Neschopnosť nadväzovať kontakty so ženami

Príspevok v téme: Neschopnosť nadväzovať kontakty so ženami
Arnošt

Zdravím.Iste sa to tu už asi riešilo,tak sa ospravedlňujem ak je tento príspevok duplicitný, no môj problém je akosi špecifický.Zvyčajne nepíšem do fór, a ak som aj niekedy písal, bolo to z dôvodu že som ja chcel niekomu pomôcť.Neviem ani čo ma k tomu dohnalo, možno len potrebujem vyventilovať myšlienky.Nepíšem to tu preto aby som zistil kde je problém, viem že je vo mne.Takže k veci

Som myslím normálny chlap, študujem a pracujem, a keď mám nejaký voľný čas venujem sa svojim projektom a aj zábave samozrejme.Som celkom dobrý v tom čo práve robím nech už ide o čokoľvek.Vždy si viem so všetkým rady.Nikdy som nemal problémy s niečim čo by som nevedel vyriešiť, a keď som aj mal,nejak som si pomohol. Naučil som sa spoliehať sám na seba aj keď som často mal ľudí v okolí čo by mi srdečne pomohli.Aj preto dokážem napr.sám urobiť niečo rýchlejšie alebo kvalitnejšie ako keď pracujem s niekym spoločne. Dávam si občas vysoké ciele, a zatiaľ sa mi darí ich napĺňať. Ak si niečo zaumienim, zvyčajne to docielim aj keď vždy predtým pochybujem že či na to mám.... ALE

Ide mi na 25 a vo veci vzťahu medzi mnou a potenciálnou partnerkou som na tom presne tam kde pred 24mi rokmi.Neviem čím to je že keď príde k situácií kedy by som mohol nadviazať kontakt, tak sa jednoducho vnútorne celý rozochvejem(asi úzkosť) a nedokáže zo mňa vypadnúť nič zmysluplné. V tej chvíli mám v hlave zrazu také obrovské množstvo myšlienok že nedokážem vybrať tú relevantnú.Jednoducho v 99.9% prípadoch som radšej nič nepodnikol,lebo by to malo fatálne následky. Zasa na druhú stranu nieže by som bol nejak výrečný...Som introvert, mám kludnú povahu a vždy chladnú hlavu.
Snažím sa žiť trochu spoločenský život, ale so ženami mi to fakt nejde.Čo sa týka môjho výzoru, nie som žiadny model ale ani škaredý, proste normálny.Mám zopár kamarátov s ktorými sa stretám ale len jedného najlepšieho, s ktorým sa viem aj o tom porozprávať.Často krát ma podpichoval, radil mi ale ja som si z toho aj tak nikdy nič nevzal.Vravel mi že som príťažlivý mladý chalan a že to proste musím nejako prekonať. čo mi povedala aj jeho priateľka.Stáva sa mi že sa nejaká žena na mňa usmieva, je mi sympatická ale som zamrznutý nemôžem s tým nič spraviť.Alebo že si len tak periférne všimnem ako po mne často alebo nepretržite pozerá a čaká kým sa obzriem jej smerom, ale jednoducho s tým nič nespravím, nedokážem to ovládnuť.S mojím problémom by ma mohla aj kopnúť do členka, a ja by som sa maximálne ospravedlnil že sa pletiem do cesty a odišiel.Ale napríklad ak je to nejaká sympatická žena ktorú mi predstaví nejaký známy alebo kamarát ako svoju priateľku, tak som úplne v pohode. Zrejme je to tým že si uvedomujem že je zadaná a tým to proste končí.Zoznamke prostredníctvom internetu nejak neviem prísť na chuť. Nepoužívam sociálne siete, príde mi to úplne neosobné.Ale skúšal som aj tak a je to pre mňa úplne rovnaký adrenalín. Lezie mi už celkom na nervy že sa ma neustále niekto pýta na priateľku,ale vlastne kašlať na druhých, predsa to nieje niečo čo chcem spraviť pre nich ale pre seba.Ibaže ma takáto otázka vždy trošku vnútorne negatívne podporí.

Dlho som sa týmto problémom nezaoberal,ale vedel som že tu je.Bol som sám a venoval som sa veciam ktoré ma mohli vždy niekam posunúť a ktoré ma aj bavili ale vždy to zožralo veľa času a energie.Spôsobilo to to že som sa nenudil a nemal som potrebu zaoberať sa tým. Vlastne je to tak doteraz aj keď sa to snažím už istý čas zmeniť.
Som človek ako každý iný a jednoducho lásku potrebujem,ale úprimne... už mám aj strach z predstavy že by to mohlo byť inak.

