Ako mu to mám povedať?

Príspevok v téme: Ako mu to mám povedať?
1karina1

Keď som sa s ním zoznámila, mal niečo cez 100 kíl, ale keďže je to takmer dvojmetrový chlap, nejak sa tie kilá stratili.
Teraz má 130 a už to vážne nevyzerá dobre.
Tipovali by ste mu o 10 rokov viac, než v skutočnosti má.
Naznačovala som mu to jemne niekoľkokrát, ale on len si potľapkal brucho, usmial sa so slovami že bude musieť s tým niečo robiť.
Avšak keby sa dalo na záchod odviezť autom, tak by sa odviezol.
Fučí už po pár schodoch, keď má niekam vyjsť, nevládze sa zohnúť pri šnurovaní topánok, nevládze pri sexe.
Začína sa mi to hnusiť, som z toho nervózna, mám pocit, že chodím s ujom dedom :(
Navonok možno sa to vidí ako nejaká banalita, ale pre mňa prestáva byť atraktívny, a tu nejde len o jeho vzhľad, ale najmä o ten jeho prístup k tomu - má to skrátka totálne na háku.
Mám mu to rovno povedať, keďže naznačovanie zostalo nepochopené? Ako ho poznám, urazí sa.
Ale ja neviem, či ho takéhoto chcem.

1karina1

My sme spolu nie dlho, niečo vyše roka a ja nie som za okamžité spoločné bývanie, tak preto zatiaľ nebývame spolu.
A prečo býva s mamou...ani srnky netušia. Myslím, ba dokonca stále viac som presvedčená o tom, že je pohodlný a tak trošku mu je fuk, že po štyridsiatke nemá v podstate nič. On je slobodný a bezdetný, mohol mať minimálne domček či lepší bytík ale HLAVNE nejakú tú samostatnosť. Koľko nakúpiť, kde, kedy, ako gazdovať, niečo si ukuchtiť...skrátka sa starať sám o seba.
Nepáči sa mi to, a keď som mu to naznačila, odpovedal, že chcel, ale nejak mu to nevyšlo.
Tak ono lepšie je sedieť pri maminej sukni, dať jej pár eur na stravu ako mladé štududujúce ucho a život je gombička.
Keď som u nich, obskakuje nás teta, ona umýva riady (moju pomoc odmietla), ona ho ráno budieva do práce, pripravuje desiatu, fakt, on nerobí niiiič. Iba priberá.
Tak uznajme, načo by sa ten trepal osamostatniť, keď má doma hotel s plnou obsluhou.
Je to odo mňa asi hnusné, že ho tu doslova takto ohováram, ale ja som mu to aj priamo povedala, aj jeho mamine, že prečo to robí...tak len vzdychla, že noo, veď hej, nemala by som asi.
TAKŽE PRETO BÝVA S MAMOU, MultiLevel :(
Každým dňom viac mám dojem, že toto nemý zmysel...
K tomu schudnutiu - včera som mu to povedala naplno, síce citlivo, ale jednoznačne, vravel, že sa poznaží. Neverím však tomu.
Neposnažil sa v ničom, on je ten typ, ktorý sa uspokojí s málom, nemá nejaké ideály, vyššie ciele, možno tak pokecať pri pive a deň za nami.
Čiže tak.

MultiLevel

No...a teraz citam, ze byva s mamou a ta ho obskakuje....fuuu. no tak to potom take lahke nebude..Toto je potom trosku iny pripad, akoze mozes skusit co ti radim, ale pokial ma matku nad sebou, pochybujem, ze bude ochotny menit nejake zvyky. Ak sa situacia casom nezlepsi, vidim to tiez na rozchod. To co som ti napisala nizsie by mohlo mat uspech len ak by ste boli spolu, ale takto....
Preco vlastne byva este s mamou?

MultiLevel

Ako to povedat? Napriklad takto - Mily moj (dopln meno), zalezi mi na nas, na mojom aj tvojom zdravi a vidim, ze to s nami nie je prave najlepsie. Fucime obaja do schodov ako stado mamutov. Mali by sme s tym nieco robit, ved zdravie mame len jedno, co povies? :D lahke, nie?
Nie je tam ani naznak niecoho na co by sa mohol urazit. Navrhni potom zmenu stravy, nemusite sa okamzite vzdavat vsetkeho co jedavate, skor postupne. Viac zeleniny, menej vyprazaneho. Jest viac mensich porcii pocas dna. V jeden den chodte na dlhu prechadzku, na druhy den chodte na bike, dalsi den plavat, jeden den pauza, dalsi den napriklad beh, dalsi cvicenie, hoc aj doma pred telkou. Dolezite je aby ste sa rozhybali, a najma presli na inu stravu, aku mate teraz

