Som ina?

Príspevok v téme: Som ina?
som ina

Dobry vecer ludkovia,tak ja asi fakt vycnievam z davu.Citim sa,akoby plavam inak ako druhy ludia.Neviem sa zaradit,spoznavat novych ludi.Tam kde pridem si najdem mozno jednu kamaratku,lebo vidim falos a ohovaranie ..neviem sa bavit s ludmi sponntane ,drzim si odstup...zatial co vidim aj na fb ,vkuse fotky kamaratky maju nove kamosky.Kde pridem citim,ze nezapadam...alebo ma urazaju ,myslim kolektiv kde si chcu nieco viac dokazovat v praci.Aj teraz to zazivam ta ista praca sme styri a dve same seba chvalia...a nas sundavaju a jedna z nich je veduca co nadrzavia druhej.Sere ma nespravodlivost.Citim ,ze som pre druhych divna ,nechcem sa divat na to co si druhy myslia...ale v srdci ma to stale trapi.Bola som mila ,ale od jedneho casu ma viac ludi nemusi a ja neviem istotne preco,ci pre jednu firmu kde ma sundavala skupina pracovnicok...neviem som clovek co si hladi svojho ,ale stale sa do mna naraza .Snazim sa byt aj priatelska...ale citim vsade cisty klam...a ja neviem hrat tuto hru.Kolko krat chcem byt navonok aj vo vnutri silna...ale neviem skutocne ci to je moja karma v tomto zivote...ci mam zacat byt svina.To nechcem...a mat na haku to neviem ,a tak chcem...si nevsimat

som ina

_Meno...krasne napisane ,este podla toho zit.Kedysi som bola velmi citliva ,fakt pomahat a nekonfliktnost...to mam 26 rokov ako ma rodicia vychovali..surodenci su tvrdsie povahy.Len ja si pripustam kazdu vec.Budem si to vraviet kazdy den,verim,ze Boh a vesmir mi daju za pravdu:)

som ina

Tak vopred dakujem za odpovede.Som rada za vasu uprimnost.Myslim ,ze druha strana mojej mince je ta,ze mam nizke sebavedomie a branit sa je moje minus.Odovedat blbo na blbu vetu ,to neviem.Alebo sa takto znizit.Viem,ze je to tym viem,ze to na mne vidno...mam aj kamaratky,nevravim...ale to,ze to na mne tak vidno vela ludi zneuzije proti mne.Boze ludia co ja som sa uz kadeco snazila robit,od meditacii po citanie knih ,duchovno a podobne,akoby som stala na mieste.Telo sa brani,vo vnutri mam tras...a odpoved znie akoby som spievala vysoky ton.Viem,ze je to moja chyba..priznavam.DNes je svet aky je.Polozila ma jedna firma..kde si ma zeny podavali zhuby do huby...novacik.Videla som to potom na druhych ked prisli,ako ich ohovarali.Ako ma majter ponizoval pred vsetkymi.Fakt zazila som dno,akoby sa neviem povziechat.SKutocne chcem,chcem si povedat svoj nazor.Chcem byt vzpriamena,mat rozvahu v hlase..ale ked na to pride...skutocne hlava chce ale to telo akoby ma na haku...vazim si odpovede urcite si z nich vela vezmem.

DontWorry

tescorohlik treba poriadne citat. Ja som nenapisala, ze zakladatelka je, ale ze moja znama. Bol to priklad, lebo som si na nu spomenula pri tychto slovach, ked sa tiez stazovala ako ju nikto nikdy nemal rad a nerozumie preco. No my vieme...lebo si to neuvedomuje, ale je ozaj neprijemny clovek.
Nevztahovala som to na autorku prispevku. Ja len ze kazda minca ma dve strany a zatial co ona si mysli, ze nikto ju nema rad a vsade je falos tak mozno by sa mala spytat ludi, ktori ju poznaju, ci je nieco co môze inym prekazat. Nech sa to spyta hoci rodiny.
Viem presne ake to je ked si skupina ludi najde stale obet, ktoru pravidelne atakuju, som presne ta povaha - introvertna, kedysi som sa nevedela branit, bola som citliva, ludia to radi vyuzivali, citili sa byt mocni pri mne. Ale vonkoncom nie kazdy. Za môj zivot sa par jednotlivcov naslo...ale stale v tej skupine ludi boli ti, s ktorymi som si rozumela...mne pride divne, ze vsade kde vojde ju zrazu nikto nema rad...
Môze to vyznievat odomna kruto, ale reci typu "nikto ma nema rad" neuznavam...i ked mozno to je fakt neskutocna smola v zivote..

