Veľmi rýchlo priberá

Príspevok v téme: Veľmi rýchlo priberá
Sierra

Dobrý deň. Som študentka na SŠ, a samozrejme K tomu patria aj menšie alebo veľké stresy. Po čase som si však ale všimla, že som za krátky čas veľmi pribrala, A moja váha stále kolíše hore A dole
Môže to byť spôsobené stresom zo školy, alebo niečím iným? Vopred ďakujem za všetky odpovede.
Ps: snažím sa jesť zdravo

odpovedam

Kultak, vzdy ide o mnozstvo, nie zlozenie. Neexistuje zdrava a nezdrava potravina. Fitness priemysel vyprodukoval kopec mytov, na ktorych postavil celu svoju filozofiu stravovania. Pritom viac nez polovica tychto veci su hluposti a nemaju s bytim "fit" nic spolocne. Napriklad aj delenie tukov na dobre a zle je hlupost, neexistuju. Ale to len na okraj, to nemierim na teba, len vseobecne.

Kila sa naberaju aj pri strese. U muzov je to lahsie, vy take problemy nemate a nepoznate.

Hypotalamus vylucuje gonadotropin, ktory zase vplyva na vylucovanie hormonov LH a FSH. Ich vplyv sa na organizmus zeny a muza lisi. U muza su zodpovedne za produkciu testosteronu, u zien za progesteron a estrogen.

Pod vplyvom stresu sa u zien hormon progesteron moze premienat na kortizol, ktory sposobi dominanciu estrogenu. A vieme, aky ma estrogen vplyv na energeticku rovnovahu zien - negativnu. Preto zeny po menopauze maju problem zhodit kila, hoci nejedia vela.

Dalsim rozdielom u pohlavi je kispeptin - zeny ho maju markantne viac. je to latka velmi citliva na leptin, inzulin a ghrelin. Preto su zeny citlivejsie na zmeny v ich energetickej rovnovahe. Zmena hladiny estrogenu u zeny meni metabolicke funkcie. takze povedat, ze "kila nepriberas zo stresu" je len dalsia hlupost. Tak jednoducho to nefunguje. Hlavne, ak zena hladuje (staci vynechanie jedneho jedla) na disbalans.

Kultak

A cestoviny nie sú zdravé?Perfektný zdroj komplexných sacharidov a bielkovín.Do diéty sa moc nehodia to je pravda ale ,že by boli nezdravé.

A k tvojmu problému.Kilá nepriberieš zo stresu ani vzduchu ;).Keď si v strese tak ťa asi pochytí "prežierací" syndróm a nacpeš sa sladkosťami a inými chobotina čo obsahujú vysoký podiel tuku a jednoduchých sacharidov.To ,že sa snažíš jesť zdravo(čo to u teba znamená) a potom o polnoci vybrakuješ chladničku (priklad) je na dve veci.Zacni cvicit a jest naozaj zdravo.

Napíš výšku a hmotnosť

odpovedam

Priciny mozu byt rozne, ale ak mas stres, tak telo spotrebuvava vela vitaminov na jeho zvladanie, cize pridaj viac zeleniny do stravy. Tiez neviem, co znamena jest zdravo, nepis nic konkretne. Su ludia, ktori za zdrave povazuju aj cestoviny. No v skutocnosti o mnozstvo jedla, nie jeho zlozenie. Ako sa vravi, z jedneho zleho jedla nepriberies a z jedneho dobreho neschudnes. ked tak napis viac, co bezne jedavas.

dodo1987

ahoj.no este zalezi co u teba znamena jest,,zdravo,, ale koniec koncov to nieje az take podstatne kedze ako hovoris prezivas tie stresy...ide o to ze ak sa dostanes do stresu-negativnej emocii (hovorime o dlsietrvajucom resp.castom strese) tak bunky celeho tela su zaplavene peptidmi suvisiace s konkretnou emociou cize vtedy bunka nedoze spravne plnit ine funkcie-priimanie zivin,rast,liecenie,detoxikacia,delenie,spalovanie tukov atd...z fyziologickeho hladiska nastavaju zmeny vo vsetkych organov a to najme pokial ide o vylucovanie adrenalinu,kortizolu,glukozy,rastoveho hormonu atd...cize je to bordel ale ma to vsetko svoje opotstatnenie preco je tomu tak ale o tom potom...to len som ta chcel motivovat aby si zacala pracovat na zvladani stresu resp.pracovat na sebe...ci?