Mam 15 a nohy ako stara zena

Príspevok v téme: Mam 15 a nohy ako stara zena
zufalcek 12

Ahojte :) mam 15 a od minuleho leta,kedy som sa nehanbila svoje nohy ukazat sa vela zmenilo. Moje nohy vyzeraju strasne, uz teraz sabojim leta a kupalisk. Mojim snom je vyzerat ako normalna 15 rocna baba . Nechcem mat nohy ako modelka , ale to ako vyzeraju teraz , z toho som zufala. Skusim vam ich trochu popisat. Zacnem tym ze su pomerne tucne a nijako z nich neviem schudnut. Hlavne lytka. Moje nohy su v pomere s hornou polovicou tela neprimerane silne. No to nie je to najhorsie. Na stehnach mam strie. Lytka mi pokryvaju same fialove flaky. Pre moju bledu pokozku ich velmi vidno. A to nehovorim o zilach. Okrem toho ze mi nepekne svietia na nohach na zeleno, niektore sa sfarbuju do fialova a napuchaju. Moje kolena pre dosledok castych padov v detstve su zosuverene,pokrcene , cervene a suche. Prosim o rady. Ako z noh schudnut a ako pomoct ich nepeknemu vzhladu ? Moze to mat suvis s mojim stravovanim, zdravim ci sportom ? Nechcem v 15 vyzerat ako stara zena alebo zena po porode :( a bojim sa ze i mnoho chlapov ked budem starsia pozera aj na nohy :( za pomoc vam vopred dakujem :)
Zufalcek

nikinka22

urcite stym choj k lekarovi, ked tvrdis ze to mas hlavne v okoli kolien, moze tam byt aj nejaka cysta alebo nieco...
nie je to nic strasne, ale treba to riesit :)

Kýčera

Kočka, skutočne nemáš za čo. Si inteligentné, slušne vychované dieťa, kt. pozná zázračné slovíčko "ďakujem" a aj ho používa. NA ROZDIEL OD NIEKTORÝCH DOSPELÝCH. Ak budem vedieť, rada Ti aj v budúcniosti pomôžem.

zufalcek 12

kycera, vitavi dakujem vam za rady chcela by som navstivit lekara ale najprv ssom chcela vediet ci to nemoze mat nieco spolocne aj s mojim zivotnym stylom. To stravovanie sa pokusim upravit a hrcky na nohach nemam. Zatial to s tymi zilami nie je take hrozne napuchaju len niektore hlavne pod kolenami. Skor sa bojim aby sa to nezhorsilo.

vitavi

Stav nôh napovedá o tvojom celkovom zdravotnom stave. Máš nedostatok minerálov a prebytok tekutín, možno i tuku a hlienov.
Nedostatok minerálov odstrániš tak, že sa zbavíš cukru v jednoduchej forme -nielen repného cukru, ale i medu a ovocia, sladkých, ochutených a aromatizovaných nápojov.

Minerály dodávaj zeleninou, prevažne varenou. Chuť na sladké odstrániš, ak zaradíš obilniny , ktoré ti dodajú minerály a vlákninu vo svojich obaloch - ryžu natural, ovos, pšenicu atď.
Zbav sa i mliečnych výrobkov. Vápnik ti dodajú semienka, hlavne sezamové, zelenina a morské riasy. Tak odstrániš nadmernú bledosť a slabosť pokožky.

Kýčera

Zdôver sa mame a choďte na vyšetrenie k lekárovi, kt.zistí alebo vylúči, či sú to kŕčové žily, podkožné krvácanie,...a predpíše Ti liečbu. Nehazarduj so svojím zdravím, si ešte dieťa. Môžu to byť aj opuchy, kt. súvisia aj s iným ochorením: obličky, lymfatický systém,... a tiež aj kombinácia 2 ochorení. Ak by lekár vylúčil všetky ochorenia, niečo Ti potom poradím. Skús si zatiaľ prehmatať nohy, či tam neobjavíš tvrdé hrčky, ak áno upozorní ne to lekára.