Inkontinencia + výtok

Príspevok v téme: Inkontinencia + výtok
Jalu258

Dobrý deň,
chcela by som poprosiť o radu. Moje problémy sú dosť rozsiahle, no chcela by som sa spýtať na jeden z nich. Trpím inkontinenciou, niekedy ani celý deň nejdem na WC- necítim potrebu. Pravidelne niektoré svoje dni trávim v škole od rána do večera, celý deň nejdem na WC. V minulosti som takéto dni strávila bez vložky, no kvôli nepríjemnému pocitu z vlhkosti a nepríjemného zápachu som ju začala nosiť. No posledné dni sa k tomu pridružuje aj nepríjemný výtok, ktorý je dokonca biely, dosť hustý, je ho dosť veľa a nachádza sa vpredšie. Je mi troška blbé to tu písať a dosť na hanbím, no som ešte mladé dievča, sex som nikdy nemala, tak sa divým, že mám takéto problémy. Chcela by som sa opýtať hlavne na ten výtok, ak niekto má nejaké skúsenosti a vie, príp. by mi bol ochotný pomôcť a dať mi radu, budem veľmi vďačná.

lombardo1981

To je dosť psychiatrických liekov. Myslím, že od nich sa odvíja aj tvoja oťapenosť. Viem, že ho spôsobuje Seroquel, Abilify aj Trileptal. Útlm môže spôsobiť aj Depakine Chrono.
A napríklad Akinetom môže spôsobiť poruchy vyprázdňovania močového mechúra.

Jalu258

Z tych priynakoch je unsva dost vyrazna, byvam otapena, niekedy az uplne mimo, potenie sa tiez. Beriem abilify, akineton, depakine, trileptal, nykob, seroquel, serotonin. To je z tych psychologických.

lombardo1981

A tie príznaky, na ktoré som sa ťa pýtala, nemáš? Ak nie, tak by sa nemuselo jednať o akútne zlyhanie obličiek. A keďže to trvá tak dlho, to by už to zlyhanie bolo plne rozvinuté. Dochádza ku tomu približne po troch mesiacoch. A vtedy už sú problémy veľmi výrazné. Poznám to z vlastnej skúsenosti.
A v minulosti ti nebola diagnostikovaná inkontinencia? Vtedy sa stáva, že mozog zabudne ako to vlastne funguje.
Tie bolesti v podbrušku môžu byť spôsobené aj tým, že dlho nejdeš na záchod. Vtedy sa manifestuje aj asymptomatická bakteriúria.
A aké lieky užívaš? Napríklad kvetiapín môže spôsobiť stratu nutkania na malú. Ale to stáva až pri pomerne vysokých dávkach, ktoré sa nepoužívajú.

Jalu258

No problém je v tom, že beriem kopec liekov (antipsychotika, antiepoleptika, antidepresiva), menzes dostávam skoro len po podaní injekcie. Tento problém trvá veľmi dlho, už okolo roka bohužiaľ, no keď som to spomýnala doktorke, neriešila to. Pijem dosť, aj cez 2 litre denne, ale je možné, že aj viac. Keď dlhšie nejdem na WC, po vymočení mávam dosť intenzívne bolesti podbruška. Netuším čo to je

lombardo1981

A aké sú tvoje ďalšie príznaky? Máš nejaké opuchy? Si bledá (alebo so sivastým nádychom)? Keď začali tvoje problémy, tak si mala aj iné ťažkosti? Máš krv v moči? Si ospalá? Potíš sa? Si neskutočne unavená? Trpíš nevoľnosťou? Nemá tvoj dych divný zápach? Si dehydratovaná? Hyperventiluješ? A čo bradykardia?
Ako dlho trvá tento stav?
Pokiaľ naozaj necítiš žiadnu potrebu ísť na WC, tak to niekedy býva v dôsledku inkontinencie, nejakej neurologickej príčiny, po operácii panvy alebo pri pokročilom nádore v panve. Určite choď k lekárovi.

tasty

aké vyšetrenia Ti boli robené? testy na obličky sú v poriadku? to čo opisuješ nie je sranda, snáď si to už s lekármi riešila a nezanedbávaš to!

Jalu258

Vymočiť sa viem, len mne sa skôr zdá ako keby mi močový mechúr nevedel udržať moč, lebo po celom dni zo seba dostanem možno toľko, koľko normálny človek ta 2 hodiny... a keď sa konečne po celom dni vymočím, cítim bolesť v oblasti podbruška, tj. močový mechúr+pohlavné orgány.

Shayleen

Dievča ja si nemyslím že máš inkontinenciu pretože Inkontinencia - je nevedomý, nechcený, nežiaduci únik moču. Je to problém medicínsky, psychický, spoločenský aj ekonomický a ty tu píšeš že aj celý deň nemusíš na vécko. S tým tvojím necikanìm by si mala zájsť za urologògom a s tým výrokom za gynekológom