možnosť, lebo sa začnú množiť na inom orgáne, a to problém je. Ak cítiš zlepšenie, potom pokračuj vo svojej liečbe, nie si Ty hlúpy chlapec, riaď sa svojím rozumom a intuíciu. S ostatnými produktmi nemám skúsenosť,okrem "C", takže neviem. Ak si chorý, je normálne, že ráno viac kašleš a fúkaš nos, telo sa tým zbavuje hlienov, kt. sa tam v noci nazbierali. Drž sa!

vitavi

Atb nie sú posledná možnosť. Vylúč hlavnú príčinu tvorby hlienov, a tou je mlieko a mliečne výrobky, sladkosti a tropické plody, husté tuky, chemické látky.

Jedz dostatok prirodzených potravín, bohatých na vlákninu a minerály. Prednostne ryžu natural a a iná obilniny s obalmi a zeleninu.

RNG

Lombardo, tie kvazivedecke reci ani osobne utoky ma nezaujimaju.
Podstata je, ze tvrdim, ze koloidne striebro je neskodne a uzitovcne a ty upozornujes na to, ze je skodlive, ako tvrdi aj farmacetuticka a lekarska komunita.
Nemyslim, ze tu niekoho zaujima, ako presne striebro nici mikroby ako to ze ich nici a pritom nam v tych mnozstvach, ako je v koloidnom striebre neskodi.

DMS

A este by som chcel ze ked si dam ten bioparox a septanazal tak mam prazdny nos a nesmrkam sokro vobec cize sem tam trochu vyjde ale podla mna minimum...skor je to citit ked rani vstanem ze mam plny nos ale odkedy som sa zacal liecit tak za tie 2-3 dni citim rano zlepsenie lebo na zaciatku som nemohol rano cez nos dychat vobec

DMS

Myslite si ze je to az take zle ze by som mal vybrat atb? Lebo to je ta posledna moznost ktoru chcem...a mal som este propolky na hrdlo kde som si dal tak 2-3 na den a hrdlo ma neboli vobec...a ked viem tak bioparox je tiez nejake antibiotikum cize nemohol by som to vyliecit takto? A este si davam nejaky 10g cisteho C cka do 1, 5 l vody na den

lombardo1981

Očividne zase selektívne čítaš. Už druhýkrát ti opakujem, že moja motivácia bola upozorniť na ochranný účinok vitamínu E a selénu. No ty stále vidíš iba tú argýriu, o ktorej som napísala, že predstavuje iba estetický problém. Ja osobne som zástanca komplexných informácií. Keď poviem a, tak treba povedať aj b, c aj d.
a sú účinky
b sú vedľajšie účinky
c sú kontraindikácie
d sú látky, ktoré pomôžu pred vedľajšími účinkami
Oligodynamický efekt aktivovaný vlhkým prostredím, kedy Ag+ emitujú do prostredia, mi vysvetľovať nemusíš. Striebro blokuje SH-skupiny dehydrogenáz baktérií, čím bráni rozmnožovaniu. Takže ide o toxický účinok Ag+, ktorý je pomerne komplexný. Narušuje membránu, fyziologické funkcie (vrátane metabolizmu) a DNA (alebo RNA). Na vírusy až taký účinný nie je.

RNG

Kedze je koloidne striebro antimikrobioalne na hromadu roznych mikrobov, mozes ho pouzivat napr do oci, kvapky do nosa(to je k tejto teme o infekcii v prinosnych dutinach ako stvorene) a samozrejme aj vnutorne, ako som to uz naznacil.