Správne stravovanie

Príspevok v téme: Správne stravovanie
Bubinko

Ahojte, mám 19 rokov, nízkej postavy a od minulého roku od júna sa venujem aktívne , pravidelne športu- 5 krát do týždňa. Schudla som zo 63 kg na 50 kg a momentálne vážim 53 kg. Pred 2 týždňami som začala posilňovať brušné svaly, triceps, biceps, chrbát(po tréningu kardio 10-15 min) – 3 krát do týždňa, behávam 2 krát do týždňa a mám ešte cviky na nohy, zadok, to znamená, že 5x trénujem do týždna. Kúpila som si pred 3 týždňami proteín na spaľovanie tukov a naberanie svalov, vždy si ho dávam po cvičení. 2-3x mesačne si dávam deň, kedy spapám hocičo doma, no prosím vás, poraďte mi, či to môžem absolvovať raz do týždňa, či to nenaruší či už redukovanie tukov z tela či naberanie svalov(cca za 3 mesiace by som chcela mať viditeľné brušné svaly bez veľkého množstva tukov-teraz je ploché a tie tuky sú tam) .
Ďakujem vám za radu.

liecitel

Ahoj.toto vsetko robis len koli tym tehlickam ci ta aj bavi sport-cvicenie? aj co sa tika toho stravovania:dodrzujes niejaky konkretny stravovaci rezim len koli tomu ze ti niekto povedal alebo si citala ze tak by sa trebalo stravovat ak chces optimalne vysledky?aj napriek tomu ze ti to jedlo az tak nechuti resp.ze stanoveny cas jedenia ti az tak nevyhovuje?...a co ak ten protein po cviceni nema ziaden efekt na chudnutie ci naberanie svalstva a je to len marketingovy vymysel? Co ak to ,,hocico,,co doma spapas je zdravsie ako to co sa snazis dodrziavat?Ak nechces taketo dilemy riesit tak odporucam ZAMILUJ SA DO CVICENIA,BUD SPOKOJNA SO SVOJIM TELOM UZ TERAZ,VYCHUTNAVAJ SI JEDLO A MILUJ ZIVOT :) inak sa budes len trapit a nikam to nepovedie

odpovedam

protein nepali tuky, ani sam o sebe nesposobuje narast svalovej hmoty. iba sluzi ako nahrada normalnej stravy, aby si nemala bielkovinovy deficit. Inymi slovami - dat si 20g proteinu je to iste, ako dat si 20g hocijakej inej bielkoviny. Ide o to, co zjes kompletne za cely den. Chudnut vies aj so zmrzlinou a chipsami, ak nepresvihnes iste mnozstvo. cize trosku oklukou, ale mas odpoved ;-)