Veľmi dlhé meškanie menštruácie, depresie...

Príspevok v téme: Veľmi dlhé meškanie menštruácie, depresie...
jaja1998

ahojte. Mám veľký problém. Mám 17 rokov a menštruácia mi mešká asi 1 a po roka. Veľmi sa bojím čo s tým. Mám strašný strach ísť na gynekológiu, nedokážem si to vôbec predstaviť. Som strašne hanblivá. Nemám žiadne podozrivé bolesti, nič ma neštípe. Rozmýšlala som, žo to bude tým, že v priebehu 4 mesiacov som schudla 8kg dosť tvrdým spôsobom, potom som rýchlo pribrala omnoho viac, ako som schudla. Nechcite vedieť koľko teraz vážim. Viem že mám problém s hormónmi keďže som toľko pribrala. Zatiaľ mi nebola diagnistikovaná žiadna porucha, nedávno som bola na 17-ročnej prehliadke, všetko bolo vporiadku až na váhu, doktorka sa ma pýtala na mesštruáciu, ja som sa strašne bála, povedala som jej len že mešká niekoľko mesiacov a ona povedala že je to vporiadku.Nedokážete si ani predstaviť, ako sa bojím ísť na gynekológiu, myslím že by ma tam nikto nedostal ani keby ma ťahal :(. Nemám sa o takýchto veciach s kým porozprávať a rady od kamarátok nestoja za nič. S rodičmi sa nerozprávam (môžu si za to sami) a ani to nikdy neplánujem zmeniť, ani trochu im neverím. Je pravda, že často mávam stavy, kedy sa cítim úplne beznádejne, depresie a všetko možné. Najprv by som asi potreboval apomoc psychológa ale absolútn enetuším kde a ako začať riešiť moje problémy. ďakujem za každú radu.

berta xyz

Lea4445
Ahoj, ake hormonalne tabletky beries (dufam, ze to nie je tajomstvo), kedze mne ziadne tabletky lekar nechce predpisat. Vypytala by som z lekarne.

lea4445

Ahoj. Tiež mám 17 rokov a mala som dosť nepravidelnú menštruáciu. Tak som šla ku gynekologičke, a tam mi spravili hormonálny profil a zistili veľmi nízku hladinu progesterónu. To znamená asi to, že by som nemohla otehotnieť, prípadne by som potratila. Teraz beriem hormonálne tabletky a menštruáciu mám pravidelnú. Budem ich užívať asi pol roka, potom by sa to malo upraviť :) Naozaj sa nie je čoho báť. Tiež som dosť hanblivá, ale ber to tak, že je to nutnosť pre tvoje zdravie. Tiež som sa nevyhla prehliadke tam dole... nič moc pocit, ale dá sa to v pohode vydržať a to ti hovorím ja, najväčší bojko :D
Takže buď silná a choď tam. Držím palce! :)
btw tiež som schudla za minulý október/november 5 kíl a teraz mi brutálne vypadávajú vlasy :(

Shayleen

A čo keď sa u teba dole tam už šíri rakovina? Ty si vôbec nerobíš starosti o seba? Neviem ako si ty na tom mám na mysli či chceš mať v budúcnosti deti či nie ale ono tam dole hra veľmi veľkú úlohu! Či sa hanbis a či nie chod ku gyndovi nie že bude už neskoro!