Ako prežiť? Dochádzajú mi nápady. (sociálna fóbia)

Príspevok v téme: Ako prežiť? Dochádzajú mi nápady. (sociálna fóbia)
Oxidujem

Dlhú dobu rozmýšľam, ako to napísať. Ale nedávno som zistiť že mám od detstva sociálnu fóbiu. Strednú školu som tiež nebol schopný dokončiť.
Ktorá sa u mňa prejavovala hlavne takto:
Výpadkami krátkodobej pamäte, vďaka tomu som mal problémy v škole pri prezentovaný sa.
Neschopnosťou rozumieť slovám zreteľne vysloveným, ktoré boli určené mne.
Pocitom na zvracanie a kŕčmi. Predtým som mal zato že ide o trému, či chorobu ktorú nešlo vyliečiť.
Panickou potrebou utiecť dokonca som zo škôlky dvakrát utiekol. Od 19 rokov, sa mi stáva toto:
Zobudím sa z pocitom že musím utiecť z domu a nájsť spôsoby, ako sa zamestnať tak, aby ma nikto nepoznal a najlepšie, ak by som zohnal obytný príves a často sa sťahoval. Keď prejdem možnosti a dopracujem sa k tomu že to bude dlho trvať. Popadne ma zúfalstvo a začne rozmýšľať či nepôjde do lesa žiť, skôr spáchať samovraždu, kde si medzi dravcami.
=====================================================
Tak som teda chcel vedieť, ako sa snažíte prežiť, lebo ja inzerovaný svojich vecí a donucujem sa do dajme tomu jednodňových misií do spoločnosti ľudí na ktorých potrebujem poriadnu motiváciu po týždni. Pomaly ani to nestačí. Vlastne ide o peniaze.
=====================================================
Chcel som z tým ísť za psychošom, ale mám obavy. Či by som sa nechcel otráviť liekmi v krízových situáciach. Žijem na dedine a viete, ako to tam väčšinou chodí.

Buki

Existuju nejake skupiny alebo nieco take? Tiez mas skor vyhybavu poruchu, viem ze sa z toho nikdy nedostanem ale mozno by mi pomohlo sa stretnut s podobnymi ludmi.

leopard123

Ak ti môžem poradiť tak by si v prvom rade mal nájsť človeka ktorý ti je blízky fakt najbližší. A povedať mu o tom všetkom. Ver že všetká tá panika čo sa ti deje je len v tvojej hlave a musíš to tak brať. Nehrozí ti žiadne riziko. Mal by si určite vyhľadať odbornú pomoc. Doporučoval by som ti zájsť za psychólogom a psychiatrom. Neboj sa neotrávi ťa liekmi ani nič podobné len ti zmierni tú úzkosť aby si to tak neprežíval. Potom by som ti poradil keď to bude lepšie aby si skúsil kineziologiu. To je vlastne odblokovanie psychických blokov z minulosti. Veľmi mi to pomohlo ja mám tiež SF ale ja tom kvôli tomu že sa zajákavám znenávidel som ľudí. Nemusíš sa báť všetko bude dobré len musíš bojovať :) sprav čo som ti napísal ak chceš kludne mi napíš osobnú správu ja ti poradím.

Oxidujem

rrrrrrrrrrrrr Podobne som to riešil, aj ja a stále sa ma to drží. Stretnutia z ľuďmi a aktívna komunikácia nakoniec neviedla k rovnakému výsledku.

Oxidujem

Snažil som sa to preraziť alkoholom a neraz sa vybičoval k činom. Ale strach nadomnou väčšinou vyhral urobil niekoľko zúfalých činov. Ale v zúfalých situáciach je to bežné. Ja som nikdy dlho nevydržal v nečinnosti.

pato22

Sedieť doma a vyplakávať neni riešenie musíš ísť ako sa hovorí s kožou na trh kto neriskuje ten nemá nič , čím budeš utekať od svojich problémov tým budú väčšie a väčšie a nakoniec ta predbehnú

rrrrrrrrrr

Ja mam asi tiez SF .. Aspon na strednej som isto mal od vtedy som sa nasral na vsetko a zacal som sa hadzat do vody .. to znamena ze som vyhladaval pracu kde je kominikacia s ludmi ako casnik , predavac atd .. Ted postavil som sa strachu .. A zvitazil som ... vobec uz nemam stavy ako popisujete .. TAkze je to na vas ci sa budete lutovat a nechat bit alebo budete bojovat ..

mam56

Fúh, ja som začal pozerať správy, pozerám ich asi mesiac. Ja som z toho dostal silné úzkosti. Každý jeden deň, aby sa niečo zlé udialo? Však toto nie je normálne.

Pyro

Mam to rovnake. V dectve som si myslel ze z toho vyrastiem ze som len hamblivy a ze sa to spravi ale nic sa nespravi a je to na huby.