Niečo na spanie

Príspevok v téme: Niečo na spanie
darincek 44

ahojte .. chcela by som sa opytat ,, kto berie nejake lieky na spanie bez predpisu ,,, tak napisat prosim ... mam problem so spankom ,nikdy som si nemyslela , ze budem mat taky problem ,ale mam hnusne stavy .. v noci mi neda spat sklbanie .. ked zaspavam tak ma sklbne .. mam strachy ,ataky .. uz je to lepsie ,ale najnovsie ako keby som sa vecer bala zaspat ..ze ma to zas chyti ,ono ma to sice nejak nechyta ale moja nastrbena psychika ,mi teraz nedovoli zaspat ...aj do 4 rana som hore ..co mam zatvorene oci . ako keby spim ,ale dokola vsetko vnimam ... strasne ..fuj ,a to som spavala jak batola ,,, nechapem co sa mi deje !!!

Kýčera

Darinček 44-ako sa máš?Je Ti už lepšie?Myslím na Teba a držím palce,aby si sa z tých sračiek dostala čo najskôr a bezbolestne.

Allister

Ja mám tiež problémy zo spánkom a zvyknem si púšťať nejakú ukľudnujúcu hudbu prípadne na youtube si pustím zvuk dažďa, ktorý ma ukľudnuje :) A na notebooku iba nastavím, že sa má za polhodinu vypnúť. Prípadne ja aj zvyknem večer cvičiť či behať to ma pripraví na rýchly spánok.

mascha

myslím,že nepotrebuješ ani lieky na spanie,potrebuješ pochopiť,čo sa vlastne stalo,čo je za tým, strácať dych je veľmi traumatizujúce,to ťa rozhodilo psychicky,bez klinických príznakov by tvoje prejavy lekári diagnostikovali ako depresiu,robíš všeličo preto,ale v rozčerenej hladine vody, nevidíme to čo v kľudnej,takže pokoj a ak si ešte nevzala,vyšší prídel vitamínu B

Kýčera

Darinček, rozumiem Ti, chápem Ťa. Bez jedla vydržím viac dní, bez vody viac hodín, ale aby som fungovala, potrebujem sa tiež poriadne vyspať. Pri tom rozčúlení sa Ti zdvihol TK, mohla Ti prasknúť cievka, malá ...., ohýbala si sa, mohlo dôjsť k posunutiu platničky, pricvaknutiu nervu, cievy,... a z toho to TŔPNUTIE. Ubezpečujem Ťa, že Tvoja psychika s tým nemá NIČ SPOLOČNÉ! Takže patríš do rúk neurológa alebo ortopéda-CT, MRI Ti robili? A že Ti to ide na psychiku, nečuduj sa, veď akí sme nervózni pri obyčajnej chrípke, kt. trvá týždeň. Si mladá, do práce musíš, aby si ju nestratila, navyše sa Tvoj stav nelepší, máš bolesti, málo skúsenosti, nevieš čo Ti je a fantázia začína pracovať naplno najmä vtedy, keď Tvoj mozog vypína-večer a začnú sa Ti premietať v hlave rôzne scenáre a nastupuje strach-čo ak...Je to v chrbtici, Ty spánok nerieš, rieš bolestí! Na psychiatriu nepatríš, daj si urobiť preventívku, pýtaj sa na ďalšie vyšetrenia. Ak si lekári nevedia rady alebo sa chcú zbaviť pacienta, VEĽMI RADI ho pošlú k psychiatrovi a ak je dobrý, zisti človeku fyzické ochorenie, ak ho má. Najskôr treba vylúčiť telesné ochorenie, kt. súčasťou bývajú aj psychické prejavy, ak sa nepotvrdí, potom treba liečiť dušu a nie naopak. Každá choroba má aj duševnú príčinu, upozorňuje nás, aby sme vo svojom živote niečo zmenili. Darinček, prosím, nepúšťaj si do svojho vnútra strach- môžeš si tým privodiť veľké zdravotné problémy. Uvažuj-nepomôže Ti to, veď čo sa Ti už horšie môže stáť? Človek cíti bolesť pri srdci aj pri natiahnutí svalu, problémov s chrbticou, keď je nafúknutý a ak nevyhodnotí správne situáciu, začne sa báť, a tým si môže privolať poriadne problémy. Takže preventívka, rozbor krvi, vyšetrenia u odborníkov/vylúčiť aj srdcovocievne ochorenia/, prestať sa báť, riešiť bolesť, postaviť sa pred zrkadlo a vštepovať do hlavy "som kľudná, pokojná, zdravá, nemám problémy so spánkom,..."niekoľkokrát denne, nahlas aj pred spánkom. Na odpútanie pozornosti si skús zohnať relaxáciu s L.Chudíkom "Cesta k uvoľneniu"-hovorené slovo podfarbené hudbou. Pred spánkom si vypi viac silnejšieho piva, /čaju/, daj prírodný prostriedok, vťlkaj do hlavy zázračné formulky, pusti majstra Chudíka a opakuj po ňom slová, aby si nemyslela na hlúposti a plň jeho pokyny!

