Ako sa má abstinujúci fajčiar zbaviť zápchy?

Táto diskusia patrí k článku: Ako sa má abstinujúci fajčiar zbaviť zápchy?
Ako sa má abstinujúci fajčiar zbaviť zápchy?

Už niekoľko dní sa pokúšam skončiť s fajčením. Ako tak sa mi to darí, len mám pocit, že bez toho, aby som si zapálil/a sa ťažko vyprázdnim. Nechcem kvôli tomu opäť začať fajčiť, ale iné riešenie nevidím. Bojím sa, že ako takmer každý, kto sa kedy pokúšal s fajčením skoncovať, priberiem. Preháňadlá skúšať nechcem. Čo mi poradíte?

Kýčera

Psyllium nie sú kvapky,ale VLÁKNINA zo skorocelu kopijovitého a dostaneš ho aj v rôznych predajňach.Aby si sa vyhla zápche,nestačí jesť "slivkový koláč". Musíš do svojho jedáničeka zaradiť slivky "bez koláča",zeleninu,ovocie,ovsené vločky,...-nestráviteľnú vlákninu,kt. Ti o.i. čistí aj črevá, piť dostatočné množstvo tekutín a pridať pohyb.

Dadinko

presne takýto problém mám aj ja. Nefajčím už 11 dní a odvtedy som nebola tak na WC ako keď som fajčila... Snažím sa každý deň zjesť nejaký mliečne produkty, urobila som slivkový koláč a aj tak mi to veľmi nepomáha... Keď som fajčila bola som na WC aj 3x za deň, teraz som šťastná keď idem 1x za dva dni.... Cítim sa prepchato, nafúknuto...

Skúšal niekto tie kvapky PSYLLIUM čo tu doporučoval doktor?