tescorohlik

DontWorry, no ja nesuhlasim s tym ze musi byt "nafukana jak..". Ludia maju v skupinach proste tendenciu si vzdy najst nejakeho obetneho baranka, vacsinou je to najslabsi jedinec v skupine, ktoreho mozu sikanovat a ponizovat, samozrejme svoje konanie si uz nejak racionalizuju a ospravedlnia, ze je dotycny nejakym sposobom nehodny normalneho zaobchadzania.. :) Osoby ktore tuto poziciu v skupine nejakej skolskej triedy alebo v pracovnom kolektive sa jednoducho najdu vzdy a silno pochybujem ze je to nejaka ich chyba, proste ludia to nejak vycitia kto je najslabsi a toho radi terorizuju. :)

DontWorry

Nepoznam ta, neviem to uplne zhodnotit, ale snazim sa na to pozerat z dvoch stran.
Ja mam znamu, ktora sa stazuje na to iste. Ze ju nikdy nikto nemal rad na zakladke, strednej a vraj ani na vysokej a ona nikdy netusila preco. Ze nema ani jednu dobru kamaratku/kamarata a tuzi byt sucastou nejakej skupinky. Ale po istej dobe si vela z nas povedalo, ze ani sa nedivime, ze tak dopadla.
Chyba jej totiz sebareflexia, je nafukana jak psie hovno neviem na co, je sebecka a arogantna, ale to ona nevidi. O sebe si mysli, ze je k ludom normalna.
Skus sa zamysliet aj nad tymto variantom. Mozno taka vôbec nie si, ale co ak z teba nieco take vyzaruje, co inym vadi?
Pre mna je dost zvlastne ak clovek celozivotne natrafi len na tento druh ludi. Nie s kazdym sa da byt za dobre, ale podla mna ani s kazdym za zle.

Kýčera

Dievča,nespravodlivosť bola,je aj bude,pokiaľ svet svetom bude.Vykašli sa na to,čo si o Tebe ľudia myslia,ži v súlade so svojím vedomím a svedomím.Si citlivé dievča,čo si všetko pripúšťa k srdcu,a to musíš OKAMŽITE zastaviť,lebo sa to odrazí na Tvojom psychickom aj fyzickom zdraví a Ty po určitom čase ochorieš.Začni útoky odrážať-inteligentne a slušne,nedaj si brnkať po nose,študuj duchovnú literatúru a inú,kde sa to naučíš.Tvoje IQ je vyššie ako tých žien,Teba trápi ako sa chovajú a ich nie,nedus v sebe rôzne negatívne pocity,vypusti ich von,formu si už nájdi sama. Ak sa ony nezmenia,o čom dosť pochybujem,budeš sa musieť ZMENIŤ TY.Pomôcť Ti môžu afirmácie,vizualizácia,ovládanie vedomia,...Už pred mojím príspevkom si tu mala rady,tak si vyber to,čo vyhovuje Tvojmu naturelu a začni KONAŤ.

_meno

Ahoj som ina

Zivot spociatku vyzera ako jeden. Ze vsetcia ludia zijeme jeden a ten isty zivot.

Pozorovanim som si vsimol ze zijeme kazdy jeden clovek VLASTNY zivot.

Ukazem : "Tvoj zivot je priatelskost".
"Zivoty ludi ktore vidis su ze klamu napríklad".

Prijimas ich klamy do svojho zivota a to vyvolava obrovsky konflikt v tebe (lebo vovnutri si priatelska ale navonok prijimas aj klamstva).

Strojcom svojho zivota si ty - vyborne je ked ty sama o nom rozhodujes. Ked sa vzdas, navonok o nom rozhoduju aj druhi ludia...ale je to len navonok to kormidlo svojho zivota mas vzdy len ty. Tvoj zivot sa akoby nikdy nespoji s nikym inym - s priatelom, s dcérou, s kamarátom, s otcom... prave tento predsudok ze zivot je spojity vytvara vazenie pre obe strany.