Nič si z odpovede nesľubujem, len sa chcem spýtať či má/mal niekto podobný problém, prípadne ako to vyriešil.

Prepáčte, je to troška dlhé ale nechcel som vynechať nič podstatné.

Ďakujem.

dixit

ahoj Arnošt, nemám pre teba žiadnu extra radu - azda len, čo tu už padlo: ak sa dá, skús brať aj nezadané slečny ako kamarátky, resp. skús k nim pristupovať rovnako ako k tým zadaným - priateľkám tvojich kamarátov. to by malo pomôcť.

a vieš, pôsobíš na mňa takto z písmenok sympaticky. možno preto, že mi pripomínaš môjho priateľa - a nielen v tom, že na prvom rande bol ešte väčšie drevo, než ako si popísal sám seba :-) ale i povahové vlastnosti máte tuším podobné. akurát že on má ešte o pár rokov viac. a poviem ti, aj napriek tej jeho neskutočnej nervozite, pre ktorú sa takmer nezmohol na slovo a zo začiatku sa mu úplne viditeľne triasli ruky, akosi mi s ním bolo dobre a vycítila som, že stojí za trochu trpezlivosti, kým prekoná úzkosť. sme spolu už vyše pol roka a mám ho každým dňom radšej. a tým ti chcem povedať toľko: skúšaj ďalej na sebe pracovať, no nebuď na seba taký prísny, nenadávaj si, keď budeš zasa v prítomnosti ženy nervózny. sebavedomí frajeri to majú síce v tomto jednoduchšie, no ver tomu, že existuje "tá pravá" - a tým nemyslím hneď nejakú osudovú lásku na celý život, hoci i to môže byť - ale tá pravá žena na vzťah s tebou, ktorá ťa neodpíše kvôli tomu, že si sa zo začiatku správal úplne divne :-) ale dá si tú námahu spoznať ťa lepšie a zistiť, aký naozaj si. možno to znie ako klišé, ale je to tak :-) takže nestresuj, so ženami sa skúšaj baviť, no ak to niekedy aj nevyjde, hoď to za hlavu.

PS: ešte jedna vec: tomuto, čo si písal, never. "a jednoducho nedokážem byť drzý na ženu nedajbože nejak priamo či nepriamo ublížiť ako je to dnes v móde. A proste..väčšina žien to žere."

Arnošt

Keď sa tak nad tým zamyslím, všetko čo ste tu písali priznávam..je to pravda. Len...presne ako písal Azzael.. ja ani neviem ten pocit poriadne opísať nie to ešte vyriešiť ho,neviem či je to len hamblivosť, či strach alebo niečo iné. Ale verte, že strach nemám takmer z ničoho..ani z toho z čoho by som normálne mal mať.Len tak so mnou niečo nehne, 2 krát som o vlások unikol smrti..ani vtedy som nemal strach aj keď som bol na tom dosť zle.. ale zato som bol naštvaný sám na seba. Neviem do čerta prečo mám strach z niečoho takéhoto, ak je to teda strach.

V živote sa mi páčilo mnoho žien, ale len do jednej som sa zamiloval.Len ju som dokázal pozvať von alebo len tak si písať alebo sa rozprávať, proste.. trieskať do luftu somariny.A preto som si myslel že jedine s ňou to dokážem ale.. Od začiatku som vedel že som jej ukradnutý, nikdy sa neozvala sama od seba.. aj keď len na tom poondiatom fb (ktorý už nemám ako som písal skôr)ale aj napriek tomu som chcel s ňou byť. Nerobilo mi problém precestovať 100 km za nou a potom späť aby som ju videl hoc aj 5 minút, aj keď som mal zrovna najviac práce.Viete ona bola dosť svojská, čo sa mi na nej neskutočne páčilo aj keď ostatní ľudia si to vysvetlili po svojom. Ale poviem vám, dnešný \\\"normálny chalan\\\" by sa na nu vykašlal po 5tich minútach.

Už je to vyše 3/4 roka čo som ju naposledy kontaktoval a uvedomil si že to nikam nevedie

Chcem podotknúť že \\\"ona\\\" túto moju \\\"schopnosť\\\" nijak nevyvolala, som taký odjakživa.Spočítal by som na jednej ruke situácie kedy som za svoj doterají život pobozkal dievča.

Ako sa tak pozerám na tie dnešné páry, tak mi niekedy rozum postáva ako to môže medzi nimi fungovať. Ja jednoducho nedokážem byť drzý na ženu nedajbože nejak priamo či nepriamo ublížiť ako je to dnes v móde. A proste..väčšina žien to žere.

