Uz tyzden nejem a vodu vyvratim

Príspevok v téme: Uz tyzden nejem a vodu vyvratim
jankojanko

dobry den, nikty som osobne veci neriesil cez poradne no toto uz je pre mna predposledna moznost pred lekarom.
Nedavno sa somnou rozisla drhorocna priatelka s tym ze uz to nieje take ako to ma byt. OK s tazobou ale vzdal som to kedze mi zalezi na tom aby jej bolo dobre.

A teraz ten problem. Uz viac ako tyzden som nic nezjedol... skusal som ovocie, zeleninu, nieco lahke na zaludok ale nejde mi to ani prehltnut. Akonahle sa napijem vody hned ju vyvratim. Rozumiem ze rozchody su tazke a hlavne po psychickej stranke no nechcem aby ma takto videla pokial este zijeme spolu. CO mam robit preto aby mi chutilo alebo aby som aspon pocitoval hlad? dakujem vam velmi pekne za kazdu radu ci vyjadrenie..

Kýčera

Liecitel-Ty ho určite vyliečiš,keď z nedostatku tekutín mu hrozí dehydratácia,rozvrat vnútorného prostredia,vyradenie obličiek,...!Nehraj sa na spasiteľa!Janko,ak ešte nepríjmaš tekutiny,bleskovo k lekárovi.

liecitel

Ano utekaj za doktorom on sa pekne s tebou porozprava a uprimne sa bude zaujimat o to co prezivas ako to prezivas,preco priatelku uz nepritahujes atd.a isto ti aj vysvetli preco nepocitujes hlad ked si v takej emocii a isto ti pomoze vyriesit a napravit to prirodzenou cestou bez chemikalii ktore by mohli vyvolat vedlajsie ucinky a ty budes zase fit po telesnej a dusevnej stranke...No a ak si tiez myslis ze takehoto doktora asi tazko najdes tak jedina cesta je si pomoct sam..skusim ti vysvetlit na bunkovej urovni preco v takom stave ti nechuti jest a pod...Clovek co sa dostane do emocionalneho stavu (smutok,hnev,ziarlivost,nenavist,pocit beznadeje,frustracia,neviem co konkretne ty prezivas atd..) tak v takom to rozpolozeni tvoje bunky su zaplavene peptidmi (latky-aminokyseli ktore vyrobi hypotalamus suvysiace s konkretnou emociou) cize bunka je uzavreta a vtedy nemoze plnit svoju funkciu-priimanie zivin,ras,regeneracia,detoxikacia atd.Z fiziologickeho hladiska stres vyvolava zmeny na vsetkych organoch a to hlavne pokial ide o vylucovanie adrenalinu,kortizolu,glukozy,rastoveho hormonu...Snad sa mi podarilo ti vysvetlit preco tie omocie-stres maju taky dopad na zdravie cize aj na priimanie potravy a v takomto stave nech zjes cokolvek tak aj ked to nevyvratis tak to telo(bunky) nedokaze spracovat a tym si sposobis dasie tazkosti a z toho dalsi stres...Moje odporucanie pre teba by bolo nevytvarat si dalsi zbytocny stres koli tomu ze uz tyzden nejes (ludsky organizmus ma schopnost prezit aj po dlhsom case nejedenia,ale doktori o tom nevedia) skor sa zameraj na vyriesenie-pochopenie tvojho psychickeho problemu.a skus len cistu vodu a zeleninove stavy aj ked po malych duskoch...ak mas niejake otazky kludne sa pytaj...

...SIMA..

Suhlasim rozchody su tazke to neochybne ale nesmies si znicit zdravie nikdy nevies ci zajtra nespoznas tu pravu o ktorej si si myslel ze neexistuje! utekaj na pohotovost.. :) oni ti pomozu povedz im ze to mas zo stresov a oni ti nieco pomozu ... neriskuj :) priatelka za to nestoji :)

Kýčera

Vyhľadaj čo najskôr lekára,inak môžeš hocikde skolabovať,či vážne si poškodiť zdravie.Ak môžeš,tak ešte dnes/pohotovosť/,zajtra by už mohlo byť neskoro-sviatky,...