Zvyseny testosteron u zeny

Príspevok v téme: Zvyseny testosteron u zeny
mima555555

Chcela by som poprosit o radu pana RNG alebo niekoho s podobnym problemom.som 10 rokov po porode.velmi som pribrala a uz odvtedy sa snazim vsetkymi silami schudnut.vydrzala som hladovky,90-dnove diety 2,5 roka bielkovinova dieta,oddelena strava....bez vysledku.mam ochlpenie nad hornou perou, aj v okoli bradaviek. Padaju mi vlasy.mam hrozne akne. Pochodila som Lubochnu, gastro hafica,plazmovy generator,liecitelov, doplnky,byliny,atb,koznych, gynekologiu,zubara,alergilogiu,imuno testy,klystir,hladovky, kokosovy olej-ten pouzivam dodnes asi 5 rokov, kremy, maste, caje,tinktury.uz neviem co mam dalej urobit aby som schudla a zbavila som sa tuku.Z testov mi vysiel vysoky testosteron. Mam si kupit yam mexicky?nehxem brat antilkoncepciu.dakujem vopred

vitavi

Testosterón a akné si si spôsobila diétou s vysokým obsahom živočíšnej stravy a nasýtených tukov, vrátane kokosového.
Prejdi na sviežu stravu, viac vhodnú pre jemnú ženu. Načas úplne vylúč všetky živočíšne potraviny, mlieko a mliečne výrobky.

Jedz prevažne obilniny, zeleninu a malé množstvo semienok alebo orieškov. Bielkoviny v menšom množstve vo forme strukovín a celozrnných obilnín, hlavne ryžu natural, jačmenné krúpy, pšeno, ovos, a celozrnné cestoviny, knedlíky, halušky, placky a k tomu veľa zeleniny, tepelne upravenej, šalátov, kvasenej, môžeš so dovoliť i trochu sezónneho domáceho ovocia. Nepresoľuj, aby jedlo malo sladkastú chuť. Ochucuj domácimi bylinkami a koreninami.
Takto budeš stále sýta a schudneš bez trápenia, po čase sa ti stratí i akné.

lombardo1981

Ešte ma napadlo, že zvýšená hladina testosterónu u žien je spájaná s rezistenciou inzulínu. Možno sa to týka aj teba. Citlivosť inzulínu dokáže zvýšiť chróm, CLA, kyselina lipoová, vitamín D, rybí olej, zelený čaj, kakao (čokoláda s vysokým podielom kakaa) a tuším aj škorica. Preto je aj vhodné vyhýbať sa potravinám s vysokým glykemickým indexom.
Možno by bolo dobré do svojho jedálnička vo väčšom množstve zaradiť potraviny ako sója (a jej výrobky), sezam, ľanové semiačka, ryža, mrkva, jablká, fazuľa, jačmeň, pšenica, ovos... Všetky obsahujú fytoestrogény (ako Wild Yam).

mima555555

Dakujem pekne pan RNG.kde sa da prosim ten DIM kupit? A aku znacku odporucate? Hlavne aby som to zohnala na sk.

lombardo1981

Podľa mňa by bolo lepšie zistiť príčinu. Tak sa radšej stav u toho lekára. Je jedno, že si odmietla brať HAK. Naozaj za tým môže by niečo vážne.
Ale pokiaľ sa to nezlepší a dostavia sa aj iné príznaky (alebo sa zhoršia) ako je ešte zvýšené mužské ochlpenie, vypadávanie vlasov, zväčšený klitoris, zmena hlasu, zväčšovanie svalovej hmoty, zmenšovanie pŕs či porucha menštruácie, tak choď k lekárovi. Aby sa to ešte nezhoršilo. Vtedy sa už podávajú antiandrogény. To sú hormóny (antihormóny), ktoré blokujú receptory určené pre androgény (medzi ne patrí aj testosterón).

mima555555

Lombardo dakujem za prispevok.vitex uz mam kupeny.od diagnostiky toho testosteronu to nikto neriesil,lebo som odmietla brat HAK.nemyslim si ze branie umelych hormonov je zdrave.preto skusam prirodnu cestu .zial nedari sa mi.vyskusam vase rady dakujem moc!

lombardo1981

A aký vysoký ti ten testosterón vyšiel? Zisťovali ti príčinu? Často jepríéznakom polycystických vaječníkov či tumoru (je produkovaný nadobličkami aj vaječníkmi).
Ukazuje sa, že antiandrogénny efekt má palma plazivá (Saw Palmetto). Zabraňuje premene testosterónu na dihydrotestosterón. Je celkom úspešný pri zmierňovaní príznakov pri polycystických vaječníkoch. Ale neodporúča sa užívať s spolu s HAK (znižuje jej účinnosť) a s liekmi proti zrážaniu krvi (vrátane aspirínu, pretože môžu vznikať modriny).
Ďalej by mohla pomôcť Actaea racemosa (po anglicky black cohosh). No nemal by sa užívať spolu s liekmi na zníženie cholesterolu a triglyceridov, na vysoký krvný tlak (účinná látka je metyldopa), na liečbu mykózy, s ATB... Môže dôsjť ku poškodeniu pečene.
Posledná rastlina, ktorá ma napadá je vitex jahňací (po anglicky chasteberry). Ten by sa nemal kombinovať s HAK (znižuje účinnosť), s liekmi ako je Zyprexa, Seroquel, Haloperidol, na liečbu Parkinsona, Deganu. Taktiež môže znížiť ich účinok.
Skús popíjať čaj s mäty piepornej. Do jedálnička zaraď brokolicu, ružičkový kel, karfiol či kapustu.
A ešte ma napadol DIM, ktorý sa nachádza práve v brokolici...

mima555555

Chodim dlhe roky cvicit 3x do tyzdna.aj doma cvicim j.michaels uz druhy rok.gratulujem k tvojmu uspechu.mne sa to uz 10 rokov nedari... Este aj to akne mam strasne, uz aj na chrbte.

Shayleen

A cvičila si vôbec? Ja som schudla z 105 na 70 za 3 m a bez jojo efektu a popritom mám svoje ďalšie choroby a zvládla som to