Mám diskalkuláciu no neviem si to overiť

Príspevok v téme: Mám diskalkuláciu no neviem si to overiť
WantDie

Ahojte. Myslim si ze mám Diskalkuláciu no moja mama ma nechce zobrať ku psschologičke aby sme to overili testom. Mám brata on má dyslexiu a mama nechce prijať to, že aj ja mam psychickú poruchu. Každú noc len plačem pretože je to pre mňa veľmi ťažké. Matematike vážne nerozumiem všetko sa mi pletie a zajtra ma čaká písomka. Keď z nej dostanem horšiu známku než 3 bude mi vychádzať 4. Tu písomku na jednotku alebo dvojku nedám aj keby som chcela. Mamky som sa už toľko naprosila aby sme zašli spraviť ten test ale už o tom nechce počuť ani pol slova. Nemám ešte ani 15 a tým pádom nemožem zájsť sama k psychologičke. Neviete mi poradiť nejakého online psychológa ktorý mi ten test dá?

bolavyzub

Pises, ze vsetko sa ti pletie..mozes to viac popisat? Nikto nevie pocitat len tak. Nemas skor problem so stresom? Stres dokaze urobit z cloveka hlupaka.. Ked mas vela casu, prides na vysledok? Kolko prikladov denne vypocitas?

Tie priklady - na prve potrebujes prsty..ale to je fajn, lebo chapes o co ide.. Preco druhe vies? (preco tretie nie? vies si to previest na scitanie?) 60+10 vies? A 60+10+8+3? Je to teraz lahsie spocitat? Vies naspamat malu nasobilku? Potom aj posledne je lahke, ale este lahsie je vediet rovno kolko to je, lebo 11 je velmi vdacne cislo, lebo aj pre 9*1111111 vies hned vysledok :).

lombardo1981

Prečo si myslíš, že ju máš? Je ich viac druhov:
problém hovoriť množstvo predmetov, rady čísel (napríklad 0-2-4-6-8-...)
problém čítať čísla, znaky...
problém so ščítaním...
problém písať čísla, znaky... (napríklad zamieňanie 56 za 65)
problém pri čítaní čísel,...
problém pochopiť napríklad sčítanie
problém rozpoznať čísla, tvar, veľkosť...