Ako casto cvicit brucho?

Príspevok v téme: Ako casto cvicit brucho?
hviezdicaa

ahojte:) problem s vahou nemam,ale za moju problemovu oblast povazujem brucho.Cvicila som od trenerky jillian 30day shred,teraz 6week 6packs co je cvicenie na brucho.Moj problem spociva v tom ze neviem ako casto je najspravnejsie do tyzdna cvicit-ci kazdy den alebo robim chybu ak kazdy den cvicim??a dalsia vec ze som si vsimla ze odkedy cvicim a zacalo to moje telo registrovat mam akokeby hornu cast brucha taku vypuklejsiu co som predtym nemala a teda moc sa mi to nepaci ?vie niekto co to je ?stretli ste sa s tym?

hviezdicaa

ano planujem doma cvicit len to, tak sa chcem spevnovat. A okrem toho uz len beh. Ono ja som pred tym cvicila vela, aj hodinu denne doma,pricom tam boli aj ine partie ale zvacsa na brucho, a teda nedopadlo to dobre, co som pisala uz aj pred par dnami,ze mi tie svaly nejako velmi narastli a brucho je sice tvrde ale objemnejsie ako predtym a to sa mne osobne az tak nepaci,takze radsej polavim v tom.Myslim ze tych 10-15 minut denne planku by mohlo byt ok + ten beh....

wee

Jasne.. cviky v plank pozicii su perfektne..okrem svalov trupu su v napati aj nohy a ramena
Ale to chces teraz cvicit len to? A viac krat denne? Ved to zas neprehanaj, zaraduj plank do treningu, ale necvic iba to...ved sa zameraj aj na ine partie, posilovat treba cele telo ;-)

hviezdicaa

dneska som si spomenula na to, co ste mi tu radili, ze mam sa zamerat na cvicenie core,nielen povrchovo cvicit-a zacala som cvicit plank-len 5 minut to trvalo a teda musim povedat ze tak som citila pocas cvicenia ako mi svaly makaju a teda aj po cviceni ten ucinok, ze fakt je to sila.nikdy by som nepovedala ze za par minut to bude mat taky ucinok, budem to cvicit kazdy den, kedze to trva len chvilu tak mozno aj viackrat za den,no a uvidime aky bude vysledok po tyzdni,dvoch,troch a po mesiaci....poznate alebo cvicite to niekto tiez?

0vecka

jezis to je uplna absurdita kolko 10tok tisic rokov je muka hlavnou potravinou ludi a zrazu pride niekto a povie ze je to nezdrave???

dozivaju sa ludia co nejedia muku viac??? su zdravsi??

odpovedam

hviezdicaa, akonahle najdes clanok, kde niekto tzv. demonizuje jednu potravinu alebo skupinu potravin, rovno to vypni. Clovek, ktory sa vo vyzive vyzna, ti NIKDY nebude zakazovat nejaku potravinu (ty pises o muke). Dneska su moderne rozne diety a vdaka tomu sa siri vela nepodlozenych hluposti. Aj keby si jedla mucne vyrobky kazdy den, to nic nehovori o tom, ci schudnes alebo priberies. Je to len sacahrid. Telo ho aj tak rozlozi na glukozu, cize ci zjes muku, cukor alebo banan, je to jedno. 1g sacharidu bude mat vzdy 4 kcal, je jedno, z akeho zdroja.

Ako bolo spomenute - podstatny je celkovy prijem kalorii za cely den. nie jedna konkretna potravina. Cize pre teba je to otazka mnozstva - ci si das jeden kolacik alebo 10.

Ja si ratam kalorie kazdy den - komplet vsetko, co som zjedla. Niekomu to pride ako obsesia, ale naozaj je to sposob, akym mnozstvo kcal nepresvihnes.

Kultak

Ak si sleduješ kalórie tak skoro neexistiuje nezdravé jedlo.A tiež pomer Bielkovín,Tukov a Sacharidov.A
A áno je to o strave moja milá :) .Keď chceš mať peknú postavu tak tomu musíš niečo obetovať ;).Ale nie ,že budeš celý deň jesť iba zeleninu .

Musíš si aj uvedomiť ,že sa nedá schudnúť jednotlivo z jednej partii.Ak chceš vyformovať brucho musíš schudnúť tuk celkovo.

0vecka

jj a aj ked raz za cas mas vecsi prijem tak tiez sa svet nezruti... tu ide o to tak globalne tie kalorie obmedzit a nie sa nejako tazko obmedzovat

wee

Pozri, ked to chces mat presne, tak si pocitaj kalorie..a pokial nebude kaloricky prijem vyssi ako vydaj tak mozes aj kazdy den papat kolace..a nie je kolac ako kolac, niekde mas viac zivin (ovocie,tvaroh) a niekde len cukry a tuky (sladke maslove)..dbaj na to aby to neboli len prazdne kalorie...sama casom a skusenostami budes vediet kolko si mozes toho dovolit zjest a ci to vycvicis...dovtedy bud pocitat kalorie alebo sa takymto veciam radsej vyhybaj..a samozrejme velkost porcie..je rozdiel zjest plech kolacov a 2 male kusky :-D

hviezdicaa

vsak toto ze z jedneho kolaca nepriberies,cize len raz za cas si moze dat clovek kolac...to je roadne obmedzujuce podla mna

wee

Coze by si si nemohla dat kolac, mozes..z jedneho kolaca/hot-doga/hamburgra raz za cas nepriberies...pokial nepotrebujes schudnut tak sa neobmedzuj..akurat vsetko s mierou..sak snad nejedavas kazdy den hot-dogy...a ku vsetkemu si davaj porciu zeleniny..jednak ta zasyti, precisti a da vela zivin...
A necvic len brucho..od Jillian existuje vela treningov..vyskusaj aj ine a kombinuj..a dopln aj kardio cvicenie..beh,turistiku alebo aspon rychlu chodzu ;-)