Co vlastne chce?

Príspevok v téme: Co vlastne chce?
rozcarovana

najlepsie je ked ti chalan po case stretavania povie ze ta lubi a o tyzden to uz nebude pravda..potom sa prestanete stretavat na cas, lebo "on chce byt slobodny a vzdy chcel a nechce sa viazat" ale potom opat sa neak zacnete znova stretavat a chova sa k tebe jak k frajerke, stara sa o teba, robi si cas na teba, s nikym inym sa nestretava, kamosov ignoruje koli tebe, fakt mas pocit ze si jedina na svete pre neho, po case zase z neho vyjde ze ta lubi a ze neda na teba dopustit a ze ved vlastne uz asi spolu chodite, takze je fajn vsetko v pohode, asi tristvrte roka beres ze to tak je...A potom znova, z nicoho nic pri neakom rozhovore sa dozvies (asi strata pamate) ze on nic nikdy take nepovedal ze on chce byt stale volny a nechce vztah a tak to ostane...a ty sa mozes aj poskladat ale on si zase trva na svojom ze on nic nechce a ze ste len kamosi a aj budete..stretavat sa stale chce aj vsetko ako doteraz, len chce aby som chapala ze je to kamaratstvo a nie vztah..a asi tym ze vie ze ja by som vztah aj chcela, tak sa zacal chovat viac odtazito, uz niesu ziadne pusinky ako predtym a tulenie atd, aby som videla ze to mysli vazne..pritom na inych chalanov ziarli ako hovado..tak mi povedzte kto sa v tych chlapoch ma vyznat, co vlaste K**** chcu???? on zrejme nevie..a ci sa spamata niekedy nevedno..len som sa potrebovala vyspovedat

rozcarovana

Nina, dakujem, presne o to sa snazim, stretavat sa s ludmi, stale mat nieco na programe, ale staci chvilka ze sa nudim a som tam kde som bola..ale budem sa snazit no...a asi si ma aj celkom dobre odhadla, ono sa mi tento vzorec vztahu uz opakuje, a presne toto vsade citam ze treba byt vnutorne silny a vyrovnany..ale ako to docielit? ako mam byt taka, da sa to vobec naucit, alebo povedat si ze odteraz budem ina a len tak ako mavnutim prutika sa zmenit? a pokial sa nestanem vyrovnanym clovekom a budem stale citlivka tak zostanem sama? z pomedzi kamaratok som mala vzdy najviac napadnikov, a kamosky si po skole nasli dlhodobych partnerov s ktorymi su stastne dodnes a ja si pripadam jak neaka ina..nic mi nevychadza vzdy chcem niekoho kto dlhodobo nechce mna atd..

Nina.

Hlavne sa prosím ťa ešte nezačni cítiť vinná a sypať si popol na hlavu. Nájdi si nejaké aktivity, stretávaj sa s kamarátmi a spoznávaj nových ľudí, lebo takto si pokazíš niekoľko rokov svojho života a potom si budeš trieskať hlavu o stenu aká si bola sprostá, možno premeškáš príležitosti mať normálny a krásny vzťah, lebo si fixovaná len na tohto debila.
Mám z teba pocit, že si strašne romanticky založená a veľmi citlivá, možno tam je problém a tento ,,vzťah´´ ťa má iba zoceliť, aby si sa stala silnejšou a aby si viac používala hlavu a riadila sa skôr rozumom a až potom srdcom, pretože takto ubližuješ sama sebe. Pokiaľ nebudeš vnútorne silná a vyrovnaná tak sa ti pravdepodobne tento vzorec vzťahu bude opakovať. Ber tento vzťah ako výzvu, už s ním vôbec nekomunikuj, vymaž si ho odvšadiaľ a začni sa venovať svojím záľubám a kamarátom - hlavne neseď doma, lebo vtedy naozaj budeš na neho myslieť a bude ťa to ťahať k tomu ozvať sa mu a budeš splietať v hlave rôzne teorie o jeho chovaní a nakoniec v tom budeš mať ešte väčší zmätok. Choď niekam von, odreagovať sa, opiť sa alebo hocičo, len aby si odpútala myšlienky.

rozcarovana

dvojpes..a ako s nim mam komunikovat? zrejme mas pravdu ze je to zle, ale ked som sa snazila v dobrom s nim bavit, nic neriesit, aj tak sa nechcel...presne si to trafil(a) ze velakrat mi to dal najavo ze ma zaujem ale vzdy som to spravanim neak skazila...nie ze by sa on choval ukazkovo..

dvojpes

on podla mna ma o teba zaujem, mozno nie uplne velky, ale ma.
ale tvojim spravanim jeho zaujem uplne ubijas.
prepac, ale uz ked tu citam tie tvoje vylevy o tom, ze "mas narok na rozhovor a vysvetlenia", tak sa mi otvara nozik vo vrecku.
hlavne kvôli tomu, ako to pises, znie to hrozne uplakane.
takto s muzom komunikovat nemozes.

