Nemusi to byt zhubne.. ci rakovina?

Príspevok v téme: Nemusi to byt zhubne.. ci rakovina?
nemoznaa

Priatel vcera riesil u doktorky uzlinu. Lebo ked ju pred 5timi rokmi ukazal doktorke tak mu ze to je len uzlina. A vcera jej ze aha a ona mu ze boze ake to je velke. Tak az koncom mesiaca mu urobia vsetky odbery. Aj tej akoze uzliny.. A kde to ma? Ucho. Ako je usne brusko a hned pod nou na druhej strane. Prikladam aj fotku miesta kde by to malo byt..je to zakruzkovane.
Je to tvrde a vobec to neboli. Len ked lezi na tej strane ho to tlaci. A je to velke asi 5cm. Rastie to. Zvacsilo sa to za tych 5r na 5cm.
Schudol za vyse roka 19kg. Citala som hned vcera ako mi to vsetko poslal a napisal vsetky mozne odborne clanky. Tam pisali ze ak to neboli a je to vacsie ako 3cm, chudne clovek a spaja sa s tym zvysena unava treba hned utekat k lekarom.. Akurat nema teploty ako pisali v tych odbornych clankoch. A spajam si uz vsetko mozne i nemozne..ze casto byval na priedusky chory vracalo sa mu to casto kaslal mal teploty.
Ale po antibiotikach mu to vzdy ako tak preslo ustupilo..
Hneva ma ze to lekari takto nechali. Ukazoval riesil a oni nic. Vsak k nim chodi ako ini ludia do kaviarne a nevsimli si 5cm zdureninu uzlinu? Alebo ubytok vahy takmer 20kg??
Nechcem mysliet hned na to najhorsie..len sa chcem spytat ci to nemal aj niekto z vas ci ak niekoho s tymto poznate a nebolo to hned zhubne ci rakovina? Proste ci to moze byt aj nieco ine? Vravim, az koncom mesiaca mu naplanovali odbery. Je z toho zniceny a aj ja. Ma teraz tlak 150/91, 88srdiecko..
Casto mava takyto vysoky tlak. Je dost vazne chory a este toto k tomu teraz. Je to mlady clovek, ma len 31r

Ria_94

Ahoj. Keď to máš odfotené, skús zabehnúť za tvojou lekárkou, ak je v pohodke, ona ti s tým poradí... Alebo sa priamo spýtaj lekára tvojho priateľa, ale bez jeho prítomnosti.... Lekári neradi hovoria s *chorými* o ich stave, lebo nevedia, aký ten daný človek je... Čo je ovšem chyba... My sme podobne riešili s mamkou, ktorá mala nádor na mozgu, a lekári jej nechceli nič o tom povedať... Keď som tam nabehla, bez pindania mi preložila správu, ukázala CT, všetko... Asi len nevedia, ako to vysvetliť pacientom. Držím palce.

nemoznaa

Dobry vecer.
Obraciam sa na vas s prosbou - ci je tu niekto kto vie citat v sprave z lekarskeho vysetrenia? Tyka sa to tohto prispevku co som tu pred casom riesila. Priatel bol toho 31.na odberoch. Na vysledky cakal dalsich 10dni. Dnes bol u doktorky. Poslal mi len fotku (je dost rozmazana ale verim ze clovek co s tym robi - lekar sestricka zdravotnik atd) by sa v tom dokazal vyznat orientovat a povedat mi co mu vobec je?? Doktorka mu ani zdravotnu kartu nedala ma prist a v pondelok ide na dalsie vysetrenia na krcne atd. Nechcem to tu verejne vkladat. Ale cez mail poslem ak bude niekto tak dobry laskavy a ochotny, a povie, co ta sprava obsahuje. Priatel je dost mimo z toho. Ja tiez. Nevyzera to dobre. Bojim sa najhorsieho. Dakujem vam za ochotu a pomoc. Ak je tu niekto zo zdravotnictva, pomozte prosim.

Moj mail: nemozna@centrum.sk

nemoznaa

Shayleen dakujem ti. Trosku sa mi ulavilo ked som si precitala tvoj text a ako dopadol tvoj muz. Nastastie vam to dobre dopadlo. Verim, ze aj u toho mojho to nebude nic vazne..
Bojim sa onho a chcem aby bol v poriadku

Shayleen

Môj manžel mal tiež takú guľôčku na líci v priemere ca 2 - 3 cm. U ambulantnom chirurgovi mu to "vyoperovali" a zaslali do labky u neho sa jednalo o tukový vankúš.
Nestresujte sa kvôli tomu určite bude ok ale dobre že sa s tým zaoberá že sa o seba stará. Ten jeho RR a P je v poho ani vysoké ani nízke. Nemusí sa ihneď jednať o rakovinu a vôbec koniec mesiaca je už na budúci týždeň keď s tým dokázal 5 r žiť tak už ten týždeň vydržíte. Držím palce nech dobre dopadne

nemoznaa

Ospravedlnujem sa, ale chcela som prilozit fotku obrazok miesta kde to ma a neviem preco mi to nejde sem pridat, zobrazit