Preco su vsetci "ini"?

Príspevok v téme: Preco su vsetci "ini"?
92903U

Ahojte, napadla ma takato otazka, nechcem aby to vyznelo drzo ale vsimam si to uz dlhsiu dobu a uvazujem nad tym. Preco je kazdy iny? Myslim v tom zmysle, ked navstivim napr. socialnu siet, alebo tuto forum, min. 1-2 prispevky su o tom. Kazdy den. Napr. ...viete, som trosku iny, ... nemam kamaratov pretoze som iny... som iny pretoze nepijem nefajcim... som iny a tak mam problem v spolocnosti...vzdy musim byt iny tak nemam nikoho... atd atd...
Naozaj tym nechcem nikoho urazit, ale ma to zaujima. Je to dnes dobou ze sa ludia citia tak sami, nikto im nevyhovuje?
Niekedy mam pocit, ze tych udajne "inych" je viac ako "normalnych". Ak to tak je, asi si treba vsimat okolie, lebo v tom pripade mate okolo seba vela inych rovnakych ludi .Cize vela dasich rovnakych.
Tolko moja uvaha.
Aj som trosku zistovala, co znamena byt "inym" v tom zmysle ako o tom hovoria. Pretoze mam pocit, ze sa tym ludia chvalia. Ze je to dobra vlastnost. Zistovala som medzi rovnesnikmi, 15-25 rokov, niektori tvrdia ze maju ine nazory, dalsi ze ich nezaujima to co beznych ludi. Vraj radi citaju knihy, pekny konicek, ale ked som sa opytala ake, zasa len tie moderne :D to bol iba priklad.
Stala sa taka situacia ze ked sa ludia zistli zoci-voci skutocne inemu clovekovi, mali predsudky a nebrali ho ako seberovneho cloveka, cize uz ho nebrali ako niekoho "ineho" ale "ten druhy".
Paradox je ze tiez som to o sebe jeden cas prehlasovala. Ale dnes by som to neprehlasovala tak jednoznacne a s potesenim, pretoze si myslim ze byt "inym" odnasa castokrat tazky zivot s dotycnym clovekom.

Chcem sa opytat tych co si to myslia, v com ste iny? :) Prepacte ak som sa tym niekoho "dotkla".

vebe

Co znamena bezny nazor a co to je ze mat iny nazor? Co znamena ze spravam sa bezne a ze spravam sa inak? Kto su bezni ludia a kto su ini ludia? Stale neviem, takze tazko potom povedat kto je bezny clovek a kto je iny.

gamm

na tom co pise kycera nieco je. vela ludi nevie najst tie spravne vyrazy pre svoj stav. vid mnohe dnes uz bezne zauzivane vyrazy ako "depkujem" pricom v skutocnosti nema depresiu, alebo "psychopat" pricom ten clovek nema disocialnu poruchu osobnosti, mozno ani inu poruchu. atd. ludia maju vela krat problem s verbalizaciou, tj. slovnym vyjadrenim svojich vnutornych pohnutok, pocitov. podla mna je to sposobene aj tym ze mnohi malo citaju, nerozsiruju si tak slovnu zasobu (a ked citaju tak zalezi aj na tom co), a taktiez tym, ze nie su zvyknuty o tychto zalezitostiach uvazovat. okrem toho ovela lahsie, najma mladi ludia prijimaju slangovy jazyk ktory sa na toto nehodi a navyse je velmi obmedzeny.
ale ja sa casto stretavam aj s tym ze si ludia vyhladaju na internete nejaku poruchu a sami si ju diagnostikuju. ked sa potom idu vyjadrovat o tom co ich trapi rovno napisu tu diagnozu bez ohladu na to ci ju realne maju.
ale aby to nebolo len prazdne kritizovanie. pointa je ze je dobre ked clovek samostatne svojimi slovami - tj. bez toho ze by sa sam diagnostikoval pomocou internetu - premysla nad svojim problemom a usilovnejsie sa snazi najst tie vhodne vyrazy (tj. nie je lenivy a neuchyli sa iba k jeho bezne zauzivanemu slovniku), pretoze tym sa vlastne zaroven snazi pochopit svoj problem. a to je velmi dolezite.
povedat ze som "iny" je strasne vagne.

Kýčera

Týmto si sa nikoho nemohla dotknúť. Ale faktom zostáva,že sme KAŽDÝ INÝ. Ak sa na to pozeráš z jazykovej stránky,je to vymedzovacie zámeno,kt. označuje jav,predmet,VLASTNOSŤ ako odlišnú oproti pôvodnej,očakávanej,...t.j.odlišný,inakší. Ak z medicínskeho hľadiská:chorý-zdravý,muž-žena,...Odlišujeme sa povahovými vlastnosťami,výchovou,inteligenciou,intelektom,prácou,koníčkami,charakterizujú nás skutky,...Tvoja úvaha je správna,len si trošku zakopla,ten iný znamená aj ten druhý. Keďže expresívne toto slovo znamená "lepší,dokonalejší",ľudia si MYLNE nahovárajú,že používaním práve tohto výrazu sa aj takými stávajú. Aj ja som zistila veľa INÝCH ľudí,používajúcich rôzne jazykové prostriedky,kt. nesprávne aplikujú,nechapúc ich význam. A mnohí používajú moderné slová,len aby sa stali zaujímavými a "inými". Som preto aj ja iná?

vebe

Najprv by si musela definovat co je byt bezny alebo nropmalny a co znamena byt iny. Kazdy clovek je jedinecny a je len tazke povedat ze co je normalne a co uz je ine. Staci ze pochadzas z inej doliny, inej krajiny, uz je za normalne povazovane nieco ine. Dolezite je byt samym sebou nie snazit sa vtesnavat kazdeho do niecoho, co druhi nazvali ako normalne. Na tot oje dobre cestovanie, stravit v inej krajine nejaky cas, zit tam a pracovatm, vtedy clovek pochopi, ze pojem byt normalny a normalne sa spravat je velmi relativny.