darincek 44

dakujem ,kycerka ..no ja som vzdy spavala unikatne .. ako babetko ,nikdy som nechapala ludi co nevedia spat .. ja milujem spanok ... spim v chladnejsej miestnosti ...mam zastrete rolety .. aj na mieste na ktorom spim sa mi spalo vzdy skvele ...moj problem nastal pred dvoma mesiacmi .. ked ,som jeden vecer vysavala ,strasne rozculena .. a odrazu som sa nevedela nadychnut .. myslela som ze to prejde ,ale nepreslo ..tak som po tyzdni isla k DR .. povedal ze chrbtica .. tak som zacala chodit na rehab.masage ..chyropraktik ma napravil ,ale tento problem nepresiel .. po dvoch mesiacoch .mi to ako keby zacalo aj liest na psychiku .. cely den som sa premahala .. raz cez den z toho ze som sa nevedela nadychnut som dostala strasny strach ,atak ..trpnutie noh a ruk ,strasna uzkost na hrudi ... nevedela som si to vysvetlit , nikdy som to nemala .. potom sa to zacalo aj v noci 3 noci nie po sebe --- som sa v noci zobudila na strasne uzkosti ,ataky ,strach ,trpnutie ,zimnica ... tlaky na hrudi ..snazila som sa to rozchodit . stale som si vravela nic mi neni a vypila som asi liter vody ... dala som si ten sedatif ... sice sa to zmiernilo ,ale do rana som od strachu uz nemohla zaspat ... a teraz z toho vsetkeho ,,mam strach vecer zaspat ... aj ked uz 4 noc je to v pohode ,,ale moja psychika ,v podvedomi mi nedovoli zaspat .. ked mam zaspat ,tak sa strasne strham .. podvedome ako keby bdiem ... je to zufale ..a nechapem ako som sa k tomuto mohla dopracovat :(((( cez den sa vnutorne strepem na vsetko ,na stekot psa, na zakricanie syna na mna ... proste som psychicky uplne rozhodena :(( ani aj nechcem jest lieky ..ale neviem co mam robit .. chodim na masage ,na plavanie,,so psom vonku ked svieti slniecko je to super.. citim sa dobre .. dnes nesvieti ,zasa sa citim strasne nesvoja ...stale sa podvedome upriamujem na hrudnik,aj ked nechcem ,.. hnusny kolotoc !!!!! a stale sa pytam samej seba jak som toto mohla dosiahnut :((((

zuzi74

Fenistil tablety su proti alergii, nerozumiem na co by ich asi tak zakladatelka temy brala. Len kvoli spanku? Okrem ineho tiez som ich chvilu uzivala a spanok sa nedostavil.

KlaudiaM1

vieš čo beriem teraz fenistil tabletky, a po hodine jak si ich vezmem tak vytuhnem ani neviem ako... je tam na nich aj napísané že brať tesne pred spaním lebo uspavajú :D

lombardo1981

Niečo už napísala aj Kýčera, ale ja to zopakujem. :-)
skús chodiť spať a vstávať v rovnakú hodinu
vyhni sa alkoholu, cigaretám a kofeínu
necvič
nejedz ťažké jedlá
zaspávaj v tme, tichu, vo vyvetranej miestnosti a pri nižšej teplote (niekto používa aj masku na oči či štuple do uší)
niekedy pomôže pred spánkom čítanie
pokús sa vyhýbať zbytočnému vylihovaniu v posteli
Na spánok pomáha: melatonín, tryptofán (pôsobí upokojujúco cez tvorbu serotonínu, nachádza sa v morčacom mäse, bielku, spiruline, sóji), valeriána, medovka a chmeľ.

Kýčera

Ak Ti lekár predpíše lieky na spanie, pozor, sú návykové! Sedatif PC je homeopatikum, toto je tiež prírodný prostriedok na báze chmeľu. Môže Ti zabrať, ale nečakaj zlepšenie ihneď. Skombinuj všetko, čo len môžeš, ešte si skús otočiť posteľ. Ak nevieš zaspať, pomodli sa, choď na veštiareň.cz, môžeš si vyložiť karty, poprosiť anjelov o pomoc, čítaj, to Ti zaplní myseľ a nebudeš sa zaoberať....Môžeš tam mať ducha, Ťa niekto mohol urieknúť alebo si prežila veľmi traumatizujúcu udalosť. Zášklby signalizujú aj nedostatok horčíka, lekár by Ťa mal poslať najskôr na neurológiu, zistiť stav minerálov, až potom na psychiatriu. Ak tam pôjdeš, nič si z toho nerob, veď sa hovorí, že :"Normálni ľudia ležia na psychiatrii a blázni chodia po ulici." Skúsiť môžeš aj Silvovu metódu a vymeniť miestnosť na spanie. V každom prípade veľa šťastia!