Vytrhnutý predný zub

Príspevok v téme: Vytrhnutý predný zub
nobody11

Dobry den. Vcera mi zubar vytrhol predny zub na spodnej casti. Na spodnej casti mam strojcek a tiez mam sanku trochu posunutu dopredu takze zrejme to bolo z dovodu aby sa mi zmensila medzera medzi spodnymi a vtchnymi zubmi. Vravel, ze medzeru po vytrhnuti zubu by mal strojcek zacelit. Nie je to moc prijemny pocit a zacinam toho lutovat ze som sa na to dal. Vie niekto ako dlho to potrva ? Nebudu potom medzi zubami velke medzery ? Mam 18 rokov.

nivinkaaa

ahoj
z fotky to nie je dobre vidiet, vytrhli ti stredny (= prvy od stredovej čiary) dolný rezak ci sa mi to zdá? lebo z fotky to vyzera ako by si mal dolnú sánku dokonca aj v lateropulzii

simka111

No ja som mala v predu sedem zubov, pritom má byť šesť :) narastol mi naviac, neviem prečo :) preto mi ho museli vytrhnúť aby tie ostatné mali miesto a aby ich strojček narovnal. Ked mi ho vytiahli mala som presne takú medzeru ako ty, ale dosť skoro sa mi stiahla....

laura36

toto sa bezne robi, zuby ti pekne sadnu, nemaj z toho obavy, chvilu vydrzis aj strojcek ako mat cely zivot krive zuby, byt mladsia, idem do toho hned...

nobody11

Ako myslíš že naviac ? Ono ja mám dosť krivé obidva očné zuby na spodnej časti, takže tam nebol zrejme priestor aby sa mohli vyrovnať a ako som už spomínal mám spodnú sánku posunutú dopredu a mám tam asi 1cm medzeru medzi spodnými a vrchnými zubami takže keď sa mi medzera po vytrhnutom zube zacelí a zuby sa priblížia viac k sebe malo by sa to zmenšiť (operáciu sánky zatiaľ nezvažujem, dosť sa toho bojím)

Juli_

Po vytrhnutí tých zubov bolo treba asi mesiac čakať - vraj preto, aby dorástla kosť - a až potom mi zubárka pritiahla drôtiky na strojčeku tak, aby sa zuby začali posúvať do tých medzier. Zuby sa môžu posúvať len veľmi pomaly, každý mesiac len o pár milimetrov, inak by sa mohli poškodiť. Ale aj tak to šlo dosť rýchlo, nepamätám si už presne, koľko to trvalo, ale asi o 6 mesiacov som už žiadne medzery nemala.

Juli_

Nechápem, prečo ti kvôli strojčeku vytrhli predný zub?? Aj ja som nosila fixný strojček, a tiež mi trhali zuby - horné aj dolné štvorky. A veru sa to upravilo pekne, žiadne medzery medzi zubami nemám a vôbec nevidno, že by mi nejaké zuby chýbali. Škoda, že si to nekonzultoval ešte s nejakým iným zubárom.

Mekko

No ono ti to strojček upraví,ale určite ti to neupraví tak že to bude vyzerať normálne akoby si tam zub mal...
Zuby sa ti trocha poposúvajú a medzi vytrhnutým zubom a zubami na oboch stranách bude pravdepodobne väčšia medzierka.
No neviem niesom zubár ani expert na zuby a zubárov moc nemusím:-DD čo som ale videl takéto prípady (z rodiny) tak sa to nespravilo pekne.