Viete ale tie reči ma vedia niekedy doraziť.Reči typu prečo si stále sám keď si taký a onaký a vieš hento a tamto a nevieš zbaliť babu.. keby som vedel odpovedať, tak s radosťou..
Ale aj to trochu chápem, pretože často nevidia všetko.Nehovorím o svojich problémoch.Problémy majú všetci a ja som len 1 z 8 miliárd na tejto planéte z ktorých polovica má oveľa horšie problémy.Ľudia si často preto myslia že som flegmatik, ale v skutočnosti netušia čo všetko v tej chvíli v mysli riešim.Mám veľa známych pretože nedokážem mať s niekým konflikt, vždy verím že sa všetko dá vyriešiť.. a dá sa.Nedokážem sa len tak niekomu otvoriť.

Uvedomujem si že je to moja chyba a len ja ju môžem zmeniť.Moje myslenie je trocha odlišné od drvivej väčšiny v mojom okolí. Nie vždy sa druhým moje nápady pozdávajú, ale keď na ne dajú, tak väčšinou neoľutujú.

Síce zrovna neviem ako, ale určite to nevzdávam aj keď som to pretým už na istý čas urobil.Bola to blbosť.
Jednoznačne to prekonať chcem.

Ďakujem za odpovede. a Azzael drž sa.

milucka

Razurcite to mu co prosim ta radis? Na toto neviem ci na daku zenu bude platit, alebo som len ja divna? No mne keby niekto nieco podobne povedal tak by ho hned zaradila do kategorie nikdy viac a ignnorovala ho. Alebo ho niekam slusne poslala.

Arnost. Si mudry, inteligentny mlady muz, ziaden quasimodo. Vsetko si vyzaduje len urcity trening a socialne zrucnosti. Ak si netrufas osobne hned nejaku zenu oslovit a zoznamit sa s nou, tak to skus cez nejake zaujmy co mas (budete mat aspon spolocne temy co hned ulahci vzajomne spoznavanie sa a vasu vzajomnu komunikaciu). Alebo skus aspon pre zaciatok nejake diskusne forum, alebo nejaku zoznamku. Ak si budete mat co povedat-mat o com pisat, budete mat spolocne zaujmy, podobne nazory tak casom sa prepracujes, osmelis aj k osobnemu spoznavaniu sa a stretnutiu. Kazdy ma v sebe iste obavy, strach a neistotu. Len niekto to vie lepsie maskovat a skryvat. Drzim ti palceky isto sa ti zadari. Len si musis viac verit, doverovat a skusat

ahink

Myslim si, ze si perfekcionalista a sam na seba si dost narocny prisny. Akoby si musel mat vsetko pod kontrolou. si racionalny muz. Mas ciele, ides si za svojim. Zivot mas akoby nalinajkovany presne naplanovany. Vies co chces. Vsetko musis mat pod kontrolou. Seba svoje konanie skutky sebakontrolu. Akoby si sa bal zlyhania. Mam pocit..akoby si sa zien obaval. Nie bal sa ich ako zien..ale niecoho toho, co nemozes svojou myslou ovplyvnit a mat pod kontrolou. Ich spravanie konanie co povedia urobia citia atd. A zaroven sa bojis zlyhania sklamania. Ich reakcii. Ako sa zachovaju. Tak velmi chces az to nejde. A preco pri zadanych zenach sa ti toto nestava? Lebo su proste zadane a tym padom pre teba bezpredmetne z pohladu vztahu ladky. Nemusis s nimi zdielat intimitu..
Skus sa k nejakej zene priblizit najskor cez kamaratsky vztah. Aby ste boli spolu na 1 vlnovej dlzke, mali podobne zaluby zaujmy predstavy tuzby sny priority atd a postupne casom ked uz ju budes dostatocne poznat, vediet co chce a po com tuzi, co ma rada a co uz nie..tak verim, ze k nej najdes cestu aj co sa fyzicna tyka. A myslim, ze cim dalej casovo..tym horsie. Preto sa o to aspon pokusaj. A opakuj si stale..ze ak nejde o zivot tak nejde o nic :) aj co sa zien tyka

Azzael

Mam 22 rokov a rovnaky problem... stale ma nieco ine zamestnavalo/zamestnava a tiez nedokazem nikoho oslovit, aj kebyze mi skoci rovno do postele tak nic neurobim nepoviem... je chyba vo mne, ale neviem ako tento strach? (ak je to strach alebo nwm co) riesit...

Prezyvka055

"Jednoducho v 99.9% prípadoch som radšej nič nepodnikol,lebo by to malo fatálne následky."

Maximalne by ta poslala do prdele, to je akoze fatalny nasledok? Nebud smiesny.