kafe

ťažko sa ti od neho odpútava možno preto, že si ho postavali na prvé miesto vo svojom živote. A to nikdy nie je dobré, takto to proste nefunguje. Prvá a najdôležitejšia máš byť ty. Vyrovnaná, sebaistá, starajúca sa o svoje potreby a samozrejme že o druhých tiež. Len ak si ty sama slabá, robíš veci zle, snažíš sa robiť viac a viac a výsledok je ten, že je to len horšie a horšie. Preto je dôležité, aby si bola najprv silná ty a až potom robila niečo pre druhých. Je to podobné ako keby matka kŕmila jedlom len svoje deti a na seba kašľala. Keď zomrie od hladu, tým bohvieakú službu svojím deťom neurobí. Proste nemôžeš všetko "jedlo" dávať tomu druhému. Potrebuješ živiť aj seba a aj toho druhého v rozumnej miere. Niekedy mu dáš viac ty a niekedy dá viac on tebe.

rozcarovana

kafe, aj mi to tak veru pripada :/ a par krat som mu to aj povedala, ze ano dobra som ti bola ked si nemal pracu a ja som ti pomahala, cul ked mas tak zrazu som ti ukradnuta...a to uz bolo zas nastvany ze mu vravim kraviny, ze keby ma nemal rad tak by somnu nebol...asi som ho nastvala vsetkymi tymi recami jak som si nanho narokovala tak som ho odohnala, uz ho to dozralo..ano vinu hladam v sebe, aj ked viem ze aj on sa mohol spravat inak..on si ale chybu nikdy neprizna, a ani sa nevie ospravedlnovat..myslim ze velakrat mu bolo luto ked sa nieco medzi nami pokaslalo,ale nikdy sa neospravedlnil, zdy povedal ze v tej chvili to tak chcel tak sa nema za co...a mozno aj teraz nadomnou premysla, ale kedze ho poznam a viem ze keby sa chce zacat bavit musel by sa ospravedlnit a to on nespravi, takze asi nemusim cakat ze sa ozve :/ a je to...
viem ze vsetci tu mate pravdu, len ja nechapem preco sa mi tak tazko od neho odputava..

kafe

dievča, niekedy je lepšie nechať druhého vyfučať a nech si poradí sám ako vie. Ak si nechce písať a nechce sa stretávať, jednoducho mu povedz - fajn, ozvi sa keď budeš mať lepšiu náladu. Mňa by to teda netankovalo, že mi nehovorí DôVOD svojho správania. Brala by som to, že ma nechce zaťažovať svojimi problémami a zbytočne ich vyťahovať, analyzovať a riešiť (niektoré veci potrebujú práveže čas, nech sa trochu "usadia", vychladnú a pod). Proste by som to brala ako jeho ohľaduplnosť voči mne a ja zas na oplátku by som chlapovi verila, že neni mentalko, ani neschopné decko a dokáže si poradiť AJ SÁM.
"tuto ide o to ze ja som mu dala srdce na dlani" ano? A čo si od neho dostala? Vo vzťahu nemôžeš iba dávať, musíš aj brať. Chlapi si nikdy nevážia ženy, čo im dávajú všetko, čo im dávajú srdce na dlani, lebo potom nezostáva žiaden priestor pre nich, nič čo by oni mohli dať. Preto pri takejto žene len pohodlne berú, až kým chúďa žena už neni úplne vyflusnutá. A potom od nej bez problému odídu.

Nina.

Samozrejme, že to človeka naštve, ale načo ti to je - detailne to rozpitvávať? Ak nechce komunikovať, tak proste nechce - našiel si iný objekt, alebo ho proste už nebavíš - skrátka ťa má v paži - to je pointa. Načo ti sú nejaké vysvetlovania? Aj tak by ti asi pravdu nepovedal a ty ho nemôžeš k vysvetlovaniam nútiť. Môžeš ale netolerovať takéto správanie a vymazať ho zo života, pretože sa správa absolútne sebecky a egoisticky voči tebe.
Nemá záujem - to je celé vysvetlenie.
Čo myslíš, že by ti povedal? Alebo čo čakáš, že ti povie? Nie je to jedno? Veď z jeho správania ti musí byť úplne jasné čo je vo veci a to je, že stratil aj posledné zvyšky záujmu.

rozcarovana

ja s nim praveze uz niesom :) nekomunikujeme spolu uz tyzden, lebo ma stvalo ze par dni dozadu sme sa normalne rozpravali a vsetko fajn a zrazu je hnusny a nechce si pisat nechce sa stretavat. OK chapem, ale aky ma dovod? Vas by nestvalo to ze mate niekoho radi, stretavate sa, myslite si ze je to uprimny clovek, priamy, kazdemu povie co si mysli, nema s tym problem, ale ked s nim chcete riesit nieco dolezite a to ze som mu doteraz mohla verit a zrazu nechapem preco somnou ani len neprehovori, nechceli by ste vysvetlenie? Ved preto sme sa pohadali, praveze preto ze ho nechcem nehat kopat do mna a bitku by som urcite netolerovala ;) tuto ide o to ze ja som mu dala srdce na dlani vzdy povedala pravdu, bola len s nim ked ma potreboval, ked mal problemy som mu pomahala...a zrazu on si zmysli ze nikoho nepotrebuje ani mna, prestane sa bavit a hotovo..a ja sedim jak obarena a nechapem preco mi to spravil..mozno som ho srala, ale to nemam ani narok na uprimny rozhovor? mozno sa ospravedlnit, vysvetlit si veci :/ ...