Ing. štúdium alebo ist pracovať do anglicka za priateľom?

Príspevok v téme: Ing. štúdium alebo ist pracovať do anglicka za priateľom?
klara777

ahojte,
mám strašnú dilemu a neviem sa rozhodnúť. Mám ľahkú vysokú školu, chýbajú mi už len 2 roky k dosiahnutiu titulu Ing., za chvíľu dostanem Bc.titul.
Mám 23 rokov, a výšku by som skončila ako 25 ročná - akurát vek na založenie si rodiny, pretože keď chcem mat 3 deti trebalo by uz začať predsa nie ? :D

ALE : priateľ prišiel s návrhom aby som na Ing. nenastupovala a aby sme šli spolu na pár rokov do Anglicka zarobiť a vrátili sa s nejakými našetrenými peniažkami na bývanie aby sme sa nemuseli veľmi zadlžovať v budúcnosti.V Anglicku problém so zabezpečením ubytovania a práce by nebol.

Neviem sa rozhodnúť čo spraviť, sme spolu len 1 rok, takze aj koli tomu sa trosku obávam. A hlavne toho, ze sa nieco stane Apo par mesiacoch pridem domov a nebude ani robota a uz ani skola........

Risknut to? Co by ste robili na mojom mieste?

ygvjv

Najmensia cena "bytiku" v londyne je 900£ + ucty 300£ mesacne. Izba pre dvoch ludi v dome s viacerymi ludmi jje 650£/mesiac.
Bez perfektnej anglictiny a niekolkorocnej praxe tu nebudete zarabat viac ako 6.50£ v cistom. na hodinu co je minimalka. Ked budes robit 35h na tyzden, budes rada.
Tringelty tu v obycajnych restikach ludia nedavaju, ak ano, tak mas mozno 5£ na tyzden. Vacsina restik ma cenu obsluhy uz na blocku, takze ziadne tringelty uz zakaznici nedavaju.
V lepsich restikach potrebujes prax a anglictinu.
V stavebnictve bez kvalifikacie, anglictiny a praxe tiez nezarobi viac ako 7£ si myslim. Zabudnite na kvalifikacie zo slovenska. Vela zamestnavetolov ani nezaujima prax zo slovenska. Lebo tu nepoznaju.
Tu je velmi vela ludi, ktori zhanaju pracu, ci uz anglicania ci pristahovalci. Tak si zamestnavatelia veru maju z coho vyberay. Takze pokial nemate anglictinu na urovni a prax, najst pracu bude tazke a dlhe.
Existuju aj prac. AAgentury, ktore si z vyplaty stiahnu nejaku ciastku.

klara777

Ano mali by sme ist do londyna ... Znami nam vybavia nejaku ubytovnu al. Bytik, tiez su tam 7rok ..priatel bude v stavebnictve robit a ja este vobec neviem co..... Mam priemernu anglinu, co by si mi odporucil robit?? Ja mam predstavu ze niekde v restike zo zaciatku ako pomocna sila kym sa neosmelim v jazyku a casom casnicku nech mam tringelty... Al. Ako najlepsie v londyne zarobim...

grcjg

Chod do anglicka, ziskas super skusenostia zlepsis jazyk trosku. Ing studium mozes zacat aj neskor aj popri materskej trebars.
Len velmi nepocitaj ze si v anglicku obycajnou pracou nasporis na byvanie alebo nejaku vacsiu ciastku.
(zijem v londyne par rokov)