Davky v hmotnej nudzi - zrusenie

Príspevok v téme: Davky v hmotnej nudzi - zrusenie
AfterEight

Dobry den,

prosim Vas, nevedeli by ste mi poradit, ci mozem zrusit poberanie davok v hmotnej nudzi?

Teraz ich poberam (som na absolventskej praxi a nemusim si ich odpracovat, kedze pracujem pre mesto).

Avsak koncom aprila mi konci absolventska prax, tym padom by som si tych 60euro musela odpracovat.

Kedy ma bude niekto kontaktovat,ze si ich mam odpracovat, alebo ja sa musim nahlasit,ze mi uz absolventska prax skoncila? (na urade maju zmluvu,takze su informovani dokedy som na AP).

Ja ale nemam zaujem odpracovat si 60euro a z toho vyse 20euro mesacne len prejazdim. Ludia, ktori mali VS a mali poberat davku v hm.nudzi,tak im bolo ponuknute, aby upratovali mesto, kedze to odmietli,davky im neboli vyplatene.

Mohla by som to vyriesit tak, ze by som odmietla napr. upratovat a tym padom by mi boli davky zrusene?

Radsej by som to spravila serioznejsim sposobom, len neviem ci ich mozem zo zakona len tak zrusit.

Dakujem za odpoved

AfterEight

Tak, uz mi prisiel papier s rozpisom ako a kedy, a kde si mam davky odpracovat.

Zostala som zhrozena (aj z prace, ktoru by som mala vykonavat), ale aj z toho, aky bordel maju na urade prace.

Pisu tam, ze mam zacat odpracovavat davky od polovice aprila, pricom do konca aprila som este na absolventskej praxi (riadny preslap zo strany uradu prace). Ale zavolala som tam a ani sa neospravedlnili, len ze to mam brat ako omyl (zjavne sa im nechcelo kontrolovat, ci si to niekto odpracovava, lebo tieto predvolania prisli aj dalsim mojim 2 kamaratkam, ktore tiez su na AP).

Ale gro veci, ponukli mi cistenie kanalov, sportovych arealov a dalej ani nebudem pisat, iba ze to urcite odmietnem.

Ale hlavne, ze by mali podla vzdelania rozdelovat, kto bude aku pracu vykonavat.

Je mi na grc z tohto statu.

AfterEight

Tieto informacie mam od znamych, kamaratov, priatelov, ktori su vacsina VS vzdelani a nic ine im neponukli, len upratovanie, vynasanie smeti z verejnych kontajnerov a zbieranie smeti na ciernych skladkach.

Slobodna

Malo by to tak byť prezyvka, ale u mnohých absolventov VŠ vôbec neprihliadali na vzdelanie a neponúkli administratívnu prácu ale aj s oveľa nižšou kvalifikáciou.

Prezyvka055

Ohladom davky v hmotnej nudzi ta budu kontaktovat. Ta doba je rozna. Odpracovat si to musis inac tu ju zrusia. Vacsinou 4-5 dni po 4 hodiny. Vacsinou sa upratovanie nedava aspon neviem odkial mas tie info ze ci to nie su famy. Vacsina ludi s VS dostava administrativne prace bud v nejakej neziskovke alebo niekde v nemocnici alebo nejake firme. Tj budes pomahat trebars uctovnicke s kopirovanim triedenim nejakych dokumentov a podobne.

samaritan

Inak nechapem ako moze vobec stat od ludi ked pracuju vyberat peniaze do socialnej poistovne a ked ich poprepustaju tak si tie peniaze co platili poistenie musia znova odrabat je to chore a za to by mali Richtera zastrelit.

AfterEight

Dakujem Ti este raz velmi pekne.

Ja som preto AP zobrala,lebo som to brala ako prilezitost aplikovat moje vedomosti v praxi, aj ked je to 120e ale spolu s davkami to je 190 a z toho sa mi da v skromnosti zaplatit vsetky vydavky a aj mojim rodicom nieco dat.

Hladam si pracu samozrejme uz aj pomimo vzdelania, nemam uz velke ocakavania, len som si ratala naklady a fakt by mi z tych 60 euro skoro nic nezostalo (cestovanie, nejaka desiata tiez nieco stoji atd.)

Samozrejme, ak by mi ponukli nieco take, kde by som sa mohla nieco priucit, tak asi by som to uz ozelela,aj keby som prerobila, ale zametanie chodnikov to nie je....

A p.s.: pracovnicok na urade som sa pytala veci, ktore su povinne mi povedat a nepovedali (ja vzdy ked niekam idem,si o tom dopredu nastudujem). Preto ak som sa ich nieco spytala nebodaj naviac, prepichovali ma pomaly ocami a niekolkokrat aj vyvratili, to mi nepride seriozne a nie som sama,co maju takyto nazor. Samozrejme,aj svetle a ochotne vynimky sa najdu

Slobodna

Osobnú skúsenosť nemám a nie je to ani z počutia. Keď sa ti skončí AP tak pôjdeš na ÚP sa zahlásiť a keď ti budú chcieť ponúknuť nejakú prácu na odrobenie dávok v hmotnej núdzi, tak ťa budú kontaktovať. Následne sa dostavíš na termín, ktorý máš určený (mal by ti prísť doporučený list z ÚP) no a keď ti opíšu prácu, ktorú by si mala vykonávať - odmietneš, podpíšeš papiere. Hlásiť sa budeš chodiť naďalej. ÚP bude za teba naďalej platiť odvody ale nebudeš dostávať žiadne peniažky z ÚP.
Preto je najlepšie si hľadať akúkoľvek prácu, ktorú si schopná a ochotná vykonávať na TPP aby si nemusela riešiť ÚP. Tak oni musia byť nepríjemné, im ide o to, aby čo najviac zredukovali percento nezamestnanosti. Chápem, že máš VŠ vedeckého smeru, ale mnoho absolventov si doplní vzdelanie alebo sa prekvalifikuje na iný odbor. Len veľmi malé percento absolventov VŠ pracuje v odbore, ktorý vyštudovali.

AfterEight

Dakujem Ti velmi pekne slobodna.

Mas s tym skusenosti, ci z pocutia vies? :)

Nevies ci ma oni budu kontaktovat, alebo sa musim hlasit?

Velmi neochotna bola uradnicka, uz len ked som si to vybavovala. Ked som sa jej pytala nejake veci naviac, pomaly na mna nakricala.

Tak mam normalne zvyseny tlak, ked si predstavim,ze by som sa jej mala toto pytat.

Slobodna

Jednoducho odmietneš tú akože prácu, ktorú ti ponúknu na odpracovanie. Ešte lepšia možnosť by bola nájsť si zamestnanie na TPP.

AfterEight

Prepac, ale ja som sem prisla poprosit o odpoved, nie preto,aby ludia rozmyslali, preco si to nechcem odpracovat.

Ja peniaze potrebujem, ale pomaly to viac ako 1/3 z tych 60euro prejazdim a zase zametat chodniky nechcem a zbierat odpadky.

Neprieci sa mi ziadna manualna robota,ale toto je uz pod moju uroven.
Na to som vedecku VS nestudovala.

Keby tam aspon nemusi kazdy den chodit a usetrila by som na cestovani, ale kazdy den sa musi chodit na 2 hodiny robit.

Viac by mi vyhovovalo odrobit za 1 den viac hodin a potom ist aj niekde na brigadu a chodit na pohovory. U nas su v tomto na urade neustupcive.

Ale prosim vas, ak viete,ci mozem poziadat o zrusenie davok, vyjadrite sa mi.

Dakujem