Dentálna hygiena

7klaudiinka7

Keď áno je to z veľkej miery aj o génoch, tiež mám bývalú spolužiačku, čo sa nejako extra zubom nevenovala a mala ich nádherné, to sme jej všetky závideli. A ja teda sa musím fest starať aby boli v pohode. Aby som nemala problémy. Niekedy mi to príde, že je to nefér.

MrkvovyDzus

Mám teda na mysli to, že pokiaľ sú zuby v poriadku, nebývajú s nimi problémy, sú prirodzene v poriadku, tak by som nevymýšľal s dentálnou hygienou. Sklovina je vzácna. Plus, závisí aj od odbornosti zákroku a kvality prístrojov (aspoň podľa toho, čo mi vravela tá moja d. hygienička - chodím tam, lebo musím ).
Taktiež pre ilustráciu, mám kamaráta, s ktorým keď som sa rozprával, tak mi povedal, že nemá ani jednu plombu. A to nepoužíva ani medzizubné kefky či niť, proste si ich len umyje kefkou :D Čiže to sa snažím povedať, že ak sú dobré zuby, nie sú s nimi problémy, tak by som nikam nešiel.

MrkvovyDzus

Myslím to tak, že ak človek nemá problémy s tým, že by sa mu tvoril zubný kameň (ten nejde tak ľahko dolu ako povlak) a podobne, tak by som do toho nešiel. Taktiež, čo sa týka samotnej dentálnej hygieny, podľa potreby sa tam používa aj air brush alebo niečo také (neviem teraz presný názov), je to niečo ako pieskovanie, veľkosť zŕn sa volí podľa toho, aký stupeň povedzme toho zubného kameňa sa ide odstraňovať. Čím väčšie zrná, tým väčšia účinnosť, ale tým aj väčšia abrazivita, čiže viac to obrusuje povrch zubov, čo z logického hľadiska najlepšie nie je. Raz som na túto tému čítal kúsok z diplomovej alebo inej podobnej práce na crzp, môžete popozerať.

emanulka

Ako toto myslíš? Podľa mňa každému sa tvorí kameň, každý má nejaké pigmentové fľaky, neverím tomu, že sú ľudia, ktorých sa toto netýka. Ja odkedy chodím k Baňasovej, do Perly Ružinova, tak oveľa viac sa o zuby starám a myslím, že dentálna hygiena je základ, treba tie zuby aspoň raz za rok poriadne vyčistiť.

MrkvovyDzus

zamkysima:

Ak máš zuby v poriadku (nemávaš kazy, nebolia ťa, netvorí sa ti zubný kameň a podobne) tak si do nich zasahovať nedávaj.

zamkysima

myslite, ze kazdy by mal chodit na dentalnu hygienu? moja zubarka ju nerobi a teraz ked citam, co ste pisali a tak, tak som zmatena, ze ci mam zacat nad tym premyslat alebo proste neriesit :)

mijja

No a každý chrup je iný aj povrchovo, ja napríklad mám problém, že mám dosť také akoby vrúbkové alebo akoby som to povedala, že sa mi tiež veľmi zachytáva kadečo.

hela212

Malo by to tak byt, je to pre zdravie zubov zasadne a najma aj na estetiku to ma velky vplyv, najma ked sa robia pigmentove flaky jak mavam ja, po kave a tak, ale odkedy pravidelne chodim do Pearl Dental, ze aj na dentalnu hygienu tak moje zuby lepsie vyzeraju.