Zivot je diskretny (oddeleny) ale navovok ho prejavujeme ako spojity (uvedomujem si ze som slobodny vzdy sam ... a tuto slobodu pouzivam na interakciu s okolim ..... ked citim ze okoli na mna vplyva zle prestanem vytvarat to spojenie - najlepsie odchodom.

Ono zivot je taky .. ak je tvoja priorita zivot samotny ..... zahodis peniaze, karieru atd ... zahodis vsetko lebo zivot je tvoja najvyssia hodnota.

Ak napríklad kolegyne su tvoja vyssia pririta ako zivot - zahodis zivot ak nie je v súlade s kolegynami. [mozno toto sa v sucasnosti deje].

Ono skusenost s tym co este nie je sa nachadza mimo teba ... Pritomnost vzdy vyzera ako slepa ulicka "toto je a nic ine nevidim". Tuto pracu mam s tymi zlymi kolegynami - toto je a nic ine nevidim.
Urobis krok do neznama - v pritomnosti je to blbost..ale cim viac buducnosti prichadza uvidis ze blbost bola zostavat v zlom prostredi.

Zivot tak ako ta vytvoril a stara sa o teba ti vzdy ponukne prilezitosti .. Zivot ti ponuka prilezitosti v súlade s tvojou volou. Napríklad chcela by si v praci milsie kolegyne..Toto si praj, opakuj cez den.. Ked sa situacia nebude menit praj si znova nieco ine.

Clovek vzdy vzdy vzdy v nasej vecnej pritomnosti nieco chce vnutorne. Vzdy vzdy vzdy v kazdej sekunde, kazdej minute, kazdom dni nieco chceme.... mozme sa ale vaznit - [toto je blbost lebo ... toto nie lebo ... toto sa nepodari lebo ..] - a zivot je s tvojou volou. Ked povies "verim v novu pracu" zivot ti to ponukne ci ti to spravi zle alebo dobre. Je vhodne si priat vhodne.

Napríklad hmm byvam v byte blizko prace. Prajem si kupit dom. Kupim si dom a zistim - aha na dom nemam prijem ho splacat. (moje prianie bolo zhmotnene, avsak prial som si nevhodne). Preto je akoby vhodne si priat zo vseobecnosti - prajem sebe a vsetkemu stastie. A moje prianie "stastie" sa zhmotni ako stastie.

Problem ktorému celis - je ako jedno ci sa nan stazujes 1sekundu alebo 100 rokov - je to stale 0 priani. A mnohi ludia vytvaraju do svojho zivota stazovanie a neuvedomuju si ze prave to je ich prianie.
Ked uz problem poznas, poznas ho preto lebo uz poznas lepsiu situaciu:

Uz poznas svoje priania - resp. ja som si vsimol nejake napríklad "spoznavam novych ludi". "stretavam sa s priatelskymi ludmi" .. "som silna"."som v praci s milými kolegynami".

Poviem ti to narovino ako chodim tymto svetom - su to cary. Nehladaj v tom ziadne statistiky, ziadnu fyzicnost, pricinu nasleldok, ziadne dokazy, poucky, odporucania ...... toto je carovny zivotny styl. cim viac si uvedomis ze je to nieco neskutocne carovne, tym viac s tym budes tak pracovat - slobodne, otvorene, s laskou, pre vsetkych.

Pozri sa na seba nie ako na cloveka, ale ako na carodejnicu. Carujes co tu neni, spravas sa tak ze tomu mnohi nechapu.

Praktizuj, skusenosti ti ukazu aky zdroj je za tymto prejavom:
"Co je pre jedneho skutocnost je pre druhého len sen. Co je pre jedneho sen je pre druhého skutocnost".

