Tri spontánne potraty

llek

Pri IVF zalezi ako sa na vec pozeram, uhol pohladu a to v akej situacii sa nachadzam. A tiez to poskytuje moznost hry s pojmami, pouzijem ich tak ako mi to vyhovuje. V skutocnosti je to realna sanca mat dieta pre ludi, u ktorych prirodzena cesta zlyhala. Nikto by sa na to nedaval, keby mu to islo prirodzene. A to s tym usmrtenim. Ono narodili by sa len tie deti, ktore vznikli oplodnenim a uhniezdenim v maternici. Tie zarodky, kotre vznikli hyperstimulaciou a oplodnenim in vitro a nepouzili sa, tie by sa v skutocnosti nikdy nenarodili. Pride mi to dost necitlive zastrasovat ludi, co hladaju cestu ako dat dietatu zivot aby ho mohli vychovat. Poznam ludi co sa nie svojou vinou ocitli v situacii, ze IVF bola ich jedina moznost, ktora im do zivota priniesla radost. Poznam cloveka, co bol lieceny a transplantovany pre leukemiu, vyliecil sa a s pouzitim darcovkych spermii a IVF ma teraz 3 krasne deticky a strastnu rodinu. Keby takato moznost nebola, bol by sam a nestastny. Takze ako som pisala, vzdy je to uhol pohladu a situacia, v ktorej sa nachadzam

flexiplexi

Ahoj, moja svagrina s bratom tiez mali 3 potraty, dlho sa trápili, ale sli potom na Oravu za jednou liecitelkou, vraj je to mama nejakeho znameho spevaka, a ona jej pomohla, poradila jej nejake bylinky, pohyb, atd. a nech si hovori kto chce,co chce, dnes ma 9 mesacne zdrave babo. Rodila cisarskym, ale to uz je jedno, hlavne ze je.

IVF

Smutná pravda o IVF

Aby sa metódou in vitro povolalo k životu jedno dieťa, treba podľa štatistík zničiť ďalších 5-6 ľudských bytostí.

Len málokto nevie, že pri tejto metóde sa oplodňuje viac vajíčok, aby bola šanca na úspech väčšia. Zárodky, ktoré vznikli spojením vajíčok a spermií, sa vkladajú do inkubátorov, pričom už rozdiel + - 0,1 stupeň Celzia tieto zárodky v inkubátore usmrcuje. Nasledujúce dni sa zárodky sledujú a na druhý, tretí alebo piaty deň sa vyberajú zväčša 2 najlepšie zárodky - podľa rýchlosti vývinu zárodku, symetrickosti buniek a zrnitosti. Nadpočetné - nevybrané zárodky sa zmrazujú kryokonzerváciou. Zmrazené ľudské zárodky je možné uchovávať pri teplote tekutého dusíka dlhé roky. Nie je to však doba zmrazenia, ktorá je podstatná ale samotný proces zmrazovania a rozmrazovania, pri ktorom väčšina zárodkov jednoducho zahynie. Štatisticky zahynie počas kryokonzervácie 70-90 % ľudských zárodkov.

Po výbere 2 najlepších zárodkov sa uskutočňuje ich prenesenie do dutiny maternice - tzv. embryotransfer. Žena si po 14 dňoch urobí tehotenský test, na základe ktorého zistí, či sa umelé oplodnenie podarilo. Ak nie, vtedy si lekár spomenie na zmrazené zárodky. Pri transfere zmrazených zárodkov je v porovnaní s "čerstvými" zárodkami šanca na úspech (=narodenie zdravého dieťaťa) minimálna.

Keby sa metóda in vitro vykonávala na jednom folikule s jedným vajíčkom, šanca na úspech by bola menšia ako 5 %, pričom platba za in vitro by bola tá istá. Z tohto dôvodu musia centrá asistovanej reprodukcie dosahovať vyššie percento úspešnosti. Priemerná "úspešnosť" metódy in vitro v Európe predstavuje približne 28 %. Pre dosiahnutie tohto % je potrebné pomocou liekov stimulovať u ženy tvorbu 6 - 19 vajíčok, čím dochádza k tzv. hyperstimulačnému syndrómu.

Čo sa týka samotného transferu, bolo preukázané, že pre výber 2 najlepších zárodkov je potrebné mať k dispozícii 6-8 zárodkov. Rovnako štatisticky sa dokázalo, že do dutiny maternice je najlepšie preniesť 2 zárodky. Ak sa prenesú 3-4 zárodky, šanca na otehotnenie sa zvyšuje, no zároveň rastie aj riziko viacpočetného tehotenstva, ktorému vždy hrozí, že sa skončí predčasne.

Sú páry, ktoré prichádzajú na IVF opakovane. Doterajšie neúspešné pokusy ich stáli nemalé prostriedky - lekár sa dostáva pod tlak a rozhodne sa preniesť do maternice napr. 4 zárodky. Stáva sa, že pri predchádzajúcich pokusoch sa neujal ani jeden ľudský zárodok a teraz zrazu všetky. Opäť je tu problém - riziko nedonosenia, samovoľného potratu. Medicína má riešenie aj na túto situáciu - tzv. embryoredukciu. Dva plody sa z maternice odstránia - zabijú a zostávajúce dvojičky majú vyššiu šancu na donosenie. Pochopiteľne, medicína sa týmto nechváli ...

Po tomto sa nedá nesúhlasiť s vyjadrením, že in vitro je metódou "život za život". Takto "získané" dieťa je donosené a narodené len za cenu smrti iných ľudských bytostí - jeho vlastných súrodencov. Život tak nie je pre všetky deti, len to 1-2 vyvolené. A rodičia sa nemôžu zbaviť zodpovednosti za to, čo urobili so svojimi deťmi, ktoré sa počali, ale nenarodili...

napro

SilviaGil, počula si už o naprotechnológii? Ak nie, určite to vyskúšaj. Ide o skutočnú liečbu neplodnosti - jej cieľom je, aby manželia počali prirodzenou cestou, na rozdiel od centier asistovanej reprodukcie, ktoré neplodnosť neliečia, len ju obchádzajú použitím umelých metód, pretože aj po narodení dieťaťa z umelého oplodnenia pár ostáva naďalej neplodným. Navyše, ivf je z morálneho hľadiska neprijateľné, keďže pri ňom dochádza k potrácaniu embryí (je známe že sa pritom oplodňuje viac vajíčok, ako sa v skutočnosti použije).

www.plodar.sk

Na tejto stránke nájdeš základné informácie ako aj kontakty na lekárov, ktorí pracujú s touto liečebnou metódou.

lucia238

okamzite nasad femibion 800 a uzivaj to stale, kyselina listova sa vstrebava najlepsie s metafolynom, co tento doplnok obsahuje a potrebujes to pre udrzanie plodu .

Ivka 1

Silvia ak budeš chcieť, ozvi sa mi na mail. Môžeme sa poradiť s gynekológom z poradného zboru lekárov, ktorí pomáhajú ľuďom okrem klasickej medicíny aj prírodnou liečbou.

lorrines

liberta25 robiš si srandu, že aby partner nevedel, že potratila...
Ide o potrat, ktorý je spontanny, nie interrupcia a nie je pri nom krvacanie...

liberta25

neviem, ci som nechapava, ale co presne znamena zamlcany potrat s nutnostou kyretaze? ze nechcela, aby sa partner dozvedel, ale co je nutna kyretaz? cim skor nekrvacat?