Antisociálne správanie

Príspevok v téme: Antisociálne správanie
niika

ahoj, veľmi som nevedela aký som mala dať nadpis ale dúfam že ste všetci pochopili o čo ide.
mám 13 rokov a som veľmi nespoločenský človek. dá sa povedať že sa bojím ľúdí. myslím si že je to spôsobené starými skúsenostami čo som s nimi mala.

strašne sa hanbím vo veľkej spoločnosti (napr.trieda) a keď sa ma niekto niečo spýta tak ma mikne, začnem koktať a odpoviem strašne potichu a skoro sa začnem triasť. mám v triede 2 kamarátky a iba s nimi sa viem normálne rozprávať, bez koktania atď..

prosím neviete ako sa toho zbaviť? za všetky odpovedi veľmi ďakujem :).

gamm

a s niekym inym okrem rodicov by si to riesit mohla ? co stary rodicia ? alebo niekto zo skoly. nie je hanba zajst aj detskemu psychologovi alebo ho kontaktovat telefonicky.

gamm

nika antisocialne spravanie je spravanie namierene voci ludom. to znamena ze niekto ludom ublizuje. ty sa ludi bojis, takze ty sa nespravas antisocialne. ked tak tvoj problem sa skor vola socialna uzkost, mozno socialna fobia.
skusila si o tvojom probleme povedat mame alebo otcovi ? oni ta poznaju doverne a tak by mozno skor vedeli poradit. alebo skusala si to s niekym riesit ?

liberta25

skus sa venovat nejakym spolocenskym konickom, cvicenie, tanec, spev, hudobny najstroj. tam, kde ta ludia nepoznaju. alebo jazyk a sport je super. najdi sa, kde si dobra, co ta bavi. a tam zacni komunikovat s ludmi. hlavne sa neuzatvaraj do seba a nedepkuj kvoli triede a skole. to, ze ta nezeru ini teraz, neznamena, ze nebudes a nie si super holka!

Slobodna

Nízke sebavedomie, čo je v tvojom veku celkom bežný jav. Ak sa chceš toho zbaviť, posilni si sebavedomie - fyzicky, inteligenčne atď.
A ľudí sa netreba báť. Iste existujú takí, ktorých jediný zmysel života bude snaha ti ublížiť, existujú takí, ktorým sa to aj podarí ale existujú aj takí, s ktorými ti môže byť fajn, ak im to dovolíš.