Nosíte slabé okuliare mínusky?

Príspevok v téme: Nosíte slabé okuliare mínusky?
bmw5er

Pre tých čo majú tak do mínus 1,5, ako často ich nosíte na očiach ? Dosť často, alebo stále, prípadne vôbec ? Dal som si totižto spraviť nové škulky a dosť sa mi páčia aj hodia, tak by som ich chcel normálne nosiť len mám strach, že si tým pokazím zrak ešte viacej. Mám mínus 0,75 obe. Mám aktuálne už 22 rokov

zuzi74

Vyborna kniha je aj "Dobry zrak bez bryli". Najdes ju na nete. V kapitole III. je popisane preco okuliare skodia. A zaroven cviky na oci.
Je len na tebe, ktorou cestou sa vyberies, ale ak chce nosit okuliare hlavne kvoli krase, tak potom su tvoje otazky zbytocne.

redka

skuste si precitat knihu od Norbekova Jak se zbavit brili... akurat ju citam ale este som nezacala cvicit... podla niektorych recenzentov to funguje a dioptrie s im znizili... len to chce mat asi trpezlivost a cvicit podla navodu... ja mam osobne okuliare asi 14 rokov a isla som od -0,5 do dnesnych -2... spociatku som ich velmi nenosila, nevedela som si zvyknut... ale potom uz som musela lebo som nespoznavala ludi na ulici :D skusala som aj cocky najskor mesacne a neskor jednodnove, lebo sa mi nechcelo nejako riesit kazdodennu udrzbu... teraz nosim cocky len na nejake specialne udalosti, pri sporte a pod...

anka89

Ja nosím okuliare od 12 rokov mala som mínus 0,75 potom som ich 3mesiace nenosila a zrak sa mi zhoršil na mínus 1,5 teraz mám už skoro 50 rokov tie isté dioptrie a okuliare nosím stále od rána do večera akurát teraz si ich dávam dole lebo nevidím v nich na blizko,ale to je už vekom,takže moja rada stále nosiť okuliare.ak sa ti bude zrak zhoršovať tak by som v tvojom veku uvažovala nad operaciou.

andrika

Okuliare mas na to, aby si ich nosil nie na paradu. Aj ked mas male dioptrie, jasne ze ich musis nosit, ja som ich zo zaciatku nechcela nosit a zbytocne sa mi zhorsil zrak, tazke ano jasne, ze ich treba nosit...

bmw5er

Ahoj, praveze ja som si vybral taky pekny ram, ze som v nom este krajsi ako bez neho, tak by som ich nosil stale, len od toho staleho nosenia ci mi oci nezleniveju a nezhorsi sa mi ta kratkozrakost...

zuzi74

bmw5er, riad sa podla seba. Ak okuliare nechces stale nosit, tak ich nenos a sam uvidis, ci sa ti zrak zhorsuje. Ja ich tiez nenosim stale a nic sa mi nezhorsilo.

bmw5er

KajkaP a to Ti povedal normálne očný doktor ? Ja som sa zatiaľ viac stretol s tým, že by sa mali nosiť iba pri šoférovaní alebo kukaní telky :) To je už strašné zavádzanie ak jeden povie tak a druhý tiež odborník nám povie presný opak toho čo ten prvý :( Aké si majú ľudia vyvodiť závery ?

834

ja mam skulky -o,50 a ako sa rano zobudim dam si ich na oci a az ked idem spat ich zlozim. Ak ich nemam velmi mi chybaju a mam 25 rokov.

KajkaP

Ahoj,
ja mám -1,00 a nosím ich stále. Mne spočiatku tiež povedali, že ich nemám nosiť, lebo oči si odvyknú a zhorší sa mi zrak, ale v BB na očnej klinike mi povedali pravý opak. Ak ich vraj budem nosiť stále, tak zabránim aby sa mi zhoršoval zrak. Takto ich nosím už 5 rok a mám stále rovnaké dioptrie. Predtým som sa k -1,00 dopracovala z -0,25.