Vazne podozrenie na kvapavku - viete mi poradit?

Príspevok v téme: Vazne podozrenie na kvapavku - viete mi poradit?
zufala333444

Dobrý večer, mám 19 rokov. Pred 3 mesiacmi mi gynekolog nasiel cystu na pravom vajecniku ktora mi nasledne praskla. Nasadil mi nejake lieky a potom bol ale mesiac klud. Sem tam sa objavila mykoza ale k tomu som nepripisovala ziadny vázny význam. Az pred mesiacom som zacala krvacat, myslela som si ze to bude menstruacia (chodi mi nepravidelne ) ale bolo to uplne mimo cyklu. Na druhý deň ráno ma velmi velmi zacal boliet pravy vajecnik, neznesitelna bolest tak som hned isla na odber krvi a ku gynekologovi. Ten mi zistil zase velky zapal na lavom vajecníku (pravý vajecnik som mala vyliečeny). Gynekolog sa netváril že je všetko v poriadku. Povedal mi že má podozrenie na kvapavku. Nasadil mi antibiotika (Amoxiklav 500 a xorimax). Lieky som užívala 2 týždne. Prestali ma boliet vajecniky, no ešte sem tam ma par dni po sebe dosť zabolia. Velmi ma vystrasil tym ze mozem mat kvapavku a stym spojena neplodnost a všetky problemy a komplikacie. Bojím sa ist na test kvapavky. Mám stáleho partnera 8 mesiac. Nepodviedla som ho ani on mna tým som si uplne istá len predomnou mal nejake pofiderné dievca ktoré mohlo mat kvapavku a tym sa to mohlo preniest na mna. Priatel nemá vobec žiadne príznaky. Ani ja nemám problém s močením ani pálením ani nič... tak neviem či to môže byt kvapavka... ak áno tak ked mi to zistia musím povedat všetkych sexualnych partnerov na tej hygiene v BA ? za cely moj zivot ? alebo staci len nejake obdobie ? To by som nerada hovorila .. pred terajsim priatelom som mala frajera o ktorom nechcem aby vedel. Co ak to zatajím ? alebo nepoviem ziadne meno ? A ak poviem skontaktuju sa s tou osobou ? alebo ako to je ? Vobec neviem ako to chodí... poprosím ak máte s týmto nejaké skúsenosti tak by ste mi mohli poradiť. Bojím sa je to chulostiva vec a hanbím sa za to. Ďakujem za vsetky odpovede

petra334

Ja som mala podobny problem pred par dnami. Staci trosku hladat po internete a clovek najde. Tak napr. web www.zdravoteka.sk pise "Na rozdiel od genitálneho herpesu, alebo chlamýdiovej infekcie, je kvapavka uvádzaná v Zákone o boji proti pohlavným nemociam (Predpis č. 158/1949 Zb.). Pre nositeľa tejto choroby z toho vyplývajú určité povinnosti (často spoločensky nepríjemné). Liečba je povinná a vedomé nakazenie partnerov môže byť postihnuté. Liečbu kvapavky má na starosti kožný lekár, ten taktiež kontaktuje a vyšetruje sexuálnych partnerov, ktorých identitu je žena povinná nahlásiť."

Z toho vyplyva, ze mas povinnost nahlasit sexualnych partnerov, s ktorymi si prisla do styku v priebehu ochorenia. Ak si ochorela po tom, co si prestala s niekym spavat, tak ho podla mna riesit nemusis (nakoniec, mozes sa to spytat lekara).

lombardo1981

Niekde sa uvádza, že 80%, niekde dokonca až 90% ľudí nemá príznaky, niekde, že viac ako 50% žien.
Kvapavka má viac komplikácií ako len neplodnosť. Môže sa vyskytnúť zápal kĺbov, šliach, meningitída, endokarditída, dermatitídy. A dokonca až sepsa.
Veď to možno nakoniec skončí iba pri tom podozrení.