Tieto riadky ti zrejme naburaju (rozsiria) vedomie to oblasti zatiaľ nepochopenia : v skutočnosti sedime okolo Boha a snívame. Ja hovorim chcem sen o tom, Boh mi da zit sen. Sused vedla hovori o tom ze on chce zit taky sen, Boh aj jemu da zit taky sen. Ja uz chcem zit iny sen - Boh mi umozni snivat taky sen. Toto je zivot v jeho hlbokej podstate ktoru skusenostami moze vnimat kazda bytost. Preto akoby ked si myslim ze ten sen je realita - ludia sa citia ako obete - obet zivota. Nic nemozem spravit, nenavidim ze nemozem nic spravit v zivote, nenavidim toto vazenie, nenavidim - presne to hovoria Bohu a Boh im taky zivot da snivat .... Lebo ja ako dusa, mam slobodnu volu. Je absolutne jedno kedy a ako ju pouzijem - pretoze vzdy pocuva LEN BOH a on sa pyta vzdy vzdy vzdy len jednu otazku "co si prajes?" on tvori, nie ja. ja som nestvoril ani toto fyzicke telo, rastie samo, zije samo, zivot sa deje sa, len ho pozorujem ale vsetko funguje automaticky.

problem dokoze vzniknut ked ja chcem tvorit svoj zivot (alebo zivoty druhych) - staviam sa do pozicie Boha. toto robi mnoho ludi, chcu tvorit zivot - kedze toto je absolutne mimo kompentencie kazdeho - velmi tym narazme - nedari sa nam, vysiluje nas to, nevieme to, nerozumieme ako, nemame dostatok peniazkov, nemame dostatok ludi k dispozicii atd - je tu mnoho znameni ze to co robime nas nici - ja nicim seba.

takze ked tvoje vedomie spozna vnutornu hlbku zivota (coraz blizsie spoznaz zdroj) - zit v tomto "reálnom svete" (uroven prejavu) je potom uz len tancovanie bosi po zelenej luke. Hlbka vnútorného zivota sa prejavi ako sirka vonkajsieho zivota.

Prajem aj tebe vela zdravia, lasky, radosti som ina, aj nam vysetkym :)

som ina

Si zlata,takuto peknu odpoved som fakt necakala.Si to skopirujem do textoveho a budem si to citavat,ked sa budem na nic citit.Ja viem ,ale tazko je to nereagovat,ja to vsetko v sebe dusim ,neviem si to nebrat k srdcu.To je moja sprostost.Lebo som uz mala aj slezinu choru aj trojklanny nerv ma bolieva ked to dusim a zase...povedat si nieco?keby vies ake mame dolezite kolegyne...cloveku pada sanka.Ae darmo clovek sa to musi raz naucit viem,ze vsade kde pridem tak sa tam najdu podaktori taky ludia..dakujem

Tredegar

Ahoj, no takéto pocity mávam aj ja nonstop. Tiež nad tým často uvažujem.

Ale poviem ti ako to beriem ja - máme len 1 život, ak sa niektorí rozhodli ísť s dobou, byť falošní, vtierať sa iným, aby získali tým výhody, tak nech tak robia - čo ma po nich? Ja si tu predsa žijem sama za seba a snažím sa žiť čestný život podľa vlastného vedomia a svedomia. Na zlo neodpovedám zlom, lebo viem, že sa to daným osobám vráti aj s úrokmi, navyše len mne samej by to ublížilo, nenechaj sa vyprovokovať zlom.

Neodpovedaj im na to zlo. Bud taká, akou cítiš, že chceš byť a ako cítiš, že je správne. Nikdy sa nemeň kvôli iným, len aby si zapadla. Nikdy. Nestaraj sa vôbec, ale že vôbec, čo si o tebe myslia a daj im to aj patrične najavo.

Vieš čo ich najviac nasere?
Usmievaj sa. Bud vždy pozitívne naladená (prípadne si kúp aj nejaké farebné veci, kt. budú tvoju veselosť a teda spokojnosť so životom, kt. oni nebudú mocť prekusnúť, zdôrazňovať), aj keď nie si práve šťastná. Vyplakať sa môžeš doma, ak ťa bolí z čohokoľvek na duši. Prípadne si kúp aj boxovací mech a nejak sa aj vyzúr, ked máš na niekoho nervy. Ale všetko to nechaj doma, do práce musíš prísť vždy tip top naladená, proste happy :) Zničíš ich svojou spokojnosťou so životom a tým, že sa nestaráš, čo si o tebe myslia a tiež tým, že si nepripúšťaš vôbec k telu ich faloš, zlobu a zákeráctvo.

Aspoň to vyskúšaj :) Veľa šťastia!