Prezyvka055

To je problem kupit 2 permanentky do posilnovne/fitnesska?
My s priatelkou tam chodime spolu. Nie ze by sme boli tucny prave naopak mame vypracovane postavy.
Ale cvicit sa musi, robime to pre zdravie a pre svoje telo. Travime pri tejto aktivite spolocne cas co je super :). Ja nie som fanusik cvicenia ale takto ako to mame naplanovane to je super.
Odporucam kazdemu paru.

Justina III

Karina, povedz mu to taktne (vyberaj slová a čo najstručnejšie), a tak, aby z tvojho tónu nepoznal, že to je to trápne. "Neospravedlňuj sa" ani tónom a spôsobom reči.
On sa urazí tak čii tak, nech mu to povieš hocijako. Myslím, že spôsob, na ktorý by sa neurazil neexistuje. A rátaj s tým, že sa možno bude chcieť rozísť. Čo u vás asi aj tak bude nasledovať, keďže sa ti protiví, čiže sa nič nezmení. Druhá alternatíva je, že sa najprv urazí a potom s mu to rozleží v hlave a dá si záležať na sebe, až sa ti nebude protiviť.
Skôr si ale myslím, že u vás je rozchod veľmi pravdepodobný. Buď rýchly po hádke a jeho smrteľnej urážke, alebo postupne, keď ho už naozaj nebudeš akceptovať.

Bandolera

Ahoj, viem si asi predstavit co prezivas. Ja som mala podobneho ,,tucka". Niekedy som sa normalne, ze za neho hambila, ked sme niekam isli, (no ty si na tom trosku horsie, ked uz ani v sexe ti nevyhovuje). No ja som tomu mojmu tiez nikdy nepovedala narovinu, ze sa mi zacina pomali hnusit tou svojou obezitou. Tiez som sa sama seba pytala, ci s takymto lahostajnym chcem stracat cas... Nakoniec to za mna vyriesil osud. Ozvala sa mu byvala a vratil sa k nej (vydrzalo im to 4 mesiace:-D). Aspon som mala o jeden dvovod viac nechat ho tak, nech si ide... Ale tusim som odbocila :-D Tebe by som odporucala pre toho zvolit terapiu sokom... Normalne mu povedz co si myslis o jeho nadvahe, a pomali ale isto zacina byt pre teba menej a menej atraktivny. Ak ta ma rad a vazi si ta, nieco so sebou zacne robit. Ak nie, naco ti bude chlap ktory je odsudeny na infarkt? Skoda zabitych rokov...

odpovedam

Uf, tak to je uz sila jeho zvyku. Ma taky navyk, je mu to pohodlne zit takto, tak preco by mal vystupit zo svojej komfortnej zony? Tiez by sa mi hnusil chlap s takymto zivotnym postojom. Tak je uz na tebe, aby sa dostatocne motivoval a zabojoval o teba. Takze ano - daj mu to jasne a otvorene najavo. Ak nepomohli naznaky, tak priama komunikacia je to najferovejsie, co mozes urobit. samozrejme, ze nemusis byt neprijemna, ale on musi pochopit, ze na zmene trvas. Je to o to tazsie, ze zije s mamou. Ale ak by si sa mala s nim kvoli tomu rozchadzat, tak tvoj priatel si minimalne predtym zasluzi dostat sancu sa zmenit. A na oplatku, ak so zmenou zacne, bud mu ty oporou, povzbudzuj ho a pochval aj za male krociky.

kafe

presne tak, ako si to tu napísala by som mu to aj povedala. A zdôraznila by som, ako sa mi to začína hnusiť a že neviem, či takéhoto chlapa chcem. Ak je blb, tak sa urazí a vysere sa na teba.

Mám priateľa v rovnakom veku, ktorý si na priberanie dáva pozor len z jediného dôvodu - je to nepohodlné, keď si nemôže poriadne ani šnúrky zaviazať a on sa potrebuje obracať v práci. S prevísajúcim pupkom by mu to teda nešlo. No a bonus je, že je príťažlivý a páči sa mi (keby len mne :).

Deria

1karina1, rozid sa s nim! Ak ta lubi, budes vidiet ako schudne. Ak ta nelubi, nestal za to. Ine ma momentalne nenapada.