Rozísť sa alebo zostať? neviem sa rozhodnúť

Príspevok v téme: Rozísť sa alebo zostať? neviem sa rozhodnúť
Lizabeth

Dobrý deň,

chcela by som poradiť ohľadom môjho už vyše ročného vzťahu v ktorom nie som šťastná, ale ani neviem, či ho chcem ukončiť...

Môj priateľ ma miluje, vidím to na ňom, prejavuje mi lásku. Problém je v tom, že ja ju rada prijímam, ale neviem mu to vrátiť. Mám ho rada, sama mu poviem že ho milujem, ale nie som o tom presvedčená. O lásku mi ani tak nejde, ja len neviem, či je to vhodný partner, s ktorým má zmysel udržiavať vzťah.

Spoločne nám funguje perfektne asi len sex, a niektoré názory na svet, v ktorých sa zhodneme. Inak máme odlišné záľuby... ja športujem, on sedí za pc po väčšine, síce, veľmi málokedy, keď je pekne, sa ideme spolu aspoň bicyklovať. Inak nikam inam nechodíme, sme u neho doma, kde sa spolu vyspíme a občas ma donúti si s ním pozrieť film, ktorý ma nebaví. Ku mne nemôže prísť, pretože žijem s mnohopočetnou rodinou, a on ich nemá moc záujem spoznať... nenútim ho do toho ani. Zo začiatku som sa snažila ho aj niekam volať, aby sme si spravili výlet, ale vyšlo mi to len raz, on nikdy nič nenavrhne.

Páči sa mi na ňom ale na oplátku, že mu môžem veriť, že ma nepodvedie a uprednostňuje ma pred kamarátmi.

Občas mám pocit, že to ani nie je vzťah, len kamarátstvo s výhodami s častejšou komunikáciou medzi nami v dni, keď spolu nie sme. Vidíme sa dva, tri krát za týždeň, skoro nikdy nie dva dni po sebe (nebývame od seba ďaleko). Aj to len preto, že sme na sebe závislý, kvôli sexu - teda hlavne on je, ja to v sebe dokážem potlačiť. Môj problém je že s ním o tom nekomunikujem. Neverím že sa to zmení, a meniť ho nechcem, viem že to sa ani moc nedá, a on bude nešťastný. Potrebujem názor aj niekoho nezaujatého.