Akné a biolampa

BioLampa

Antibiotiká a slnko
Pri niektorých antibiotikách je nutné sa vyhýbať priamemu slnečnému žiareniu či soláriam. Spôsobujú totiž zvýšenú citlivosť na slnko (fotosenzitivita), ktorá sa môže prejaviť ako začervenanie (erytém), zápal kože (podobný spáleniu kože) alebo výsev. Vystavovať slnku sa neodporúča ešte pár dni po ukončení liečby. Medzi takéto antibiotiká patria najmä tetracyklíny a chinolóny:

(Abaktal, Avelox, Biseptol, Cifloxinal, Ciplox, Ciprofloxacín (Sandoz, Teva), Ciphin, Ciprinol, Ciprolon, Medociprin, Deoxymykoin, Doxybene, Doxyhexal, Gyrablock, Nolicin, Taroflox , Medofloxine, Ofloxin, Oroflocina, Prixina, Tavanic, Zanocin)

-> takže tvoj prípad to nie je ;)

BioLampa

Ja som si pribalovy letacik prečítala ale nič takého som sa nedočítala čo ty tu píšeš tak skade to berieš?

BioLampa

Biolampa vyžaruje jedinečné lúče v synchronizovanej vlnovej dĺžke, ktoré majú vysoko biostimulačný efekt na všetky bunky v ľudskom tele, ako napríklad na kožné a väzivové bunky alebo aj na bunky imunitného systému. Prakticky sa biolampa využíva v mnohých medicínskych oblastiach alebo podpornej liečbe. Dermatológia má s touto svetelnou terapiou vynikajúce výsledky. Nielen že sa liečia najrôznejšie ekzémové a iné ložiská, ale aj atopické ekzémy, zápaly kože, akné či genitálne opary. Indikuje sa tiež na bradavice, celulitídu, hematómy, hubovité ochorenia, lupienku, pásové opary, medziprstové plesne, strie, vrásky, zápaly nechtového lôžka, žilky v tvári. V neposlednom rade podporuje rast vlasov.
Biolampa urýchľuje hojenie rán, drobných poranení a pooperačných jaziev. Pôsobí v pozitívnej miere aj na popáleniny, preležaniny, vredy na nohách, diabetickú gangrénu. Ortopédii a rehabilitácii prispieva k zmierneniu bolestivých stavov a to v súvislosti po úrazoch alebo chronických poruchách pohybového aparátu. Zatiaľ čo v stomatológii sa využíva v rámci potlačenia zápalových ložísk v ústnej dutine, alebo k zníženiu bolesti. Touto svetelnou terapiou sa dajú liečiť afty, otlaky od snímacích zubných protéz, bolesti zubov, zápaly nosovej sliznice.
Biolampa sa veľmi osvedčila aj v pediatrii, de lieči najrôznejšie detské kožné choroby, alergická respiračné choroby a zápaly horných ciest dýchacích. Pomáha tiež v športovom lekárstve, kde efektívne lieči poranenia tkanivových svalov, šliach či väzov, obmedzuje svalové kŕče. Samozrejme úspešne vylieči výrony, natiahnutie svalov, rôzne pomliaždeniny, zápaly šliach, prípadne aj tenisový lakeť. V reumatológii sa zase využíva na liečbu osteoartritídy, reumatickej artritídy a artrózy. Kdežto vo fyzioterapii obmedzuje bolesti chrbta, ramien a krku. V gynekológii sa biolampa používa napríklad k zmierneniu menštruačných problémov, na odstránenie herpes genitalis, k obmedzeniu svrbenia v oblasti genitálií, alebo na liečbu zápalu prsníka.

Saluinka

BioLampa dakujem za info ale som sa pýtala že či si to môžem svietiť na akné, ked beriem na akné antibiotiká

Saluinka

Je písané že pri antibiotikách by sa nemalo vystavovať žiareniam len som nevedela že či len solariam a slnku alebo aj tomuto :) tak teda dakujem za radu ! :) :)

BioLampa

Biolampa môže vyriešiť problémy s akné. Jedná sa o najčastejšie zápalové ochorenie mazových žliaz, ktoré postihuje ako chlapca, tak aj dievčatá. Prejavuje sa čiernymi komedóny, zapálenými červenými oblasťami alebo povrchovými útvary s hnisom. Tieto kožné prejavy sú viditeľné na tvári, šiji, chrbte a hrudníku. Prejavy akné sa začínajú naplno rozvíjať u oboch pohlaví v období puberty, kedy sa začnú tvoriť pohlavné hormóny. Avšak najčastejšie trápia ženy v období tehotenstva alebo menštruácie. Toto kožné ochorenie vzniká v podstate následkom uzatvorenie vývodov mazových žliaz, čím prakticky dochádza k zvýšenej produkcii mazu. V tomto prostredí sa darí nebezpečným baktériám, ktoré napomáhajú samotnému zanietenia. ochorenie akné môže mať aj ťažšie prejavy, ako sú nevzhľadné vodnaté vyrážky a zapálené útvary, ktoré na koži zanechávajú droboulinké jazvičky alebo pigmentové škvrnky.
Biolampa lieči akné, tiež zabraňuje nadmernému tvoreniu mazu. Má pozitívny vplyv na funkciu vývodov mazových žliaz a zápalové kožné prejavy. Vďaka světloterapii nedochádza k upchávaniu vývodov mazových žliaz, pleť je oveľa krajší a jemnejší. Nesmie sa však zabúdať ani na pravidelnú starostlivosť o takto postihnutú pleť.
Biolampa vyžaruje polarizované svetlo, ktoré má nielen protizápalový, ale aj biostimulačný účinok, ktorý maximálnej miere potláča nevzhľadné zápalové prejavy na koži. taktiež napomáha rýchlejšiemu zahojeniu postihnutého miesta.
Biolampa sa aplikuje na čistú pleť, ktorá musí byť zbavená všetkých nečistôt a dekoratívnych kozmetických prípravkov. Potom sa zapne samotný prístroj a priloží sa na poškodenú oblasť vo vzdialenosti približne 2 cm od pokožky. Táto světloterapie sa aplikuje cca desať minút. Ak má akné výraznejšie prejavy, potom sa predlžuje liečba o päť minút. Tížené výsledky sa dostavia zhruba za 2 až 3 mesiace. Tento prístroj môžete používať pri akýchkoľvek nepatrných príznakoch akné, pretože je bezpečný a veľmi skladný.